Phang Nga Bay

Phang Nga Bay

Thailand heeft prachtige natuurparken maar welke zijn nu het mooiste? De grootste reiswebsite ter wereld TripAdvisor stelde al eerder een top 10 samen aan de hand van de reviews van haar lezers.

Bovenaan de lijst van mooiste nationale parken staat Phang Nga Bay in Zuid-Thailand. Dit park is vooral beroemd om het spectaculaire kristalheldere water, de begroeide kalkstenen kliffen en de bijzondere beschutte baaien.

Doi Inthanon National Park in Chiang Mai, de hoogste berg van Thailand, staat op de tweede plek. Dit gebied kenmerkt zich door prachtige watervallen, mooie rivieren en weelderige bossen. De bergen zijn tevens de thuisbasis van de Meo en Karen bergstammen en je treft er een zeldzame variëteit aan inheemse vogels aan.

Op de derde plaats staat Khao Sok National Park. Dit gebied met tropisch regenwoud werd in 1980 uitgeroepen tot een Nationaal park. Door de kalkstenen bergen lijkt het park op Guilin in China.

Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

De complete top 10 Nationale Parken in Thailand is als volgt samengesteld:

  1. Phang Nga Bay, Phang Nga
  2. Doi Inthanon, Chiang Mai
  3. Khao Sok National Park, Surat Thanikhao-sok-national-park (zie foto)
  4. Erawan National Park, Kanchanaburi
  5. Angthong National Marine Park, Koh Samui, Surat Thani
  6. Khao Sam Roi Yot National Park, Prachuap Khiri Khan
  7. Similan Islands National Park, Phang Nga
  8. Doi Suthep-Pui National Park, Chiang Mai
  9. Kao Yai National Park, Nakhon Ratchasima
  10. Sai Yok National Park, Kanchanaburi

“De Nationale Parken van Thailand bieden een groot aantal activiteiten die je daar kan ondernemen. Van het beklimmen van een berg, tot het raften in een rivier of gewoon ontspannen in de natuur. Deze prachtige parken zullen je nooit teleurstellen”, zo laat Jean Ow-Yeong van TripAdvisor weten.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website