Bangkok

Door Khun Peter

Het gewone leven kan weer beginnen in Bangkok. De straten zijn zo goed als schoon. BTS Skytrain en MRT rijden weer vrijwel normaal. Vandaag worden Thai, expats en een handjevol toeristen wakker in een stad zonder voornamelijk militairen, prikkeldraad, autobanden en roadblocks.

Gisteren hielpen Thai en farang met het schoonmaken van de op sommige plekken zwartgeblakerde stad. Het was een blijk van opluchting. Bangkok werd gegijzeld door een politiek conflict.

Nu de draad weer oppakken. De toeristen moeten weer komen. Want Bangkok zonder toeristen is Bangkok niet. Een voorwaarde is dat het rustig blijft. Maar hoe zit het met de veiligheid? De vraag die toeristen op de lippen brandt. Wanneer kunnen we weer naar Bangkok? Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken staat nog steeds die hatelijke zes. En dat betekent: niet gaan, onveilig.

Morgen en de komende dagen zijn cruciaal, laat het rustig blijven. Stoppen met de avondklok, noodtoestand intrekken en reisadviezen aanpassen.

Bangkok, synoniem voor stank, benauwdheid, chaos en drukte. Maar ook voor luxe, historische gebouwen en ‘shop till you drop, buy till you die’. De stad van tegenstellingen.  Het menselijke mierennest waar iedereen door elkaar heen krioelt op zoek naar een bestemming. Een dagelijkse ‘struggle for life’. De onmetelijke metropool die behoort tot de belangrijkste en meest exotische steden van Azië. De geuren, geluiden, kleuren en de hectiek. Ook ik wil mijn Bangkok terug…

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website