Bangkok Butterfly Garden & Insectarium area in het Vachirabenjatat park (oradige59 / Shutterstock.com)

Ze zijn prachtig om te zien, de felle kleuren en grote vleugels en ook leuk om met kinderen naar toe te gaan: de Vlindertuin in Bangkok.

Je hoeft niet bang te zijn dat je een vitrine krijgt te zien met dooie vlinders met moeilijke Latijnse namen er onder. Je komt hier in een prachtige tuin met rotspartijen, immense schaduwrijke varens, wilde bloemen en een verkoelende waterval – de ‘natuurlijke’ habitat van vlinders en andere insecten. Je treft er bijzondere soorten vlinders aan zoals de Golden Birdwing, Siam Tree Nymph en de Giant Silkworm Butterfly, die ongemerkt voorbij komen fladeren. Zorg dat je jouw fototoestel in de aanslag hebt. Op diverse display’s kan je de fascinerende levenscyclus van deze kleurrijke insecten volgen.

Drie mooie parken

Ben je de mensenmassa’s van de nabijgelegen Chatuchak Weekend Market even zat, dan heb ik goed nieuws. Net om de hoek van de markt, kan je drie mooie parken vinden. Steek het Chatuchack Park over en sla rechtsaf, langs de voorkant van de markt en vervolgens sla je linksaf bij de Kampaengphet IV Road. Tussen de Queen Sirikit tuinen en Rotfai Gardens ligt een bijzondere bezienswaardigheid de Vlindertuin en Insectarium van Bangkok.

Queen Sirikit tuin

Ook de Queen Sirikit tuin, is een prachtige botanische tuin met felgekleurde bloembedden en oude schaduwrijke bomen. De namen van de bloemen staan vermeld in het Engels, Thai en Latijn. Wilde bloemen en een betoverend landschap van tuinen met overdekte bankjes, vijvers en doolhoven tref je hier aan. Perfect voor een leuke dag met vlinders spotten, picknicken of fietsen door de uitgestrekte tuinen. Fietsen kunnen worden gehuurd voor ongeveer 30 baht. Je kunt er letterlijk verdwalen, dus zorg ervoor dat een fles drinkwater meeneemt en smeer je goed in tegen de zon.

Meer informatie Bangkok Vlindertuin & Insectarium

  • Openingstijden: 8:30 – 16:30 (gesloten op maandag)
  • Adres: Rot Fai Gardens (bij Chatuchak Market)
  • MRT: Chatuchak Park Metro
  • BTS: BTS Mochit
  • De toegang is gratis.

» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website