Krabi is een populaire kustprovincie aan de Andaman Zee in het zuiden van Thailand. Bij de provincie horen ook 130 tropische eilanden. Je vindt in Krabi de typische begroeide kalksteenrotsen die soms uit de zee steken. Daarnaast zijn de prachtige stranden een bezoek waard evenals een aantal mysterieuze grotten.

Krabi ligt op 950 kilometer van Bangkok en is met de auto te bereiken. Neem vanaf Bangkok route 4 via Phatchaburi-Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong en Phangnga. Dagelijks vertrekken er ook bussen van Bangkok naar Krabi vanaf de zuidelijke busterminal. De reis duurt ongeveer 12 uur. Per trein duurt het nog wat langer, maar dan is de nachttrein een goede optie. Je reist vanaf Bangkok naar Trang, Phun Pin of Thung Song, van daaruit rijden bussen naar Krabi.

Krabi heeft ook een internationale luchthaven. De verbinding Bangkok-Krabi wordt onderhouden door o.a. Thai Airways, AirAsia en Nok Air.

Video: Krabi – een droombestemming in het zuiden van Thailand

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website