Een schapenfarm in Pattaya

Door Dick Koger
Geplaatst in Pattaya, Steden, Thailand tips
Tags:
6 juni 2015
Een schapenfarm in Pattaya

Als je net geschoren bent, valt het misschien nog wel mee. Anders moet Thailand verschrikkelijk warm zijn. Ik bedoel natuurlijk: als je als schaap geboren bent.

Pattaya is sinds kort een schapenfarm rijk. Voor ons Nederlanders niet zo bijzonder, maar voor Aziaten een ware attractie en voor kinderen uiteraard. Daar lijkt de uitspanning eigenlijk het meest op, een kinderboerderij. Je mag overal in om de beesten te aaien of voedsel te geven.

Het is aandoenlijk hoe schaapachtig je soms wordt aangekeken. Dat bedoel ik niet beledigend. Tenslotte heb ik ook vrienden die me soms menselijk aankijken.

Naast schapen zijn er ook ezels, minipaarden, herten en ganzen te bewonderen. Er zijn allerlei koffieshops, viswinkeltjes en souvenirshops. Ook een mislukte molen. Van 10.00 uur tot 22.00 uur is een groot restaurant, het Barn Steakhouse, open.

Tenslotte vielen nog twee decoraties op. Enerzijds een tuinmeubel waar Rietveld jalours op had kunnen zijn en anderzijds een humoristische strobaal, die bewijst dat de missionarissenhouding niet is toegepast.

De schapenfarm is als volgt te vinden. Volg vanaf het zuiden Sukhumvit Road en ga bij Central Pattaya Road de fly-over op richting Bangkok. Afslag Bang Lamung naar links. Dan zie je links een klein bord met schapenfarm en op het zelfde moment aan de rechterkant een groot bord met dezelfde mededeling. De schapenfarm ligt dan ook aan de rechterzijde.

Bij de eerste U-turn draaien en daarna kan het, gezien de bewegwijzering, niet meer mis gaan.

2 reacties op “Een schapenfarm in Pattaya”

 1. Tom zegt op

  Nou Dick, jij had toch beter moeten weten:
  Juist de geschoren schapen hebben last van de warmte.
  De ongeschoren schapen hebben dankzij hun isolerende wollen vacht veel minder last.
  Omdat toeristen het liefst naakt lopen in de hitte, denken we misschien dat dat de enige juiste remedie tegen de warmte is…

 2. JP Herman zegt op

  Deze schapenfarm biedt veel meer, er zijn heel interessante standjes met info, bekijk ook eens de bloemen en de planten, zeer mooi aangelegd en onderhouden. Netheid en orde, vriendelijkheid en service krijgen een 10. Je mag hier geen Efteling of Plopsaland verwachten maar het is toch de moeite waard om er een bezoek te brengen. Ik kan je zeker het restaurant aanraden, ze hebben er de beste steaks van uren in de rondte en er zijn nog heel wat andere lekkere, bijna culinaire hoogstandjes. Weet dat alles beheerd wordt door een jonge Thai die er zeer veel inspanning voordoet. Chapeau


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website