7 bijzondere feiten over Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Bangkok, Bezienswaardigheden, Steden, Thailand tips
Tags:
9 januari 2024

Bangkok is een stad die echt leeft en ademt, en het is moeilijk om niet opgewonden te raken als je er bent. Het is een plaats waar het verleden en het heden naast elkaar bestaan. Je kunt er door eeuwenoude tempels wandelen, omringd door het lawaai en de energie van een moderne metropool. Het is alsof je door de tijd reist, terwijl je gewoon door de straten loopt.

Wat Bangkok ook bijzonder maakt, is de manier waarop het je zintuigen prikkelt. Overal waar je kijkt, zie je kleurrijke markten, ruik je het heerlijke eten dat op straat wordt gekookt en hoor je het constant zoemende geluid van de stad. Het is een plaats waar elke hoek een nieuw avontuur biedt, of het nu een verborgen tempel is, een lokale markt of een straat vol met lichten en muziek.

Het eten in Bangkok is ook iets wat je nergens anders vindt. Van pittige straatgerechten tot luxe diners, de stad is een paradijs voor foodies. Het is geweldig hoe je in één stad zoveel verschillende smaken en gerechten kunt ervaren.

En dan zijn er de mensen van Bangkok, die bekend staan om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Ze maken de stad tot wat het is, met hun levendige cultuur en tradities die diep in het dagelijks leven zijn verweven.

Kortom, Bangkok is een stad die nooit stilstaat. Het is een plaats van ongekende diversiteit en energie, een stad waar je je nooit zult vervelen en altijd iets nieuws te ontdekken is.

Silom in Bangkok

7 bijzondere feiten over Bangkok

 1. Bangkok’s volledige naam is de langste ter wereld: De stad heeft officieel de langste plaatsnaam ter wereld. In het Thais luidt deze: “Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.” Dit betekent “Stad der Engelen, Grote Stad, Residentie van de Smaragdgroene Boeddha, Onneembare Stad van God Indra, Grote Hoofdstad van de Wereld verfraaid met Negen Kostbare Edelstenen, de Vrolijke Stad, overvloedig in het Enorme Koninklijke Paleis, dat lijkt op de Hemelse Woning waar de Herboren God heerst, Stad die door Indra is geschonken en door Vishvakarman is gebouwd.”
 2. Een stad van contrasten: Bangkok staat bekend om zijn contrasten, waar traditionele markten en eeuwenoude tempels naast ultramoderne winkelcentra en wolkenkrabbers bestaan. Deze vermenging van oud en nieuw geeft Bangkok een unieke sfeer die je nergens anders ter wereld zult vinden.
 3. Het groene Bangkok: Ondanks de urbanisatie, herbergt Bangkok verrassend veel groene ruimtes. Lumpini Park, vaak beschouwd als de ‘longen van de stad’, is een uitgestrekte groene oase midden in de stad. Er zijn ook tal van verborgen tuinen en kleine parken verspreid over de stad, die rust bieden in de drukte.
 4. Bangkok’s kanalen: Bangkok werd ooit “het Venetië van het Oosten” genoemd vanwege zijn uitgebreide netwerk van kanalen, of “khlongs”. Hoewel veel van deze kanalen in de loop der tijd zijn opgevuld om plaats te maken voor wegen, spelen sommige nog steeds een cruciale rol in het dagelijkse leven en transport.
 5. Culinair paradijs: Bangkok is wereldberoemd om zijn street food. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de stad een complexe culinaire geschiedenis heeft die invloeden combineert uit de Chinese, Portugese, Japanse en westerse keukens, wat resulteert in een unieke smaakervaring.
 6. De geestenhuizen van Bangkok: In veel delen van Bangkok zul je kleine, kleurrijke geestenhuizen vinden. Deze zijn niet voor mensen of dieren bedoeld, maar zijn gebouwd om de beschermgeesten van de plaats te huisvesten. Het is een fascinerend aspect van de Thaise spirituele cultuur.
 7. Bangkok’s musea: Naast de bekende tempels en paleizen, biedt Bangkok een reeks unieke musea. Van het Museum van Siam dat de Thaise geschiedenis verkent tot het meer eigenzinnige Forensic Museum, er is voor elk wat wils.

Deze weinig bekende feiten over Bangkok tonen een andere kant van de stad, ver weg van de typische toeristische paden. Het onthult een stad die rijk is aan geschiedenis, cultuur en unieke tradities, waardoor het een fascinerende bestemming is voor reizigers die dieper willen graven dan de oppervlakte.

3 reacties op “7 bijzondere feiten over Bangkok”

 1. Theo zegt op

  Het is de meest geweldige stad die ik ken.
  Echter de duistere kant is: het is de hel voor die gene die geen geld hebben.
  Gelukkig zijn er steeds meer stichtingen (meestal verbonden aan tempels) die deze groep mensen op één of andere manier probeert te helpen.
  Het is de stad met twee uitersten: je houd er van of je haat hem. Volgens mij is er geen tussenweg mogelijk.
  Voor mij: I LOVE HIM.

 2. Lo zegt op

  Bangkok is inderdaad een stad die je haat of waar je van houdt. Niet zo gek met een inwonertal wat in de metropool bijna zo groot is als België maar op een kleiner oppervlak bevindt.
  Voor ieder wat wils en dat maakt het zo’n leuke speeltuin om te verblijven.
  Theo heeft het over de duistere kant die er zeker is maar laat daar de Thaise politiek en diens stemmers over gaan en laat niet een last van een gast zijn.

 3. Alexander zegt op

  Bangkok het mooiste metropolitan van Azie cultuur en rijkdom naast elkaar.
  De mensen hun beleefheids vorm en respect tonen naar elkaar toe vind je in geen enkel land.
  Schone straten de toileten in de Malls ondanks het druke verkeer geeft men elkaar de ruimte om je door het verkeer te bewegen. Geen getoeter zoals in de meeste Aziatische landen wel gebeurt, daar kunnen we in Europa nog veel van leren.
  Ga naar Bangkok met de kerstdagen en ervaar de mooiste Malls en hotels met hun decoraties .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website