Bang Kachao of Bang Krachao wordt ook wel de ‘groene long’ van Bangkok genoemd. Het is een kunstmatig eiland gevormd door een bocht in de Chao Phraya-rivier en een kanaal aan de westelijke kant. Om er te komen zal je dan ook met een bootje de rivier moeten oversteken.

Het gebied ligt ten zuiden van Bangkok in Phra Pradaeng District van de provincie Samut Prakan. Het eiland beslaat 16 vierkante kilometer en wordt veel bezocht door natuurliefhebbers en fietsers.

Time Magazine heeft het gebied uitgeroepen tot de beste stedelijke oase in Azië. Er wonen naar schatting 40.000 mensen in het gebied die vooral tuingroenten kweken bij hun huis.

Bang Kachao heeft een netwerk van (verhoogde) fietspaden. Fietsen is dan ook een van de belangrijkste bezigheden in het natuurgebied. Je hebt de mogelijkheid om er ter plekke een fiets te huren. Daarnaast wordt Bang Krachao ook opgenomen in de fietsexcursies die worden aangeboden aan toeristen.

3 reacties op “Bang Kachao, de groene long van Bangkok”

 1. Cornelis zegt op

  Wanneer je in Bangkok bent is Ban Krachao inderdaad de moeite van een bezoek waard. Je kunt er ook over de weg komen, trouwens, maar met een bootje er naartoe is wel leuker.

 2. Thailandganger zegt op

  8 jaar terug ook een fietstocht gemaakt.
  Was een combinatie met boot en fiets, hartstikke leuk.

  Zeker een aanrader.

 3. Peter zegt op

  Ik weet niet hoe het nu is, maar een jaar of 20 geleden waren er ook paden die wat smaller waren.
  Als je dan even niet oplet, fiets je eraf en ik weet helaas uit eigen ervaring dat dat heel erg stinkt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website