Al heel wat jaren is één van mijn favoriete kleine en goede restaurantjes van Bangkok op Sukhumvit Soi 22 gelegen.

Het is een kleine zaak met slechts een zestal tafeltjes. Op de menukaart tref je specifieke gerechten aan uit de Isaan, Centraal-, Zuid- en Noord-Thailand. Khing Klao is de naam van het restaurantje en als je vanaf Sukhumvit Road Soi 22 binnen wandelt kom je na ongeveer 250 meter het aan de linkerzijde tegen. Kortom een aanrader voor een zeer schappelijke prijs.

Soi 22 in opmars

De straat wint steeds meer aan populariteit en niet in de laatste plaats door de ‘heerlijkheden’ die hier in opmars zijn. Het is een straat waar ook de nodige massagesalons zijn gevestigd, maar heerlijk of niet die vallen daar in dit bestek niet onder.

We gaan de straat wat verder verkennen en wandelen heel langzaam van het Khing Klao restaurant slechts een paar stappen verder. We komen daar het restaurant Thai Room tegen. Het restaurant ligt recht tegenover het Queens Park Plaza, een complex met een bonte verzameling bier-bars. Thai Room is wat groter dan het kleine Khink Klao, maar ook hier kun je voor schappelijke prijzen heerlijk Thais eten. Probeer de Thai Style Sun dried roast pork of de zeebaars met knoflook- of citroen saus maar eens.

Een glas wijn

Weer verder wandelend zie je aan de rechterkant van de straat tegenover het Queens Imperial Hotel, het ‘Wine Depot’. Een modern sinds eind 2014 bestaande zaak voor een redelijk glas wijn en overheerlijke tapas. De hoge invoerrechten belemmeren in Thailand de populariteit van wijn. Toch kun je hier vanaf 150 baht een redelijk glas wijn drinken al of niet daarbij genietend van de tapas. Gewoon weer even iets heel anders.

Een idee

Mocht na het genot van een glas wijn de voorkeur niet naar de tapas maar naar een goede en lekkere Thaise maaltijd uitgaan; geen nood. Direct naast het Wijn Depot stap je bij het restaurant luisterend naar de mooie naam Saw Sam Sai binnen. Het restaurant ligt iets terug van de weg en is gesitueerd in een voormalig oud pand met een leuk sfeertje. De eigenaresse bespeelde ooit niet onverdienstelijk een soort Thaise driesnarige viool. De naam van het instrument: Saw Sam Sai. Ook in dit restaurant zal een maaltijd je geen vermogen kosten.

En degenen die verknocht zijn aan Westers eten blikken op deze plek maar omhoog en zien dan het New York Style Steak & Burger restaurant.

Richting Sukhumvit

We wandelen terug richting Sukhumvit road en komen dan het Italiaanse restaurant Viva Vino tegen. Eerlijk gezegd kan ik er geen verstandig woord over zeggen en doe dat dus ook niet. Ongetwijfeld zal men er een glas wijn schenken. Wil wel nog iets kwijt over het Parrot Café waar buiten een terras is; een zeldzaamheid in Thailand. The place to be voor een goede kop Bon Café koffie en om even uit te buiken van de genoten maaltijd.

2 reacties op “De heerlijkheden van Sukhumvit Soi 22”

  1. Rien van de Vorle zegt op

    Bedankt voor de leuke rondleiding. Als ik er eens ’n keer in de buurt kom dan ga ik beslist eens kijken. Thailand heeft natuurlijk oneindig veel restaurants waar je heerlijk kunt eten. Ik ga niet vaak formeel dineren. Ik heb heel veel jaren en ook lang geleden op het platte land ver van Bangkok gewoond en moest regelmatig naar Bangkok en reed vaak heel ver om omdat ik onderweg naar Bangkok ineens aan een lekker ontbijt dacht wat ik eens vond schuin tegenover het Hotel waar vroeger NBBS zat. De Thaise eigenaar met zijn zussen hadden grote verse volkoren broden die men vol legde met echte Edammer, sla en tomaat, een heerlijke koffie er bij. Hun grote kom naturel yoghurt met Muesli en vers fruit was ook heel goed. Als ik s’avonds eens aan Nederland dacht en aan ’n broodje kroket, ging ik naar die hoek bij Soi Cowboy (Soi 33?), daar verkocht men kroketten, dus ook op een broodje, door een loket (was niet goedkoop) Ik moest daar echt een grote omweg voor maken en veel moeite voor doen! Nu heb ik in Nederland een doos Mora kroketten in de diepvries en bak ze zelden.

  2. Paul Schiphol zegt op

    Bedankt Joseph,
    Logeer altijd in de omgeving op Sukhumvit Soi 5, en bezoek veelal de fijne Restaurants in Soi 11, loop nog wel n’s door naar Asoke (Soi 21) maar ben nog nooit aan de evenzijde van Sukhumvit een Soi ingelopen. Bedankt ik ga bij mijn eerstvolgende bezoek op verkenning.
    Groet, Paul Schiphol


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website