Vandaag werd het Loi Krathong Festival gevierd in Thailand, een van de oudste en meest kleurrijke festivals in het land.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) nodigde iedereen uit om dit evenement bij te wonen bij het Phadung Krung Kasem Kanaal in Bangkok. Het festival, dat gevierd wordt op de volle maan van de 12e maanmaand, viel dit jaar op 27 november. Mensen verzamelden zich bij meren, rivieren, kanalen en stranden om ‘krathongs’ te laten drijven, wat kleine vloten zijn gemaakt van bananenbladeren, versierd met bloemen, wierook en kaarsen, als eerbetoon aan de riviergodin.

Deze viering markeerde ook het begin van het Thailand Winter Festival en het Colourful Bangkok Winter Festival, georganiseerd om de Thaise cultuur wereldwijd te promoten. De activiteiten liepen door tot 28 november, met als hoogtepunt een ‘Lighting Illumination Show’ die vijf verschillende Loi Krathong-tradities uitlichtte, waaronder de Yi Peng Festival van Chiang Mai en het Loi Krathong en Candle Festival van Sukhothai.

Naast de lichtshows waren er workshops voor het maken van krathongs met biologisch afbreekbare materialen, kookstations voor de Royal Thai Cuisine, muziekoptredens, culturele dansen, en het laten drijven van krathongs op het kanaal. TAT benadrukte het belang van milieubescherming en duurzaam toerisme, waarbij mensen werden aangemoedigd om krathongs van biologisch afbreekbare materialen te gebruiken en de hoeveelheid afval te beperken.

Het Loi Krathong Festival 2023 werd verwacht een aanzienlijke impuls te geven aan het binnenlandse toerisme, met een verwachte 2,04 miljoen reizen en een omzet van 6,1 miljard baht. Het evenement in Bangkok alleen zou naar verwachting 299.730 Thaise bezoekers trekken, wat zou leiden tot een omzet van ongeveer 1,2 miljard baht.

1 reactie op “Betoverend lichtspektakel: Loi Krathong Festival verlicht de Thaise hemel”

 1. Kees 2 zegt op

  In het artikel staat ” TAT benadrukte het belang van milieubescherming en duurzaam toerisme, waarbij mensen werden aangemoedigd om krathongs van biologisch afbreekbare materialen te gebruiken en de hoeveelheid afval te beperken”. Verder staat er “…Thaise cultuur wereldwijd te promoten”.

  Cultuur en millieubescherming… niet echt gelukt in Jomtien.

  Met een aantal mensen zaten we gezellig op het strand, stoelen gehuurd. Gezellige sfeer.
  Totdat een paar mensen (westerlingen) vuurwerk begonnen af te steken, deels van een absurd zwaar caliber waarvan de oren gingen suizen. Toen ik vroeg of ze asljeblieft wilden stoppen met die zware knallen werd ik uitgescholden voor ‘motherfucker’ en verder agressief gedrag. (De afgeschoten rommel liet men beneden de vloedlijn staan.)

  Na 10 minuten zijn we gevlucht, avond verpest. Het knallen ging tot middernacht door.

  Volgens mij is vuurwerk afsteken tijdens Loi Krathong geen onderdeel van de Thaise cultuur en is het in Thailand alleen toegestaan op 31 december tot even na middernacht. Weet iemand of dit klopt?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website