Chiang Mai is vooral een Thaise bestemming met een bijzondere natuur en cultuur. Het historische stadscentrum heeft de intieme sfeer van een kleine stad behouden. Je vindt er tal van oude tempels en indrukwekkende bezienswaardigheden. En… ze liggen vrijwel allemaal op loopafstand van elkaar.

Maar er is meer. Bezoek ook zeker het groene platteland en de woeste bergen rondom Chiang Mai, het is slechts een half uur rijden van Chiang Mai. Ze bieden onbegrensde mogelijkheden voor het verkennen van de rijke flora en fauna. Bezoek ook de vele fascinerende dorpen van de mystieke bergvolkeren. Er is zoveel te zien in en rondom de stad, dat je goed moet plannen om alles te kunnen bezoeken. De top 10 bezienswaardigheden in Chiang Mai is hierbij een handig hulpmiddel.

1. Doi Suthep
Vanaf de Doi Suthep (de Koninklijke berg in het noordwesten met uitzicht op de stad) glanst de tempel Wat Phra That Doi Suthep als een noordelijke ster. Het is een van de meest historische en spirituele bestemmingen in Thailand, de indrukwekkende belichaming van de Lanna-cultuur. De tempel is al bijna 700 jaar oud. Veel Thai en buitenlanders bezoeken de tempel om de bijzondere spirit van deze heilige plaats te ervaren.

Doi Suthep

2. Chiang Mai Zoo – Suthep-Pui
De dierentuin van Chiang Mai is meer dan 80 hectare groot. Het ligt aan de voet van de Doi Suthep. Het biedt een prachtig uitzicht op de stad. Ook vind je er indrukwekkende wilde dieren. De dierentuin van Chiang Mai is dus zeker een bezoek waard. Je kunt er bijna 400 diersoorten zien, waaronder twee ‘culturele ambassadeurs’ de panda’s uit China. De dierentuin beschikt ook over speciale attracties. Zo kun je er een wandeling maken door een volière en een fascinerend zoetwateraquarium.

Chiang Mai Zoo

3. Chiang Mai Night Safari in Hang Dong
De Chiang Mai Night Safari is afgekeken van een soortgelijke attractie in Singapore. Het beschikt over drie zones – de Afrikaanse Savanne, de roofdieren en het Jaguar-pad. Hier kun je in een soort open tram of te voet doorheen reizen. Geniet van de scala aan activiteiten, waarmee je tijdens je bezoek wordt vermaakt. Zo kun je wilde dieren uit je hand laten eten en tijgerwelpjes aaien. Er wordt ook lichtshow met lasers gehouden. Aan het einde kan je genieten van een watershow met dansende fonteinen.

4. Wat Chedi Luang in de stad Chiang Mai
De massieve pagode van de tempel Wat Chedi Luang is een kenmerkend onderdeel van de skyline van Chiang Mai. De tempel is tussen 1385 en 1402 gebouwd. Koning Saen Muang Ma was op dat moment aan de macht. Hij was de zevende heerser van de Mengrai-Dynastie. Ooit was de 60 meter brede en 80 meter hoge pagode de thuisbasis van de Smaragdgroene Boeddha. Dit is de heiligste religieuze relikwie van Thailand. Reserveer een rondleiding.

Wat Chedi Luang in de stad Chiang Mai

5. Wiang Kum Kam, Underground Acient City, in het zuidelijke deel van de stad Chiang Mai
Wiang Kum Kam is een oude stad die dateert uit de achtste eeuw, uit het Koninkrijk Haripunchai. Het ligt te midden van het mooie platteland langs de rivier de Ping. Je vindt het op ongeveer vijf kilometer ten zuiden van Chiang Mai. Je kunt er vele interessante objecten en structuren zien. Zo vind je er stenen gedenkplaten met Mon-inscripties, boeddhistische sculpturen, architectuur, aardewerk en keramiek. Een populaire manier om van de ruïnes te genieten is met een paard en wagen.

6. Nachtmarkt Chiang Mai
Wie Chiang Mai bezoekt kan niet om de bekende Night Bazaar heen. Deze avond- en nachtmarkt is wellicht samen met de Chiang Mai Zoo en de tempel Doi Suthep de belangrijkste toeristische trekpleister in het Noorden van Thailand. De Chiang Mai Night Bazaar of kortweg Night Bazaar (Thai: ไนท์บาซาร์, Nai Basa) is gemakkelijk te vinden op Chang Klan Road tussen Tha Pae Road en Si Donchai Road. Wanneer je in het centrum van Chiang Mai verblijft is de avondmarkt op loopafstand te bereiken. De lokale bevolking noemt de markt overigens ‘Kad Luang’ wat in het Thais, Koninklijke Markt betekent.

7. Doi Inthanon National Park – Mae Jaem

Doi Inthanon is de hoogste bergpiek van Thailand. Het ligt maar liefst 2565 meter boven de zeespiegel. Dit betoverend mooie natuurpark staat bekend als een toevluchtsoord voor tal van diersoorten. Misschien is het wel de beste plek in Thailand om vogels te spotten. Het park heeft ongeveer 362 vogelsoorten. Vele hiervan vind je nergens anders in Thailand. Doi Ithanon is een bijzondere en populaire bestemming. Niet alleen voor de natuurlijke schoonheid, maar ook voor de historische betekenis.

Doi Inthanon National Park – Mae Jaem

8. Doi Pui Tribal Village en Doi Suthep-Pui National Park
Doi Pui is de hoogste piek van het Doi Suthep-Pui National Park. Het ligt 1685 meter boven de zeespiegel. Het staat vooral bekend om zijn prachtige watervallen. Ze zijn gemakkelijk te bereiken vanaf de hoofdweg. Een van de populairste bezienswaardigheden van het Doi Pui is het Hmong Tribal Village. Het ligt op minder dan vijf kilometer van de beroemde tempel Wat Phra That Doi Suthep. Een bezoek aan het dorp is tevens een blik in het privéleven van de bergvolkeren.

9. Chiang Dao Cave in Chiang Dao
De grotten van Chiang Dao zijn vele kilometers lang. Toch kun je maar een klein deel van het grottencomplex verkennen. Twee van de grotten, de Tham Phra Nawn en de Tham Seua Dao, worden verlicht door elektrische lampen. De bovenste grotten zijn pikdonker. Het verkennen vereist de hulp van lokale gidsen met een draagbare lantaarn. Er zijn een aantal spectaculaire kalksteenformaties en boeddhistische heiligdommen in de grotten.

10. Bo Sang Handicraft Village Sankampaeng
De handgemaakte en prachtig beschilderde paraplu’s en parasols in het dorp Bo Sang zijn in heel Thailand en zelfs in het buitenland bekend. Ze zijn zelfs zo bekend, dat de paraplu is uitgegroeid tot een van de symbolen van Chiang Mai. Hier vind je tal van handbeschilderde parasols in alle soorten en maten. Ook vind je er grote parasols voor tuinen of terrassen en andere handgemaakte producten. Ze zijn allemaal gemaakt van sa-papier. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs en tegen redelijke prijzen.

Bo Sang Handicraft Village Sankampaeng

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “10 tips voor Chiang Mai – wat moet je zien of doen?”

 1. john zegt op

  Ik ben een aantal jaren terug 4 dagen verbleven in Chiang Mai, veel te kort eigenlijk. Een aantal van bovenstaande tips heb ik bezocht. Ik ga zeker nog eens terug, want er is nog genoeg te zien en te doen. Chiang Mai is de 2de stad van Thailand, maar oh zo relax!

 2. piloe zegt op

  Als je tempels genoeg gezien hebt en je wil wat relaxen, ga dan naar het meer Huay Tung Tau. Er staan bamboehutjes langs de oever waar je eten en drinken kan, je kunt er heerlijk zwemmen, waterfietsen en wandelen. Het meer rond is ongeveer 6 km.
  Aan de andere kant van het meer wordt niet gezwommen maar kan je vissen. Visgerief is te huur.

 3. Peter zegt op

  In Chaing Mai kan je ook zelf leuk rondlopen.
  Overdag naar de locale markten, en door de straten waar de kleine werkplaatsen zijn.
  En natuurlijk de oude stad binnen de muren.
  Ook een boottocht is de moeite waard
  Vanuit Chiang Mai kan je ook leuke fietstochten en tochten naar het Noorden maken.
  Wij zijn 10 dagen in Chiang Mai geweest en hebben ons niet verveeld.
  Je kunt er ook leuke contacten met de bewoners maken.

 4. Farang tingtong zegt op

  Chiang Mai en omgeving is echt geweldig ben er al een aantal keren geweest, een uurtje vliegen vanaf BKK.

  Ook leuk om te bezoeken is San Kamphaeng Hot Springs, een mooi park met prachtige tuinen, zwembaden en je kan je hier heerlijk laten massageren.

  En dan het houtsnij dorp Baan Tawai Village, dit is ongeveer een 15 kilometer buiten Chiang Mai,een heel leuk dorpje hier heb diversen kleine winkeltjes waar ze met de hand gemaakte houtsnij werken verkopen, echt een aanrader.

 5. Tino Kuis zegt op

  En het Sirikit Botanical Garden, een paar kilometer voorbij het Mae Saa Elephant Camp. Prachtige natuur en erg rustig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website