Cha-am, klein maar o zo fijn

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: ,
22 oktober 2022

Cha-am is een lieflijk badplaatsje op ongeveer 25 kilometer ten noorden van Hua Hin. Je kunt met het openbaar vervoer de twee plaatsen bezoeken, een ritje met de bus van Hua Hin naar Cha Am duurt slechts 30 minuten.

Het stadje is ook bekend om de Webster Academy, de enige Internationale Amerikaanse school in Thailand. Ongeveer 300 internationale studenten gaan naar deze school. In de omgeving zijn een aantal natuurparken waaronder het grootste nationale park van Thailand, Kaeng Krachan. Cha-am is een populaire bestemming onder westerse overwinteraars.

Vooral het witte zandstrand spreekt tot de verbeelding en strekt zich kilometers lang uit. Leuk om te bezoeken zijn Maruek Kathayawan Palace, Phra Ramrachaniwet Palace (Baan Puen Palace), Phra Nakorn Khiri Royal Palace (Khao Wang), Hat Puek Thien, Hat Chao Samran. Je kan er aan watersport doen maar ook paardrijden, een wandeling maken in de mangrovebossen en fietsen.

Kaeng Krachan (C.Lotongkum / Shutterstock.com)

De keuze voor een accommodatie in Cha Am is veel beperkter dan de keuze in Hua Hin. Cha Am is nogal populair onder Thaise bezoekers, van wie velen uit Bangkok komen en Cha Am in het weekend en op feestdagen bezoeken. Dit betekent dat de meeste accommodaties van vrijdag tot zondag snel zijn volgeboekt. Van maandag tot en met donderdag kun je er vaak wel tegen een flink gereduceerd tarief verblijven. Hat Cha-Am, Hat Puek Thien en Hat Chao Samran zijn de favoriete locaties voor de toeristen.

9 reacties op “Cha-am, klein maar o zo fijn”

 1. Alex zegt op

  Vergeet niet de vele golfbanen rond cha am

 2. Sjaak S zegt op

  Het stadstrand van Cha’am is nou niet bepaald liefelijk te noemen. Rij na rij strandstoelen, het strand is nauwelijks te zien. Je kunt daar weliswaar overal eten, maar de prijs-kwaliteit verhouding laat zwaar te wensen over.
  Maar wie weet, ben ik er op de verkeerde dagen geweest en klopt mijn beeld niet…

 3. Cor zegt op

  Geachte lezers
  Ik kom al voor 7 jaar in CHA -AM en heb het best naar ons zin . Het strand is van het vissers dorp zeker 5 kilometer lang wij lopen van ons hotel naar de pier rusten en weer terug heerlijk

  Je kan er goed eten langs de weg zijn er genoeg je weten waar ,bij hotels is het duur eten .loop langs of er langs en vergelijk de prijzen ik zelf verblijf ik in goldenbeachchaam hebben naar ons zien eind december zij wij er weer

  Veel plezier in CHA AM
  Gr Cor

 4. Verhaegen Marcel zegt op

  Jullie spreken hier inderdaad over Cha-am long beach met zijn kilometers strand ,dat klopt ,maar Cha- am heeft ook nog een klein gehucht op een 5 km terug richting Hua Hin waar het heel wat rustiger is weliswaar niet zoveel strand ,maar wel goede hotels en restaurants .

 5. Chris zegt op

  Dat andere strand is aan Springfield.

 6. Enrico zegt op

  Cha-am is nog redelijk Thais gebleven. Hier geen op westerlingen gericht nightlife.
  Je kunt hier in zee zwemmen, hetgeen in Hua Hin niet meer is toegestaan.

  • Dirk zegt op

   In Hua Hin niet toegestaan ?????
   Sorry hoor, ik woon in Hua Hin en zwemmen is wel toegestaan.
   Wel opletten voor de rotsen net voor het Centara.

  • S.a.a. zegt op

   Hua Hin mag niet gezwommen worden haha? Wat een onzin. Zit al 1,5 jaar in HH en nooit iets van gemerkt. Cha Am zul je mij niet vinden, behalve voor wat zeevis trips vanaf pier waar die grote squid staat. Verder is Cha Am een saaie bedoeling. Kan beter 25 min doorrijden en in HH gaan zitten. Veel beter.

 7. Ruud NK zegt op

  Cha-am is een heel leuke rustige plaats.De hotels zijn redelijk geprijsd en er zijn overal strand stoelen te huur. En je kunt heerlijk langs het strand wandelen. Er is een groot aanbod van restaurants met thais en buitenlands eten. Sinds kort is er ook een heel goed Duits restaurant “Mark”‘ geopend. De eigenaar is woensdags ook op de markt met heerlijk eten te vinden. Wil je wat van de ongeving of verre omgeving zien dan is GidsBussaya.nl een aanrader. Bussaya spreekt goed Nederlands want ze heeft er lange tijd gewoond en gewerkt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website