Vandaag in Thailand een beschrijving van het boek  “Thai Private Eye”. Een fascinerend non-fictieboek geschreven door de Nieuw-Zeelandse auteur Warren Olson. Het boek, dat in 2008 werd gepubliceerd, vertelt het verhaal van Olson’s ervaringen als privédetective in Thailand. Olson, die vóór zijn carrière als privédetective als leraar in Thailand werkte, besloot zijn vaardigheden en passie voor onderzoek en avontuur in te zetten om mensen te helpen met hun problemen en mysteries.

Het boek biedt een uniek perspectief op het leven en de cultuur in Thailand, gezien door de ogen van een buitenstaander die zich aanpast aan de lokale gewoonten en gebruiken. Olson neemt de lezer mee op een reeks onderzoeksavonturen waarin hij zowel buitenlandse als Thaise cliënten helpt om vermissingen, fraude, verraad en andere misdaden op te lossen. De verhalen zijn zowel spannend als ontroerend en geven een inzicht in de uitdagingen en triomfen van het werken als privédetective in een vreemd land.

“Thai Private Eye” belicht ook de onderbuik van de Thaise samenleving, zoals de beruchte seksindustrie en de georganiseerde misdaad. Olson onthult de duistere kant van het leven in Thailand en de gevaren die hij tegenkomt bij het navigeren door de schaduwrijke wereld van zijn beroep. Tegelijkertijd toont hij een diep respect en waardering voor de Thaise cultuur en de mensen die hij ontmoet tijdens zijn werk.

De levendige en gedetailleerde beschrijvingen van personages en situaties, gecombineerd met Olson’s eerlijke en soms humoristische schrijfstijl, maken “Thai Private Eye” een boeiend en meeslepend boek. Het biedt een uniek venster op een wereld die voor velen onbekend is en levert tegelijkertijd een spannend en vermakelijk verhaal.

Als u geïnteresseerd bent in true crime, internationale avonturen of gewoon een fascinerend verhaal over een unieke carrière en levenservaring, dan is “Thai Private Eye” een boek dat u zeker zal aanspreken. Het zal u niet alleen vermaken, maar ook een beter inzicht geven in de complexe en kleurrijke Thaise cultuur en samenleving.

Over de auteur Warren Olson

Warren Olson is een Nieuw-Zeelandse auteur en voormalig leraar en privédetective, bekend van zijn boek “Thai Private Eye” (2008). Hij combineerde zijn passie voor avontuur en onderzoek met zijn fascinatie voor de Thaise cultuur door een detectivebureau op te richten in Thailand. Zijn boek documenteert zijn ervaringen en avonturen als privédetective en werd populair onder lezers geïnteresseerd in true crime, internationale avonturen en Thaise cultuur. Olson blijft actief betrokken bij de Thaise cultuur en deelt zijn ervaringen tijdens lezingen en evenementen.

 • Uitgever: Monsoon Books Pte. Ltd (1 december 2008)
 • Taal: ‎Engels
 • Paperback: 272 pagina’s
 • ISBN-10: ‎9810810849
 • ISBN-13: ‎978-9810810849

Het boek is bij Amazon en bol.com verkrijgbaar.

1 reactie op “‘Thai Private Eye’ van Warren Olson, een privédetective in Thailand”

 1. e thai zegt op

  https://thethaidetective.com/en/ wordt door een Nederlander gerund met zijn Thaise vrouw
  ze hebben ook veel verstand van ict onderzoek meer dan 10 jaar ervaring
  kan ook veel verhalen vertellen mogelijk iets voor Thailandblog


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website