De aapjes van Lopburi (video)

Door Redactie
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Festivals, Thailand tips
Tags: , ,
21 september 2021

Lopburi is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Thailand. Het ligt ongeveer 150 km ten noord-oosten van Bangkok. Het is één van de oudste en meest sfeervolle steden van Thailand met tal van historische bezienswaardigheden, waarvan de oorsprong soms teruggaat tot de 6e eeuw.

De oude Khmer-tempel, Prang Sam Yot en het Khmer heiligdom, Sarn Phra Karn in de stad zijn prachtige iconen van vervlogen tijden. Het bouwwerk heeft drie prangs, die staan voor Brahma, Vishnu en Shiva (de hindoeïstische drie-eenheid). Het werd later erkend als een boeddhistisch heiligdom.

Lopburi is ook de stad van de apen (makaken) die, omdat ze in de tempels van de stad leven, door de Thai als ‘heilige dieren’ beschouwd worden.

topten22photo / Shutterstock.com

Ieder jaar wordt er in Lopburi een speciaal festival voor de apen georganiseerd. Het festival vindt plaats in het laatste weekend van november en is een belangrijke attractie voor de lokale bevolking en buitenlandse bezoekers. De festiviteiten omvatten o.a. een ‘monkey tea party’ waarbij de makaken verwend worden met snoep, fruit, eieren, komkommers en bananen.

Video: De aapjes van Lopburi

Bekijk hier de video:

Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website