Een rondreis door Thailand kan voor enkelen een grote uitdaging zijn. Er is namelijk veel te kiezen. Als je tijd beperkt wil je dan ook de beste keuzes maken. Dankzij mijn reis door Thailand heb ik mijn persoonlijke favorieten voor je op een rij gezet.

Chiang Mai

De Thaise Stad 700 kilometer ten noorden van Bangkok is een fantastische stad waar je veel kunt doen. Het oude centrum van de stad heeft veel gezellige gasthuisjes. Op zondag heb je in de oude stad van het centrum een zondagsmarkt. Deze markt wordt ook wel Sunday Walking Street genoemd. Je kunt er authentieke spullen kopen en zit vol met vriendelijke locals, waardoor je niet het idee hebt dat je op een toeristische trekpleister bent. De markt is elke zondag open van 16:00 uur tot middennacht.

Sukhothai

Sukhothai is een oude hoofdstad van Noord-Thailand en is boordevol goed bewaarde tempel ruïnes, stupa’s en boeddha’s. Voor een dagje cultuursnuiven kom je zeker aan je trekken. Het is aan te raden om met een fiets door het Historical Park te crossen. Er is voldoende om te zien voor een gehele dag. Daarom gaat het met de fiets net een stukje sneller. De eeuwenoude cultuur stamt af uit de 13e en 14e eeuw en staat op het Werelderfgoedlijst van UNESCO. Mocht je in Noord-Thailand bevinden is dit pareltje echt de moeite waard om te bezoeken.

Khao Sok

Het National Park Khao Sok is een tropisch regenwoud van +/- 160 miljoen oud. Het water is er kraakhelder en je wordt omringt door grottenstelsels en kalkstenen rotsen. De oppervlakte is een ruime 700 km². Voor velen een paradijs op aarde. Hier heb je de mogelijkheid om een tocht te maken door de dichte jungle en middenin de jungle wakker te worden.

Surin Islands

Wanneer we spreken over Thaise witte zandstranden en water waar je de kleurrijke vissen kun bewonderen, dan hebben we het de Surin eilanden. Uitermate geschikt voor een duik en snorkeltrip of kamperen op het strand. Eten doe je bij het enige restaurant op het eiland dat gerund wordt door het marinepark.

De mooiste parels van Thailand is aangeboden door VakantieMalaga.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website