Tijdens een reis naar Thailand heb ik kunnen genieten van het prachtige groene landschap in de provincie Sisaket (Isaan). Het stadje Nong Ya Lat waar ik verbleef, ligt redelijk dicht bij de Cambodjaanse grens.

Een uitgelezen mogelijkheid om met mijn eigen ogen een bijzondere tempel te bewonderen, namelijk de ‘Wat Pa Maha Chedi Kaew’ ook wel bekend als ‘De Bierflessen Tempel’ of de ‘De tempel van een miljoen flessen’ in de plaats Khun Han.

Het complex bestaat uit  20 gebouwen die allemaal gebouwd zijn met gerecyclede bierflessen. Zo vindt je er gebedsruimtes, een crematorium, bungalows voor de monniken, een watertoren, toiletten voor toeristen en een tempel. Zelfs de mozaïeken van Boeddha zijn gemaakt van flessendoppen. Er zijn naar schatting 1,5 miljoen bierflesjes gebruikt voor dit bijzondere tempelcomplex.

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

3 reacties op “Wat doe je met 1,5 miljoen bierflessen? Gewoon, een tempel bouwen!”

 1. Ruud zegt op

  Ik heb de tempel 18 jaar geleden voor het eerst bezocht. Ik noem de de tempel ook de tempel van de miljoenen flessen of Wat laan laan kwuat. De tempel is zeker een bezoekje waard en ik ben van plan om hem binnenkort nog eens te bezoeken.

 2. theoweert zegt op

  Ja een leuk complex ligt een 15 kilometer van mijn huis af en vlakbij ligt een mooi resort Pong Sin Resort van een Nederlands/Thais stel John en Jing Revet http://www.pongsinresort.com

  In de direct omgeving liggen ook het Khao Pra Wihan National Park en enkele mooie watervallen.

 3. John Chiang rai zegt op

  Een mooie bezienswaardigheid,die om het feit dat men in Thailand het principe statiegeld op bierflessen niet kent,ook nog van een uiterst goedkoop bouwmateriaal gebouwd is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website