In december vaart er ieder weekend een boot naar Koh Kret. Vooraf boeken levert je een korting op. Koh Kret is een klein eiland in de Chao Phraya-rivier in de provincie Nonthaburi. Het eiland is ongeveer 3 km lang en 3 km breed met een oppervlakte van ongeveer 4,2 vierkante kilometer.

Koh Kret is een leuk idyllisch en dromerig eiland. Op Koh Kret krijg je het gevoel alsof je heel ver weg bent van het hectische Bangkok. Het is bijna helemaal groen en er rijden geen auto’s. Er hangt een authentieke landelijke sfeer. Je kunt er genieten van de rust en de frisse lucht. Het eiland heeft meerdere winkels, die het typische Mon aardewerk verkopen.

Bij de pier op Koh Kret vind je een paar eenvoudige winkels. Ook staat er een vloot motorfietstaxi’s op je te wachten. De meeste worden bestuurd door een vrouw. Iets wat je in Bangkok eigenlijk nooit ziet. De meeste chauffeurs van de motorfietstaxi’s in Bangkok komen uit het landelijke noorden van Thailand. De vrouwelijke chauffeurs op Koh Kret behoren bijna allemaal tot de lokale bevolking. Je huurt een motorbiketaxi per uur, maar je kunt ook een fiets huren. Je moet er dan wel tegen kunnen om de hele dag in de hitte te fietsen. Met een motorbike maak je in ongeveer 45 minuten een rondje over het hele eiland. De weg is een smalle betonnen strook van minder dan twee meter breed. Op de weg zie je alleen motorfietsen, fietsen, voetgangers, vee en tal van giechelende kinderen.

Pottenbakkers op Koh Kret (Job Chettana / Shutterstock.com)

Er zijn een aantal toeristische bezienswaardigheden op het eiland. Zo kun je een bezoek brengen aan diverse boeddhistische tempels. De interessantste tempel is de Wat Poramaiyikawat (57 Moo 7). Het heeft een klein aangrenzend museum. Het leukste op Koh Kret is het varen door de kleine gehuchten. Je kunt dan genieten van het rustgevende landelijke uitzicht. Onderweg stop je wanneer je zin hebt in een verfrissend drankje.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 8 votes.
Please wait...

1 reactie op “Boottocht van/naar Koh Kret ieder weekend in december, korting bij reserveren”

  1. Jaap zegt op

    Absoluut een aanrader. Ik ben er een jaar of 10 terug geweest. Bus genomen vanaf het paleis en daarna (duurt even die bus) met een pontje over en een fiets gehuurd. Toen geen toerist gezien. Een tempel ingelopen met fraaie lichtjes; bleek er een dienst te zijn voor een overledene. Toen ik dat doorhad en me discreet wilde verwijderen werd me gevraagd of ik wilde blijven en foto’s wilde nemen. Uiteraard gedaan en de hele uitvaart bijgewoond. Hoewel het toch een beetje wrong om er als vreemde te zijn heb ik me zelden zo welkom gevoeld.
    Ook zonder dat een leuk eilandje dus zeker de moeite waard. En met zo’n boot nog gemakkelijker te bezoeken (al heeft het zelf puzzelen ook wel wat).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website