Old lady from Issan

Door Peter (redactie)
Geplaatst in Thailand foto's
Tags:
20 september 2010

Het leven heeft haar getekend. Het harde leven op het platteland in Isaan. Werken op de rijstvelden, de brandende zon doet de rest. Diepe groeven in haar gezicht. Haar rug is krom gegroeid. De sporen van een armoedig bestaan….. Of niet?

© Photo: Khun Peter

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Old lady from Issan”

 1. johnny zegt op

  Een leven lang werken in de rijstvelden, dat kan nooit goed voor je zijn.

 2. david de Rijke zegt op

  lekker kleurtje op het gelaat toch?

  • Steve zegt op

   Ja, erg leuk David. Jij houdt het nog geen dag vol op een rijstveld. We zouden er allemaal eens een weekje moeten gaan werken, dan piep je wel anders.

  • Redactie zegt op

   Ze zijn bij voorkeur blank. Dus of zij er blij mee is…

 3. david de Rijke zegt op

  Hey Steve, Laten we het inderdaad es een weekje proberen kijken wie het het langste volhoudt maar ik neem aan dat je de lol er wel van in kon zien zoniet dan ga ik anders piepen ook zonder dat weekje turf steken. Als je hier woont moet je wel de humor blijven zien hoor.

 4. Steve zegt op

  Mai Pen Rai Krap Khun David. Tuurlijk zie ik de lol er wel van in. Maar ik word wel eens moe van het gezeik hier van expats als de euro ietsje minder waard is geworden. Ik zou zeggen ruil eens een weekje met een rijstboer in Issan.

 5. jakkie zegt op

  hoi hoi, mensen,

  mooie foto van een oude dame.

  dat ze zon gezicht met diepe groeven e.d. hebben heeft volgens mij vooral met de felle zon te maken, zeker weet ik het niet. en kromme rug komt volgens mij door op harde planken slapen en op de vloer zitten en slechte schoenen dragen.

  maar rijstboeren hoeven maar hoog uit 2 maanden te werken per jaar, heb wel mee geholpen, dus ik kan het weten. hier in nl. werken de mensen het hele jaar door, duss. ik weet nie wat zwaarder is.

  ‘de rijstboeren uit de ISAAN’ weer zon hypcrite zin, als of er alleen in de isaan rijstboeren zitten, rijstboeren zitten ook wel in het noorden en midden thailand beste mensen.
  de boern mogen dan wel minder geld hebben dan de stedelingen maar dat wil niet zeggen dat ze ongelukkiger zijn dan de stadse. misschien zijn ze wel veeell gelukkigeer dan de stadse. je kunt van het land leven, hoef je niet druk te maken met al die stomme maandelijks rekeningen. misschien zijn ze met weinig te vreden, sommigen dan.

  groeten

  • johnny zegt op

   Knap van je dat je dat kunt. Ik heb geen verstand van rijstboeren. Wel weet ik dat ze 2x per jaar oogsten. Ook weet ik dat er rijstboeren zijn die echt niet in de dessa werken. Ik kwam een zuster van onze reeds overleden moeder tegen die heeft meer dan 40 rai land. Een rijke dame dus. Nu heeft een vriend van mij onlangs 40 rai gekocht om een villa park te bouwen en hij moest bijna 40 miljoen bathjes neer tikken.

   Iemand interesse om een villatje te kopen? Mai peang!

   • jakkie zegt op

    hoi sjon,

    knap? weet ik niet hoor, volgens mij kan iedereen het, simple werk. maar de hitte is de grootste probleem, maar goed. als je 2 keer per jaar rijst plant dan werk je pak hem beet hoog uit 4 maanden. ik praat dan over mensen die zon 20 rai hebben. hoe meer je rijstvelden hebt hoe langer het werk natuurlijk. maar 40 rai moet je zowiezo mensen erbij halen om te helpen.

    in het dorp waar ik al jaren kom in de isaan, hebben de meeste oorspronkelijke mensen die altijd al hebben gewoond, helaas hun rijstvelden al verkocht of vergokt. van die genen die hebben verkocht dan doen ze de raarste dingen mee met het geld, zo bijvoorbeerd een mevrouw die kreeg 10 miljoen bath voor haar land, maar binnen 3 jaar was het op! een dood goede vrouw, maar dochters en zonen en beste man moesten om de maand een nieuwe auto en dat soort werk , je kent dat wel. maar goed. dat de oorspronke mensen het dorp gaan verlaten is het niet goed denk ik, je heb dan geen echte dorp, geen band meer met nieuwe mensen. die leven dan maar langs elkaar heen zo als in het west,

    groeten


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website