Provincie Krabi getipt door The New York Times

Door Redactie
Geplaatst in Krabi, Steden
Tags: , ,
21 januari 2014

De provincie Krabi in het zuiden van Thailand is door The New York Times opgenomen in de lijst van “52 bestemmingen die je moet bezoeken in 2014”. Volgens deze toonaangevende krant is Krabi nog onbedorven en daarom een bezoek waard.

Krabi ligt op 814 kilometer van Bangkok, of op iets meer dan een uur vliegen van de hoofdstad. Mocht je denken dat Krabi alleen maar mooie stranden heeft, nee er is meer. Want ook de schilderachtige eilanden Koh Phi Phi en Koh Lanta behoren tot de provincie Krabi.

De kalkstenen kliffen in de provincie hebben een aantrekkingskracht op bergbeklimmers uit de hele wereld. Krabi heeft dankzij haar natuurschoon tevens een grote aantrekkingskracht op filmmakers. Zo is ‘The Hangover Part II’ (ook bekend als The Hangover 2) voor een belangrijk deel in Krabi opgenomen.

Vanuit Phuket is de stad Krabi gemakkelijk bereikbaar per boot, slecht 45 minuten varen over de Andaman Zee. Aangezien de relatief korte afstand, wordt Krabi gezien als een alternatief voor het (te) drukke Phuket. De internationale luchthaven van Krabi is er klaar voor om de stroom van toeristen te ontvangen. Volgens de Tourism Authority of Thailand, zal het aantal binnenlandse en internationale vluchten naar Krabi dit jaar flink toenemen. Malaysia Airlines heeft al eerder een directe vlucht van Kuala Lumpur naar Krabi aangekondigd. Deze route start op 3 februari met vier vluchten per week.

Nog eerder, vanaf 1 januari 2014, besloot de Thaise budget luchtvaartmaatschappij Nok Air om tweemaal daags vanaf Bangkok naar Krabi te vliegen. Vanaf 25 november 2013 vliegt Thai AirAsia dagelijkse met een directe vlucht vanaf Singapore naar Krabi. De frequentie is zelfs verhoogt tot acht vluchten per dag.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website