De Engelen in Bangkok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Steden, Thailand video's
Tags: , ,
25 augustus 2018

Bangkok: de stad van engelen, de grote stad, de woonplaats van de Smaragdgroene Boeddha, de ondoordringbare stad (in tegenstelling tot Ayutthaya) van de god Indra, de grote hoofdstad van de wereld die met negen kostbare edelstenen is begiftigd, de gelukkige stad, rijk aan een enorm Koninklijk Paleis dat de hemelse woonplaats gelijkt waar de gereïncarneerde god regeert, een stad die door Indra is gegeven en die door Vishnukarn is gebouwd.

Wanneer de metropool Bangkok ontwaakt zetten de miljoenen Thai zich in beweging om de dag te beginnen. Het gevolg hiervan zijn verkeersopstoppingen, chaos en drukte. De verplaatsing van deze mensenmassa is een schouwspel op zich.

De straten in Bangkok worden ingekleurd door stadsbussen taxi’s, busjes en brommers. Onmetelijk veel bromfietsen. Als een soort insecten met hun ronkende motortjes verspreiden ze zich over de stad. Het verplaatsen door de stadsjungle gaat met een aanzienlijke snelheid. Zigzagend met gevaar voor eigen leven om het tempo niet te laten verslappen.

De Skytrain en de stations stromen vol. Klaar voor een nieuwe werkdag. Een bijzonder aangenaam beeld in deze broeierige hectiek zijn de Thaise dames die tip top verzorgd naar kantoor of elders gaan. De nageltjes gelakt, een prachtig kapsel en een bijpassende moderne outfit. Niet zelden een mooi rokje die de vrouwelijk contouren accentueren. Een vleugje parfum en schoenen met hoge hakken. Sierlijk bewegen zij zich door de menigte op weg naar een bestemming.

Wie niet naar kantoor gaat probeert op een andere manier in de levensonderhoud te voorzien. De eetkraampjes worden in razend tempo opgebouwd, want eten doen de Thai hele dag door. Stalletje met koopwaar, fruit en drinken. Je vindt ze op iedere straathoek..

Krung Thep bruist van energie, deze stad van de Engelen is de moeite waard.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website