Het noordelijkste gedeelte van Thailand is een schatkamer van avontuur en cultuur. Een ontdekkingstocht door dit gebied is voor iedere Thailandliefhebber een must. Chiang Rai heeft een roemruchte geschiedenis die vooral bekend is om de opiumhandel in de fameuze Gouden Driehoek, het grensgebied van Thailand, Laos en Myanmar.

Chiang Rai is een relaxte stad, omgeven door een berglandschap en een ondoordringbare tropische jungle. Bezoek in Chiang Rai de night bazaar, waar je producten van bergvolkeren kunt kopen en lekker kunt eten voor een prikkie! Maak ook een boottocht over de Mekong, ontmoet het Karenvolk en laat je in een riksja langs indrukwekkende tempels rijden. In dit traditionele vervoersmiddel, lokaal bekend als samlor, rijd je in twee uur door het authentieke gedeelte van de stad. De Samlor wordt tegenwoordig steeds minder gezien in het straatbeeld van de Thaise steden en is daarom alleen al een leuke manier om Chiang Rai te verkennen.

Excursies

Ga in Chiang Rai eens kijken bij het King Mengrai monument, dat gebouwd werd ter ere van de koning en ter herdenking van de stichting van Chiang Rai in 1262. Bezoek vervolgens de Wat Phra Kaew aan. Dit is de vindplaats van de beroemde Emerald Boeddha, die tegenwoordig in Bangkok staat. Een andere tempel die je kunt bezoeken is de Wat Prasing, die bekend staat om de fraaie Lanna architectuur.

Een boeiende excursie is een boottocht over de machtige Mekong rivier. Je slingert door een eindeloze groene jungle. Een leuke tip is om aan wal te gaan op het Laotiaanse eiland Koh Don Sao. Koop hier vervolgens een ansichtkaart met een Laotiaanse postzegel en doe hem bij het postkantoortje op de post. Je familie thuis zal de ogen uitkijken: Laos? Ze gingen toch naar Thailand?

Een bezoek aan Mae Sai, de grens tussen Myanmar en Thailand en tevens de noordelijkste plaats in Thailand, is ook leuk. Je kunt van daaruit ook een bezoek brengen aan de hilltribes: de Karen.

Onderweg naar Chiang Rai

Onderweg van Chiang Mai naar Chiang Rai valt ook genoeg te ontdekken. Voor je in Chiang Rai arriveert moet je de beroemde witte tempel gezien hebben, de Wat Rung Khun. Neem deze op in je route. Dat geldt ook voor de Mae Kachan hotsprings. Water met een gemiddelde temperatuur van 80°C spuit hier tot hoog uit de grond. Om bronnen waar het water minder hard de grond uit spuit zijn bassins gebouwd, waar door de lokale restauranthouders slim gebruik van wordt gemaakt om eieren in te koken.

Video: Golden Triangle

Bekijk de video hieronder:


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website