Goedkoopste stranden ter wereld

Door Redactie
Geplaatst in Stranden
Tags: ,
28 juli 2016

Een dag je strand? Op Tahiti zijn strandbezoekers het duurste uit. Een stranddag op La Plage de Maui komt per persoon uit op € 53,24. Voor een spotgoedkoop dagje strand ga je naar Cua Dai Beach in het Vietnamese Hoi An, dat kost per dag gemiddeld 12 euro. Thailand is natuurlijk ook goedkoop. Op Railay Beach in Krabi betaal je € 17,13 voor de geneugten die bij een strandbezoek horen.

De meeste reizigers stellen een beetje inspiratie wel op prijs als het gaat om het kiezen van de perfecte zomervakantie. Het plannen kan soms veel tijd en moeite kosten. Om een nog completere reiservaring te kunnen aanbieden, heeft TravelBird de 250 beste stranden uit 66 landen wereldwijd op een rijtje gezet en uitgerekend wat een dagje op die stranden kost. De lijst is zo opgesteld dat je gemakkelijk kunt zien op welk strand je het meeste waar voor je geld krijgt. 

* Kosten zonnebrandcrème uitgerekend door de gemiddelde verkoopprijs te nemen van resort/hotel, hostel en lokale drogist of supermarkt (waar verkrijgbaar)
* Lunchkosten uitgerekend met de gemiddelde kosten van een volledige maaltijd, inclusief drankjes en dessert, voor één persoon bij nabijgelegen (vooral binnen het toeristengebied) verkooppunten inclusief hotels en restaurants
* Kosten bier zijn uitgerekend door de gemiddelde verkoopprijs te nemen van het grootste lokale biermerk samen met de lokale verkoopprijs van Heineken, Budweiser, Becks, Guinness en Foster, waar verkrijgbaar. Indien een specifieke inhoud lokaal niet beschikbaar is, zijn berekeningen uitgevoerd om de prijs voor eenzelfde inhoud te bepalen.
* Kosten water zijn uitgerekend door de gemiddelde verkoopprijs te nemen van de drie grootste lokale merken.
* Kosten ijsje zijn uitgerekend door de gemiddelde verkooprijs van een voorverpakt merkijsje in de hoofdstad van ieder land te nemen. Hierop is, indien van toepassing, een aanpassing gedaan op basis van de prijsverschillen per regio.
* Toegangskosten zijn uitgerekend wanneer een betaling nodig is om het strand te betreden, of wanneer een speciale vorm van reizen nodig is om het strand te bereiken door gebrek aan toegang of door afwezigheid van accommodatie in de buurt.

1 reactie op “Goedkoopste stranden ter wereld”

  1. Nicole zegt op

    De losten van een strandstoel ontbreken op dit lijstje. Toch een belangrijk punt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website