De bergjes van Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Pattaya, Thailand tips
Tags: , , ,
2 april 2023

Wat veel mensen niet weten, is dat je in Pattaya kunt genieten van schitterende panoramische uitzichten. En dat op slechts tien minuten rijden van de Walking Street.

De meeste mensen denken hierbij gelijk aan de Buddha Hill. Dat klopt inderdaad, maar er is nog een uitzichtpunt op slechts honderd meter hier vandaan. Je kunt hier namelijk nog een klein bergje op, genaamd Pattaya Hill (Khao Phra Bat).

Pattaya Hill is een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de gebogen baai van Pattaya. Zowel overdag als in de avonduren kun je er mooie foto’s en video’s maken. Op de top van de heuvel staat een standbeeld van Z.K.H. Prins van Jumborn, de vader van de Royal Thai Navy. De zendmast van het radiostation RTN Broadcasting (FM 104.75 Mhz) torent hoog boven de hoogheid uit.

Veel Thai komen hier een eer brengen bij het standbeeld en de iets verderop gelegen tempel. Verder kun je er wat eten en drinken kopen bij een paar kraampjes en in het winkeltje van de Royal Thai Navy snuffelen tussen de leuke souvenirtjes.

Buddha Hill

Op honderd meter van deze plek ligt dus de Buddha Hill. Volg de borden ‘Big Buddha’, rijd of loop tegen de steile heuvel op en je komt uit bij een prachtig complex met een schitterend beeld van Buddha – de grootste in Chon Buri. Naast deze Buddha kun je hier verder nog andere Boeddhistische zaken bekijken en nog een bezoekje brengen aan de Chinese tempel, die hier ook te vinden is.

Ben je dus in Pattaya en wil je een keer de drukte links laten liggen, dan is een bezoekje aan deze twee heuvels zeker de moeite waard.

6 reacties op “De bergjes van Pattaya”

 1. Joop zegt op

  Bovenop Pattaya Hill staat een volkswagenbusje op poten….hier kun je genieten van een heerlijk kopje koffie(vele varianten) en ondertussen aan een tafeltje lekker uitwaaien en genieten van het uitzicht.
  In het weekend ook door de Thaise bevolking druk bezocht…..dus dan wat langer op je koffie wachten.
  Veel plezier….Joop

 2. Cees.jongerius zegt op

  Bij de Big Buda hill kan je 20 meter terug van de trap naar rechts, daar is een park waar de geschiedenis van Siam wordt verteld en uitgebeeld. Ter hoogte van de big bel heb je een prachtig uitzicht over Pattaya en je kan daarnaast bij het restaurant wst eten en drinken.

 3. fons zegt op

  heb het met fiets een paar keer gedaan wel trappen maar een aanrader voor mensen waar het te stijl voor is
  neem de scooter met auto niet zo mooi zicht in afdaling terug wel goede remmen hebben maar idd een prachtig zicht.

 4. Henk zegt op

  Inderdaad een prachtig uitzicht maar let wel op dat je de auto niet afsluit met de afstandsbediening .staat trouwens ook aangegeven .Wij kregen de auto nog open met de sleutel maar hebben hem een stuk weg moeten duwen om hem aan de praat te krijgen .Er staan daar enorme zendmasten die je electronica van de auto van slag brengen

  • brabantman zegt op

   Dus ook daar niet te lang verblijven vanwege het grote aanwezige magnetisch veld van de zender.

 5. Henk zegt op

  Wat verder weg, meer naar het noorden was ik eind vorig jaar op een glazen brug gestuit.
  Een nieuwe attractie dus.
  Je moet wel over een redelijke conditie beschikken, de wandeling naar boven is nog een stevige.
  Boven aan dan betalen om te mogen oversteken en aan de ander kant de afdaling.

  Weet niet meer wat ik betaald heb.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website