Gisteren las ik op Coconuts BKK een opvallend bericht die mij tot deze stelling bracht. Er was een westerse man gesignaleerd die protesteerde tegen het feit dat steeds meer Thaise vrouwen op farang (westerse) vrouwen willen lijken.

De man zou gezien zijn bij een winkelcentrum vlakbij Ladprao. Hij droeg een bord waarop in het Thais te lezen stond dat Thaise vrouwen steeds meer op farang klonen begonnen te lijken (zie foto).

Er stond een hele lijst met bezwaren te lezen waarop de man Thaise dames aansprak zoals:

 • Stop met het verven van je haar.
 • Stop met operaties aan je gezicht.
 • Stop met het idee dat je een puntige heksenneus wilt.
 • Stop met het bleken van je huid.

Verder stond er te lezen (vertaald in het Engels): “It’s not natural. It’s fake and very ugly. If no one is going to express their sorrow at the loss of Thai women, I will, with my sorry heart, because I love you. There is nothing more beautiful in the world than genuine Thai women. I’m sorry I had to come and protest.”

Het lijkt hier te gaan om en actie van een man die zijn Thaise geliefde beetje bij beetje ziet veranderen in een andere vrouw en daar nogal ontdaan van is. Hij is niet de enige want ik hoor om heen wel vaker mannen klagen dat hun Thaise vriendin een vermogen uitgeeft aan witmakers en ook operaties overwegen om hun uiterlijk te veranderen naar een meer westers model.

Vandaar de stelling van de week: ‘Het is jammer dat Thaise dames steeds meer op westerse vrouwen willen lijken!’

Vind jij het ook betreurenswaardig indien jouw Thaise vrouw of vriendin haar uiterlijk transformeert naar een meer westers uiterlijk of vind jij dit juist wel mooi?

Discussieer mee en geef je mening.


» Laat een reactie achter


41 reacties op “Stelling v/d week: Het is jammer dat Thaise dames steeds meer op westerse vrouwen willen lijken!”

 1. tinus zegt op

  De media hebben we aan dit soort dingen te danken , het is jammer natuurlijk dat vrouwen zich willen transformeren naar imagos die ze zien op tv en internet etc . gebleekte huid.grotere neuzen, geblondeerd haar, borst vergroting, grote wenkbrauwen , vette beugels etc etc het zijn mode grillen van deze tijd en het is allemaal binnen handbereik en betaalbaar. Op tv vind je niets anders dan gebleekte vrouwen met vergrote neuzen wat bij ons als blanke man niet in het schoonheidsplaatje past, wij willen een klein neusje donkere huid ,daar hebben we toch 11 of 12000 km voor gereisd en ons hier neergestreken. Het meest irritante vind ik dat de donkere mensen of mensen met een kleinere neus hier als minderwaardig worden bestempeld. wat mij betreft puur natuur is nog altijd het mooist.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +26 (obv 26 stemmen)
 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Allereerst, ieder doet met zijn lichaam natuurlijk wat hij of zij wil.

  Ik kan de man echter wel begrijpen.
  Je ziet het inderdaad al langer dat Thaise vrouwen heel graag dat westers uiterlijk willen bekomen.
  De winkelrekken liggen dan ook vol met producten en hulpmiddelen om dit te bekomen. Of ze werken is weer wat anders.

  Persoonlijk vind ik het maar niks, want ik vind dat oosters uiterlijk net mooi, met die getinte huidskleur en het mooie, dikke, zwarte haar.

  Wanneer ik soms westerse vrouwen hoor spreken dan hoor ik eigenlijk net het tegenovergestelde. Sommige zouden blijkbaar maar wat graag dat oosterse kleurtje en haartype willen hebben.
  De omgekeerde wereld, maar misschien is dat wel typisch voor de mens.
  Altijd willen zijn wat men niet is.

  Om misverstanden te vermijden…. ik ben niet de man met het bord 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +19 (obv 19 stemmen)
 3. chris zegt op

  Schoonheidsidealen veranderen in de tijd en zijn ook per land cq continent niet hetzelfde. Zie de schilderijen van Rubens en de manier waarop Latinas zich anno 2014 op datingsites presenteren. Dat moet een troost – misschien een schrale – zijn voor de mannen die graag het authentieke Thaise schoonheidsideaal in stand willen houden.Als het al aan het verdwijnen is (en daar geloof ik niks van) dan komt het ook weer terug. L’histoire se repete.
  Thaise vrouwen die op Westerse vrouwen willen lijken doen dat omdat dat imago blijkbaar het meest gewild is op dit moment en refereert aan rijkdom. (Wit betekent niet op het land en in de buitenlucht hoeven te werken, dus rijk. Ton Lemaire heeft een aardig essay geschreven dat heet: De filosofie van het bruin worden). Mannen nemen het de vrouwen wellicht kwalijk dat zij hun uiterlijk willen veranderen maar zij zijn er zelf ook schuld aan. Er zijn meer mannen die op wulpse, blanke vrouwen vallen dan op (in alles) kleine, gebruinde Thaise types. Om over Chinese en Indiase vrouwen maar te zwijgen maar daar zijn er heel veel van maar ik hoor weinig mannen die Chinese vrouwen aantrekkelijk vinden. Kortom: de publiciteit maakt het schoonheidsideaal en de farmaceutische industrie en de ziekenhuizen varen er wel bij.
  Mijn vrouw en ik komen wel eens in Yanhee ziekenhuis (bekend van de plastische chirurgie), maar dan op ziekenbezoek. Mijn vrouw is nog 100 % puur en ik laat haar elke dag weten dat ik dat het liefste zie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +10 (obv 10 stemmen)
  • Lex k. zegt op

   Beste Chris,
   Ik wet niet hoe bekend jij bent in China, maar er bestaan waanzinnig veel mooie Chinese vrouwen, al is het alleen al omdat het er zoveel zijn, velen zijn nog mooier dan de gemiddelde Thaise vrouw, die ook veel Chinees bloed in zich hebben trouwens.
   Citaat ” ik hoor weinig mannen die Chinese vrouwen aantrekkelijk vinden” einde citaat; ik zou dan toch eens wat beter naar mannen luisteren naar mannen die Chinese vrouwen kennen.

   Met vriendelijke groet,

   Lex k

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +8 (obv 8 stemmen)
   • Gerrie Q8 zegt op

    Ik ken er veel na 3 jaar werk daar. Ben het volledig met Lex K eens.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • RonnyLatPhrao zegt op

     Gerrie en Lex
     Helemaal met eens en en dan hebben we het nog maar over een fractie van het totaal.
     Ik heb ook al prachtige Chinese vrouwen gezien.
     Hangt ook een beetje af van welke streek ze komen, net zoals de Russen.
     In Europa, wat dan nog kleiner is, heb je toch ook Noorse en Italiaanse maar fysiek zoveel verschillend van elkaar.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Pat zegt op

    Chinese vrouwen hebben wel veel minder de drang om Westerse vrouwen te kopiëren, noch qua uiterlijk noch qua gedag.

    Om on topic te blijven, en niet geband te worden : Ik volg ook de mening van iemand hier die zegt dat het kopiëren door Thaise vrouwen van het gedrag van Westerse vrouwen, ergerlijker is dan het kopiëren van de looks van de Westerse vrouw.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • RonnyLatPhrao zegt op

     Euh als je denkt dat Thaise vrouwen slaafjes zijn …… dan denk ik inderdaad niet dat je een Thaise partner heb. Diegene die om die reden een Thaise partner zouden nemen houden het nooit lang uit.
     Dit heeft dan niks te maken met de westerse vrouw te kopiëren maar met het Thaise karakter van de vrouw dat honderden malen sterker is dan de westerse vrouw en man. Meer dan in het westen is de vrouw de drijvende kracht achter het gezin. Zonder alle westerse sociale voordelen run zij het gezin en leidt ze alles in goede banen.
     Mannen zouden hun greep op de Thaise vrouwen verliezen – sorry vooroordelen en uitspraken van leken….

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
   • Marcus zegt op

    Inderdaad, ik ben regelmatig voor werk in Beijing en er zijn daar heel veel heel mooie vrouwen. Maar meer lelijke dan mooie, wat je in elk land ziet. Ik hou niet zo van het platte ronde koppie wat er uit ziet alsof ze met snelheid tegen een muur aan gelopen zijn 🙂 De thai hebben veel invloeden van de mongolen , Noorden , Malay , zuiden en Chinezen , midden en Noorden verwerkt in de genen pool. Nog niet te spreken van de farang van 100 of meer jaar geleden. Vandaag aan de dag wordt er wel heel erg in de genen pool geroert en het is een kwestie van tijd voor ze er allemaal zo ongeveer hetzelfde uit zien. Gekke vrouwen heb je overall maar ik heb mijn vrouw wat chirurgische ingrepen betreft er van weg weten te houden met als enigste concessie een soort van wenkbrouw tattoo.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • Paul Schiphol zegt op

    Tja, dit is dan ook een Thailand blog. Van, voor en door Thailand liefhebbers. Geloof me er zijn veel, heel veel, westerse mannen met een Chinese vrouw. China is nog geen land van westers massa toerisme. Groet, Paul Schiphol

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. ruud zegt op

  Ik heb het liefst dat Thaise vrouwen er als Thaise vrouwen uitzien.
  Helaas zijn ze net als wij geindoctrineerd door de cosmetica industrie.
  Zij moeten een witte huid krijgen, want ze hebben een bruine huid.
  En wij moeten een gezond bruin kleurtje krijgen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +13 (obv 13 stemmen)
 5. ger zegt op

  Ik sluit me erbij aan dat iedereen vrij is om te bepalen
  wat hij of zij wil , persoonlijk vindt het jammer dat Thaise vrouwen een westelijk uitelijk willen hebben, ik heb vaak gezegt dat het Aziatische uitelijk met zwart haar er mooi uitzien.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. frank zegt op

  Ik zou nog een slag verder willen gaan. Vroeger ( en nu ) probeerden de ladyboys er uit te zien als thaise vrouwen. Tegenwoordig beginnen de vrouwen er verdacht veel uit te zien als katoeys. Allemaal zelfde scherpe neus; mond en te grote nepborsten. Jammer.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 7. Inge van der Wijk zegt op

  Ls.,

  Ja, jammer dat veel Thaise, met name jonge vrouwen, hun haar verven,
  want het lichte haar past niet bij het gezicht. Ik begrijp het niet, als je
  zulk mooi zwart/donker haar hebt, dat je dat wilt veranderen; invloed van
  de westerse/Amerikaanse cultuur?
  Mijn Thaise schoondochter doet er gelukkig niet aan mee. Zij heeft prachtig, dik
  en lang zwart haar en is er trots op.
  Inge

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 8. Rob V. zegt op

  Iedereen moet in de eerste plaats natuurlijk zelf weten wat ze met hun uiterlijk doen. Veel mensen zijn blijkbaar gevoelig voor het modebed. Thai volgen nu vooral de Koreaanse trends. De wittere huid was natuurlijk altijd al populair (dan ben je geen landarbeider die in de brandende zon werkt). De westerse neus wordt mooier gevonden.

  Zelf maakt het me niet uit die neus, een hoge neusbrug of lagere, allebei prima toch? Dat hele donkere hoeft van mij ook niet, maar melkfles wit is ook niet echt mooi. Geverfd haar vind ik bij de meeste Thais niet staan, een donkere kleur lukt nog wel maar blond haar komt gewoon nep over. Blauwe lensen ziet er ook gewoon nep uit. Ik zou er niet aan moeten denken. Maar als iemand daar zelf wel gelukkiger van wordt, prima toch?
  Ik laat mijn vrouw weten dat ik van haar hou zoals ze is: lang zwart haar, een redelijk lichte huid, haar neus boeit me niet maar zelf vind ze een westerse mooier (operen is wel een brug te ver voor haar, onder het mes wil ze niet). Ik heb aziatische dames altijd al opvallend vaker aantrekkelijker gevonden dan westerse, maar ben nooit bewust wezen zoeken naar een Thaise/aziatische schone.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 9. Frans Nico zegt op

  Het gras aan de andere kant van de berg is altijd groener, is toch het spreekwoord?

  Overigens, elk ras brengt mooie en minder mooie exemplaren te wereld. En Chris, er zijn meer mooie Chinese vrouwen dan Thaise, al is het maar vanwege de kwantiteit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +6 (obv 6 stemmen)
 10. marcus zegt op

  Ik den dat bedoelt wordt dat de thaise hun, niet eigen, vermogen uitgeeft aan die fratsen. Inderdaad te gek omlos te lopen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 11. pietchianraig zegt op

  De invloed vanuit westerse culturen reikt minder ver dan men aanneemt. Het is niet dat met name jongere Thaise vrouwen een westers blank voorbeeld nastreven. Het is veel meer Korea en China die de klokken slaan. Wel weer zijn het merendeel westerse cosmeticabedrijven die er garen bij spinnen. Kijk maar eens in de winkelrekken van Bootz en Watson. Japanse cosmetica is eveneens in opmars. Overigens ben ik wel eens met het farang”protest” dat thaise vrouwen in hun drift tot whitening veel te ver gaan. Vooral als een bleek smoeltje gepaard gaat met een gebleekt stro en hooi kapsel. Geen gezicht!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 12. Henk zegt op

  Volgens mijn Thaise vrouw, zijn de vele dramaseries op de TV de schuldigen! De meeste actrices hebben cosmetische operaties ondergaan, vooral aan de neus.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)
 13. Pat zegt op

  Heb zelf geen Thaise partner, maar ik ben het volledig eens dat het jammer is dat zoveel Thaise dames op Westerse vrouwen willen lijken.

  Het is nooit goed dat mensen anderen willen kopiëren en in het geval van Thaise dames vind ik dat nog net iets minder goed.
  Thaise dames hebben namelijk een uitgesproken look en persoonlijkheid, dus het is dom en spijtig dat ze hun eigen stijl en inhoud opzij zetten.

  Er ontbreekt op het lijstje van de man trouwens nog een kwalijk Westers vrouwelijk trekje : roken!

  Ben hoegenaamd niet seksistisch, maar een vrouw die rookt vind ik echt een minpunt!

  Tot slot hoop ik wel dat als zovele mannen het jammer vinden dat Thaise vrouwen zich Westers gedragen, dat dit niks te maken heeft met het verliezen van een zekere greep op hun Thaise vrouw.
  Mannen en vrouwen zijn wel degelijk gelijkwaardige wezens, ook in een relatie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 14. Hans Aling zegt op

  Wat een pracht artikel,waarom accepteren wij mensen niet gewoon het lichaam en huidskleur,waar we in geschapen zijn,niets is perfect,maar het niet dankbaar zijn,zoals de Thaise vrouwen met hun fantastische huid,is voor mij onbegrijpelijk, wij Europeanen gaan zonnen om een beetje bruin te worden Ik persoonlijk vind de Thaise vrouwen heel erg mooi met hun prachtige zwarte haar..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 15. Christiaan H zegt op

  Ik vond het vreselijk, dat de Thaise vrouwen zo graag op westerse vrouwen willen lijken. Ze laten zich met plastische chirurgie omtoveren en soms met een afschuwelijk resultaat. En sommige cosmetische artikelen, die ze gebruiken, zijn ook gevaarlijk voor de gezondheid.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 16. Sjaak S zegt op

  Gelukkig heb ik een heel leuke vriendin die dat allemaal niet doet. Ook zij wil niet graag bruin worden (of black, zoals zij dat zegt), maar ze gaat geen middeltjes nemen of operaties plegen. Alsjeblieft niet.
  Een nichtje van haar doet dat wel en de moeder van haar geeft haar geld uit aan schoonheidsoperaties, zalfjes, crèmes enzovoorts… Ze is pas 24 en heeft een heel slechte huid gekregen door al dat spul. Maar goed, er zit dan ook niet veel in haar hoofd…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 17. Rick zegt op

  Het meest jammere vind ik persoonlijk nog niet eens het schoonheid ideaal, maar wel de mentaliteit en gedrag die Thaise dames steeds meer overnemen van de westerse vrouwen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
 18. pieter zegt op

  Thaise vrouwen zijn het mooist en het liefst zoals ze geboren zijn en hetzelfde voor alle vrouwen uit het verre Azie….denk aan Filipijnen en Indonesia.
  Wie weet trouwens nog een mooie Thaise vrouw welke woont in Nederland en op zoek is naar een Nederlandse man.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 19. Sir Charles zegt op

  Vooropgesteld behoort in beginsel ieder mens autonoom op zijn/haar lichaam te zijn, een beetje make-up is niet bezwaarlijk doch óók mijn Thaise vrouw behoeft niet haar neus te willen puntigen, haar zwarte haar te willen kleuren en of haar huid te willen bleken dan verbreek ik terstond onze relatie, zo simpel kan het zijn.

  Aan de andere kant beseffend is het eigenlijk ook wel hypocriet want we hebben er geen moeite mee dat de westerse vrouw haar huid laat bruinen op het strand of onder een zonnebank en haar haren laat kleuren.

  In beide wordt feitelijk de authenticiteit teniet gedaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Marcus zegt op

   Ik heb wel een problem met de Westerse gebleekt haar vrouw, verschrikkelijk! En bruin worden is een natuurlijk process, bleeken is dat niet.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Sir Charles zegt op

    Is weliswaar een natuurlijk proces doch velen denken dan er mee mooier uit te zien, met name de zonnebank doet het ‘westers’ uiterlijk teniet vergelijkbaar met de Thai die hun huid bleken.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 20. Franky R. zegt op

  Mijn mening over de stelling[en]:

  – Verven van het haar: dat is iets wat veel vrouwen uit diverse culturen doen. Van Afrika tot Amerika verven vrouwen hun haar in een andere kleur. Soms staat het goed, soms niet. Maar of dat een authenticiteit aantast?

  – Stop met operaties aan je gezicht: in principe ben ik tegen onnodige medische ingrepen. Ik kan het mij voorstellen dat een vrouw het psychisch moeilijk heeft met een cup A, als haar borsten niet bij haar lichaam passen. Maar het gehak en gezaag in een gezicht mag inderdaad wel achterwege blijven.

  Ik zag laatst nog op Youtube hoe -vooral- Koreaanse vrouwen hun gezicht totaal lieten verbouwen. Terwijl sommigen er oorspronkelijk er prima uit zagen.

  Totdat er een kindje komt dat op niemand lijkt, want mama heeft haar gezicht verbouwd. Indien het kind meer van de moeder heeft, natuurlijk!

  – Stop met het idee dat je een puntige heksenneus wilt: idem aan het bovenstaande.

  – Stop met het bleken van je huid: hier ligt naar mijn mening een taak voor de overheid. Want dat spul is gewoon levensgevaarlijk! Wat er allemaal wel niet in zit!!

  Kwik bijvoorbeeld. En dat is het verschil met de mening van Sir Charles over vrouwen die zonnebaden. Sowieso zou zo’n westerse vrouw al een kleurtje krijgen van langdurig wandelen in de warme zon?

  Maar tegenstanders vechten tegen een bierkaai, namelijk imago c.q. status. Probeer bijvoorbeeld maar het autobezit in Thailand terug te draaien. Een bereklus!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 21. DIRKVG zegt op

  Als ik mezelf bekijk in de spiegel kan ik gerust op mijn 55+ niet meer stellen dat ik nog aan de ideale westerse normen voldoe…
  Mijn vriendin, van cambodjaanse origine, vindt de som van innerlijke en uiterlijke schoonheid belangrijker, en vooral om tevreden te zijn wie je bent en wat je bent. En dit voor ons beiden.
  Met die stelling kan ik in onze relatie best leven.
  Ze heeft begrip voor haar vriendinnen die wel streven naar een ‘ander uiterlijk’…. het leven geeft nu éénmaal niet altijd wat iemand graag heeft onderschrijft ze haar visie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 22. patrick zegt op

  Als ik het zo allemaal lees, stel ik vast dat ik enorm bof met mijn vriendin (weldra mijn vrouw). Toen we elkaar voor het eerst ontmoeten na een jaartje internetgedoe, bleek ze het haar gekleurd te hebben naar kastanjebruin. Ik heb haar meteen verteld dat ik niet zo’n 12.000 km gereisd had om een brunette of donkerrosse dame te ontmoeten. De boodschap is overgekomen. Ze beperkt zich op het ogenblik enkel tot wat bleekpoeder, wat voor mij ook alweer niet hoeft, maar het zit er ingebakken. Ze komt uit de Isaan en springt af en toe bij voor de oogst, zij het dat ze dan helemaal ingepakt staat. Voor de rest vindt ze zichzelf ietsje te dik, wat helemaal niet het geval is. Toegegeven, ze heeft niet het lijntje van een tienermeisje, maar ze is dan ook 37 jaar. Ik kan niet genoeg benadrukken dat ze voor mij wel een heel mooie dame is en dat herhaal ik elke dag wel een paar keer. En dat schijnt te lukken. Ik borstel haar haar ook dagelijks voor het slapengaan en telkens benadruk ik dat ze heel mooie zwarte haren heeft. Eerlijk gezegd zal ik toch moeten plooien als ze grijs gaat worden. Geef mij maar mooi lang zwart haar. Ondertussen ben ik er wel achter dat het bleekpoeder dat ze gebruikt ook de muggen uit de buurt houdt, dus nu gebruik ik dat poeder (meer talk dan iets anders) ook, met resultaat. Toch wat de muggen betreft. 🙂 Maar voor de rest: geef mij maar een authentieke Thaise dame, zeer aantrekkelijk en als ze persé wil veranderen zal het toch tegen mijn zin en niet met mijn geld zijn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
 23. KhunBram zegt op

  HELEMAAL mee eens !

  Jammer voor dit geweldig erfgoed van Asia.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 24. ton zegt op

  Helemaal 100% mee eens. Maar ik houd overigens absoluut niet van opmaken, lifstick of parfum voor welke vrouw danook. De hele wereld schijnt wat dat betreft aan de leiband te lopen van de cosmetische industrie en volgen gecreeerde rolmodellen die door fotografen en photoshoppers nog eens “geperfectioneerd” worden.
  Voor mij dus zo puur natuur als maar kan ook voor niet Thaise dames.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 25. Frank zegt op

  eigenlijk is het wel te begrijpen, of we het nu mooi vinden of niet. Er uitzien als Farang geeft status/rijkdom ook als is het maar uiterlijk, zo worden wij gezien toch? Persoonlijk, net als vele hier, vinden juist het thaise/aziatische uiterlijk mooi, en zijn mede daarom verknocht aan thailand. Een ander puntje dat weer voor ons geld: wij willen als blanke maar wat graag in die hete zon lekker bruin worden. (dus we doen het omgekeerde van de thai die lekker wit wilt zijn). Een thaise of thai kan op eigen kosten wel middeltjes betalen met witmakers mits ze werk hebben, maar voor grotere veranderingen en ingrepen hebben ze toch de Farang nodig , dus we zijn er zelf bij !!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • BA zegt op

   Ik ken anders een hoop dames welke dat soort dingen doen en poen zat hebben. En die zitten ook niet op een relatie met een falang te wachten.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 26. Johan zegt op

  Ook mijn vriendin heeft de gekte in haar, k.. hmmm hoofd, dat ze moet veranderen ! en als je zegt dat je haar mooi vind zoals ze is, wordt er vriendelijk geglimlacht, en gaat toch gewoon haar gang, en ze ziet er inmiddels een stuk slechter uit als toen ik haar voor het eerst ontmoete. Kijk, ze had wat vage littekens in haar gezicht, omdat ze toen ze 5 jaar oud was, hete olie in haar gezicht kreeg, waar van nog, zij het vaag, de sporen zichtbaar zijn. Maar je raad het al: Daar doet ze niets aan, is niet erg, nee dat is ook niet erg !!
  Het begon met de neus . Ze vertelt mij op een dag dat haar neus niet zo mooi was, onzin zei ik !, Maar zonder verder overleg zag ik haar de volgende dag terug alsof zij een zwaar ongeluk had gehad, bont en blauw, ja hoor de neus was verbouwd, wordt nooit meer zo mooi als het was, je mag er ook niet meer aan komen, en de siliconen moeten zo af en toe, een beetje recht gedrukt worden. In een onbewaakt moment komt haar zuster, die kapster is in Hongkong, even langs, haar nieuwste kunst is wenkbrauwen tatoeeren.
  Mijn vriendin is graag het slachtoffer. Resultaat : twee onregelmatige diep zwarte dikke strepen boven haar ogen, de lijn van haar echte wenkbrauwen wist zus niet te volgen, en ziet er dus niet uit !! Herstel is bijna niet mogelijk, en indien wel, kost het enkele duizenden Euro’s, nee geen Bath’s .
  Nu is de bleek créme aan de beurt, en de opmerking dat Michael Jackson model schijnt te hebben gestaan, wekt geen indruk. Het is zoals bijna altijd: Goed bedoelde advisen worden in Thailand bijna altijd glimlachend aangehoord on ze vervolgens direct te vergeten of te negeren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Frank zegt op

   succes Johan, ben benieuwd wat je nog te wachten staat.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 27. BA zegt op

  Het is een beetje alle vrouwen eigen denk ik, de ene wil nog mooier zijn als de andere. Dat is in het westen zo maar zeker hier. Zeker als je de onderlinge jaloezie van de dames hier een beetje kent en de Thaise drang naar status, tel daar bij op dat plastische chirurgie hier vrij goedkoop is en dan gaat het snel.

  Het is met alles zo, sommige dingen zoals een beetje geverfd haar staat bij de 1 mooi en bij de ander niet. Donkerbruin haar ipv zwart vind ik bij sommige dames wel heel geslaagd bijvoorbeeld. Beetje lichte huid is ook best leuk, maar overdreven dmv creme ziet er weer niet uit. Gaat om het geheel.

  Mijn vriendin stond ook niet vooraan toen de schepper borsten uitdeelde, maar ik stoor me daar niet aan. Ze heeft een vriendin die net grotere borsten heeft laten plaatsen en ik heb haar al eens verteld dat het er gewoon niet uit ziet. Ik kan me voorstellen dat als ze helemaal niks hebben, subtiel grotere nemen er wat leuker uit ziet. Maar zij heeft meteen maatje Lolo Ferrari genomen en het is geen gezicht bij een Thaise van 1.60m. En ze vind zichzelf wat te dik. Daarop antwoord ik meestal dat ze misschien een paar kilotjes over heeft maar dat ze daardoor ook eindelijk een kont heeft en ik geen skelet als knuffel hoef 🙂

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 28. KhunBram zegt op

  Betekenis WESTERLING: machtig en invloedrijk zijn in de wereld: eerst West-Europa, geleidelijk een steeds groter deel van Zuid-, Midden- en Noord-Amerika, en later ook Australië en Nieuw-Zeeland.

  De Thaise vrouwen welke het betreft, zijn nauwelijks bezig met mensen uit deze westerse landen ‘na te bootsen’
  Soms denken we wel dat europa DE wereld is, maar het is op 1 na het kleinste werelddeel. Nog kleiner dan Antartica. Nog geen kwart van Azie. Met een strookje duinen tussen Duitsland en de Noordzee dat Nederland heet. Hier is men ECHT niet mee bezig.
  Korea, Japan, China, DAT zijn de landen waar men naar kijkt, qua haardracht, kleur en uiterlijk.

  KhunBram.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +5 (obv 5 stemmen)
  • Sjaak S zegt op

   Het mag dan wel zo zijn dat Europa niet erg groot is, maar westerse mensen, de Farangs dus, wonen niet alleen daar: Noord Amerika met Canada en USA, Zuid Afrika, Australië, om maar een paar op te noemen. Ga je op de grootte van een land af, zo heeft dat ook niet veel te betekenen. Nu is Nederland niet meer zo belangrijk, maar behorend tot een van de kleinste landen ter wereld, was het ooit eens de grootste macht op de wereld.
   Maar je hebt gelijk, wanneer je zegt, dat men zich daar nou niet zo bewust mee bezig houdt. Het is een natuurlijke trend om zich af te zetten van zijn jeugd, om beter voor de dag te komen en om “populair” te zijn. Daar zal geen Thai zeggen dat ie op iemand uit Nederland wil lijken. Nee, ze willen op figuren uit hun eigen midden en propaganda lijken. Filmsterren die blank zijn, een mooie strakke neus hebben of geverfde haren. Dat zijn succesvolle Thais en dus een voorbeeld.
   Alles wat men in het westen doet om anders uit te zien, doet men hier ook, alleen niet op dezelfde manier. Je wilt niet weten hoeveel mensen in het westen met geverfd haar rondlopen. In Brazilië sturen de moeders hun eigen dochters naar de plastische chirurg voor een kont-vergroting of meer siliconen in hun borsten.
   Het is geen typisch Thaise trend. Het is een wereldwijde trend. Alleen heeft men hier andere voorstellingen van mooi dan in Zuid Amerika. Wit willen zijn, is niet alleen voor Thailand voorbehouden. Dat is in alle landen in Azië. Japan net zo goed als India.
   In Zuid Amerika dacht men altijd dat ik ziek was, omdat ik zo wit uitzag. Hier hoor ik vaak weer het tegenovergestelde… hoe mooi mijn witte huid is…(althans, dat zegt mijn vriendin 😉 ).
   De druk om een witte huid te hebben is enorm. Het komt voor in eenvoudige opmerkingen die een grote impact hebben. Wanneer Thaise vrouwen elkaar ontmoeten, is een van de grootste complimenten die ze elkaar maken, dat je nu witter uitziet dan laatst. Daarna is het dat je jonger uitziet en dan komt ook dat je waarschijnlijk een paar kilo’s verloren hebt. Dan is de dag gered. Maar ze zullen je ook zeggen wanneer je benen naar Thaise normen te dik zijn… Gek genoeg, in een land waar men niet zo direct is, heeft men er geen moeite mee om over iemands lichaamsomvang te spreken.
   In Nederland mag je tegen een dikke vrouw of man niet zeggen dat ze eens wat moesten doen om af te vallen. Dan mag je een heftige reactie verwachten, in de VS zelfs een aanklacht en een boete. In Thailand heeft daar nauwelijks iemand problemen mee.

   Dat men een ander uiterlijk wil hebben, is geen nieuwe trend. Toen ik bijna veertig jaar geleden voor het eerst naar Azië kwam, was dat al het ideaal en dat is nu nog steeds zo. Ik zou eerder zeggen, dat door de invloed van het westen, de mensen hier ook langzaam er bewust van worden dat het helemaal niet eens zo erg is om een kleurtje te krijgen en dat je dan toch nog mooi gevonden kunt worden…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
   • Frans Nico zegt op

    Ik ben het helemaal met Sjaak eens. Door deze discussie heb ik met mijn vrouw (uit de Isan met donkere huidskleur) daarover gesproken. Zij “valt” ook op een lichtere huidskleur en alles wat blank(ker is dan zijzelf) is mooi. Ze vindt mij zelfs mooi en dat wil wat zeggen. Maar dat wordt niet veroorzaakt door de Farang maar door de Thaise mensen die zij (vooral in soaps) op televisie ziet. Ze heeft echter geen drang om daarin mee te gaan, al is het maar uit angst voor de ingrepen. Maar de dames op de televisie hebben een grote invloed op het schoonheidsideaal en dat is niet anders dan in andere landen. Om een voorbeeld te noemen, ik zie in een soap donker gekleurde werksters (duidelijk uit de Isan) in dienst bij welgestelde lichtgekleurde mensen. De televisie schept daarmee een stereotype beeld.

    Wij hebben nu samen een dochter van twee. Het meisje is een duidelijk mengsel van twee rassen. Dat wordt door Thaise mensen als mooi ervaren. Mijn schoonfamilie is helemaal verzot op haar. Ze heeft alleen vlekjes op een van haar benen. Daar is ons DNA kennelijk niet goed gemengd. Ik heb mij laten vertellen dat het op latere leeftijd mogelijk is om een en ander met een pigmentbehandeling bij te werken is. Als ze dat dan wilt, dan heb ik daar volledig begrip voor.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website