Over het strand van Pattaya is de laatste jaren veel te doen. Zo is er sprake van bodemerosie en moest er zand opgespoten worden omdat het strand steeds kleiner werd. Het gemeentebestuur vond ook dat het strand terug moest naar de oorspronkelijke staat (zonder stoelen en parasols) en daardoor werden deze op woensdag verboden. 

De locale overheid wil nu het aantal zones met stoelen en parasols die verhuurd worden aan toeristen verder terug brengen.

In deze video worden een aantal toeristen aan het woord gelaten over het stand van Pattaya en hoewel de video inmiddels twee jaar oud is, is deze nog steeds actueel.

Video: Meningen over het strand van Pattaya

Bekijk hier de video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=GFmREGFxyu0[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Meningen over het strand van Pattaya (video)”

 1. Leo Th. zegt op

  Zoveel mensen, zoveel wensen. Wat ik nu weleens zou willen weten is wat de redenen van het gemeentebestuur zijn om het aantal strandstoelen drastisch te beperken en zelfs op sommige dagen tot nul te reduceren. In de’ oude’ situatie met volop strandstoelen waren er bijv. op Dongtan Beach in Jomtien ook plekken zonder stoelen en parasols. Slechts enkelen maakten daar toen gebruik van dus ik mag toch aannemen dat de meerderheid een stoel prefereert. Ook zakelijk gezien levert het verhuren van een stoel en de daarbij gepaard gaande verkoop van drankjes en eten een aanzienlijke winst op. Het gemeentebestuur zal toch niet de intentie hebben om de strandgasten weg te pesten dus op welke gronden wordt het besluit genomen? Heeft er marktonderzoek plaatsgevonden, wat ik niet aannemelijk acht, of is het de persoonlijke voorkeur van degenen die er over besluiten?

  • ruud zegt op

   Om eerlijk te zijn, heb ik het idee, dat het wel de bedoeling is de mensen van het strand weg te pesten.
   Ik kan me niet voorstellen, dat iemand denkt, dat de stoelen weghalen door het grootste deel van de toeristen op prijs zal worden gesteld.
   De lege stranden tonen aan, dat de toeristen weg blijven.

   Wat de motieven erachter zijn, is dan weer de vraag.
   Mogelijk is het de bedoeling langzaam aan de Westerse toerist te vervangen door de Aziatische toerist.
   Westerse toeristen hebben meer eisen en veel meer commentaar, dan de Aziatische toeristen.
   Die Aziatische toeristen, worden in een bus gepropt, rondgereden en gaan dan weer naar huis.

   • Leo Th. zegt op

    Ja Ruud, het blijft gissen naar de motieven van het besluit. Dat het de bedoeling zou zijn om Westerse toeristen te vervangen door Aziaten geloof ik echter niet. Heb eerder de indruk dat zij het liefst zo veel mogelijk toeristen zien komen en of die nu afkomstig zijn uit Europa, Azië, het Midden-Oosten, etc. lijkt de overheid niet uit te maken. En of de infrastructuur erop berekend is evenmin, dat is van latere zorg. Dat Westerse toeristen veeleisender zouden zijn ben ik niet met je eens. Naar mijn mening hebben bijv. Chinezen beduidend meer noten op hun zang dat de inschikkelijke Europeaan, die daarentegen wel gesteld is op gemak en service. Begrijp best dat er ook vraag is naar strandplekken zonder voorzieningen maar door zo rigoureus de strandstoelen/bedjes met parasols te willen beperken lijkt mij het slachten van de kip die gouden eieren legt.

 2. Stefaan zegt op

  Het strand van Pattaya is weinig soeps. Maaaar, het is de charme van een stad aan een strand. Toch leuk dat je even kan wanen aan een strandvakantie.

  Rio de Janeiro is mooier : stad, strand, cultuur, bergen en verzichten.

 3. Facttester zegt op

  In het verleden las ik op ditzelfde Thailandblog dat de reden voor die ene dag zonder stoelen en parasols was, dat dit noodzakelijk zou zijn om het strand schoon te maken! Nu is het weer om terug te gaan naar de oorspronkelijke staat, wat staat er volgend jaar als reden? Roept u maar…

  • Jack G. zegt op

   Roept u maar……. Er zijn denk ik invloedrijke figuren die het maar niks vinden dat toeristen te bloot op het strand zitten. Strand, strandstoelen, bijna naakte toeristen werken als een rode lap.

 4. Peter Korevaar zegt op

  Het strand in Pattaya past nou niet direct in het vakantie plaatje zoals de nog onbekende toerist in zijn hoofd heeft. Aan de Walkingstreet zijde van Beachroad staan al geruime tijd de cabs en de loodsen achter een rij aan golfplaten waarachter gewerkt zou worden om het strand te renoveren. Inclusief het bekende Safety bord die aangeeft hoeveel dagen er ongevallen vrij is gewerkt. En dat lukt vrij aardig want de inspanningen zijn nagenoeg nihil, althans voor de Westerse toeschouwer. Toch zijn er mogelijkheden, maar dat vergt een investering en de durf om buitenlanders te vragen om mee te denken of zelfs op te lossen. Zelf zijn ze blijkbaar niet in staat om er wat moois van te maken. Als je hier in Noord Holland naar de Hondsbossche Zeewering kijkt in dan begrijp je waar men toe in staat is. Daar heeft men over een lengte van 5,5 km, in een anderhalf jaar ruim 300 voetbalvelden aan strand opgespoten, inclusief een vele meters hoge duin. Dan lijkt mij een strand van een meter of 50 breed in de baai van Pattaya voor dit Nederlandse bedrijf een koud kunstje. De baai is in basis best mooi, en zorgt voor een mooie halfronde kom.Gezien de kennis die men heeft lijkt het dan ook goed mogelijk om daarvoor een mooie boulevard te maken, voorzien van winkeltjes en horeca. Men kan een paar mooie pieren of pier maken met ook weer horeca. Men zorgt voor een deugdelijke afscherming tegen het water zodat de kust niet iedere keer afkalft bij het eerste en beste Thaise storm. En dan kan men gelijk de afwatering goed aanpakken. Ik denk dat Pattaya daarmee een enorme verbeterslag zou kunnen maken in het aantrekken van een nieuw soort toerist. Maar op een of andere manier lukt het hun niet om een mooi strand op de rails te zetten. De reden kunnen we over gissen, maar als men echt zou willen….

  • l.lagemaat zegt op

   De gemeente Pattaya heeft te weinig geld door de vele projekten om alleen aan de kust te besteden.
   Projecten:
   -de Jomtien Beach ondergaat een grote opknap beurt.
   -de tunnelbouw in de Sukhumvit Road.
   -het gigantische stadion aan de Chayapruek Road2
   -de aanpak van de riolering op een groot aantal plaatsen, zie o.a.Pattaya Oost
   -tegenvallende toeristen aantallen/inkomen
   -nieuwe 6 baans wegen aanleg: Banglamung richting Route 331 (zie vorige postings)

   • Peter Korevaar zegt op

    Ik denk dat het zeker een punt hebt. Het zal zeker een financiële kwestie zijn. Je kunt het geld maar één keer uitgeven. Maar zoals het zich laat aanzien zijn ze ook technisch niet in staat om de klus te klaren. Ik denk zeker dat er iets moois van te maken is, maar dat vergt een investering. Pattaya en ook de Thaise overheid geeft aan dat men het imago van deze stad wil veranderen. Het soort bezoekers wat men graag wil zien houdt echter van een mooi strand men zal dus toch moeten zorgen dat de basis in orde is. Vooralsnog gaan deze groep gewenste toeristen naar alternatieve prachtige stranden waar Thailand er vele van bezit. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen naar Pattaya gaan voor het fraaie tropische strand.

 5. John Chiang rai zegt op

  Als je s’avonds na zonsondergang over de beachroad loopt,en je in richting strand kijkt,dan weet je precies waarom de meeste mensen graag een ligstoel hebben. Het wemelt namelijk van de ratten die ook hun uitwerpselen achterlaten. Onder het begrip van een exotische strandvakantie in een paradijslijke omgeving, stel ik me net iets anders voor.

 6. Matthijs zegt op

  Her pattaya strand is waarschijnlijk een van de meest vervuilde stranden ter wereld. Gisteren weer een duikje gedaan maar als de plastic zakken langs je benen glijden ben je snel genezen. Te goor voor woorden.

 7. Anton zegt op

  Dat the Beach nu schoner is en voor meer mensen toegankelijk is een pre, maar waar ik moeite mee heb is het verdwijnen van de stenen banken aan de beachboulevard,ik heb er vele uren op gezeten,leuke gesprekken gevoerd met mensen uit vele landen, de boulevard was voor mij als een huiskamer waar mensen met elkaar verbleven het verveelde me nooit. Ik zou nog best weer een paar weken naar Pattaya willen maar dan moet ik er wel aan de boulevard kunnen zitten!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website