Verscholen in het diepe zuiden van Thailand vind je Khao Sok National ParkKhao Sok herbergt een indrukwekkend regenwoud, kalksteen rotsen, smaragdgroene meren, ruisende watervallen, rivieren die stromen door weelderige valleien, geheimzinnige grotten en een diversiteit aan exotisch wild. Het is dan ook één van de mooiste nationale parken van Thailand.

Het park met een oppervlakte van 739 km² is uniek door de aanwezigheid van een oerbos. Dit overblijfsel van het regenwoud is zelfs ouder en gevarieerder dan het Amazone regenwoud.

In het park leven veel exotische wilde dieren, waaronder de Aziatische olifant, sambars, bantengs, tapirs, dwergherten, cobra’s, pythons, reptielen, apen, vleermuizen en meer dan 300 verschillende soorten vogels.

Om vanuit Bangkok naar het Khao Sok National Park te komen, neem je ‘s avonds de nachttrein naar het Zuiden. Na een goede nachtrust in een tweede klas air-conditioned sleeper kom je de volgende ochtend aan in Surat Thani.

Video: Khao Sok National Park

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website