Lezersinzending: YouTube video’s over de Isaanse taal

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Taal
Tags: , ,
3 januari 2020

Van René Chiangmai ontvingen wij een tip over de Isaanse taal. Hij zegt daarover: Er zijn weinig YouTube video’s over de Isaanse taal. Ik heb een nieuwe gevonden. Een genot om naar te kijken. Slang, seks, liefde, alledaagse taal.

 

De taallessen zijn gemaakt door Shelby een Thaise dame met een eigen YouTube kanaal: Learn Thai with Shelby

Zelf zegt zij daarover:

Als je de Thaise taal wilt leren op een andere manier, dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Shelby, ik ben een native Thai-spreker. Op dit kanaal post ik video’s om buitenlanders te helpen hun Thaise spreekvaardigheid te verbeteren. Elke video heeft verschillende niveaus. Sommige zijn voor beginners en sommige zijn voor gevorderden. Dus dit kanaal is voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren van de Thaise- en Isaanse taal (Noordoostelijk dialect).

Video: The Top 20 MUST-KNOW Isaan (+Thai) phrases วลีภาษาอีสานที่ใช้บ่อย | Learn Thai with Shelby

Bekijk hieronder de video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersinzending: YouTube video’s over de Isaanse taal”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Voor de liefhebbers. Komen van Learn Thai with Mod

  https://www.youtube.com/watch?v=8tVC1uVLJEI

  https://www.youtube.com/watch?v=3yyepWWcmnk

 2. Tino Kuis zegt op

  Erg leuke video! Iedereen die de Isaan bezoekt moet dit leren. Kijk daarna naar de video met de tot 10 beledigingen!

  • Boonma Somchan zegt op

   Farang kwai , farang ai sat, moi, farang chonabot, ban ohk , ihia , jet mae, FARANG kee nok FARANG ai son tian ,FARANG toleh

  • Johnny BG zegt op

   Ondanks het uitroepteken blijft het een slecht advies Tino.

   Beledigende opmerkingen die “leuk” bedoeld zijn worden niet altijd goed begrepen en zeker met alcohol gebeuren er rare dingen.
   Vrijheid van alles kunnen zeggen heeft een grens die bij ieder persoon anders kan liggen vanwege het wel of niet kennen van een persoon en het wel of niet accepteren van een opmerking.

   Veel leed kan bespaard worden met minder stoer doen vwb hoe goed je een zin kan uitspreken. Het slachtoffer van de belediging wordt gezien als dader omdat het lontje nu eenmaal een meter lang moet zijn maar op sommige momenten is het gewoon klaar.

   In mijn Thaise levenspraktijk heb ik deze onzin meer dan eens meegemaakt en iedereen die er in betrokken raakt is een verliezer.

   • Tino Kuis zegt op

    Hier staat het: 10 creatieve beledigingen, leuk om te lezen en te horen.

    https://www.youtube.com/watch?v=RqF7X2saUZo&feature=emb_rel_pause

    Maar Johnny, ik zeg toch niet dat je ze moet gaan gebruiken. Tuurlijk moet je opletten waar en hoe. Maar tegen mijn Thaise vrienden was het nooit een probleem, die lachten zich rot.

   • Rob V. zegt op

    Ik denk dat het aan de leerling is om er verstandig mee om te gaan. Je kunt het ook bij het herkennen van scheldwoorden en lelijke commentaren houden. Ze toepassen in gepaste en ongepaste situaties is dan de volgende les. Maar de kunst van verstandig met minder fraaie woorden om gaan of het loslaten van dingen (ipv vol in de aanval terug te schelden) bezit niet iedereen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website