Het is wellicht geen topattractie maar de dierentuin van Chiang Mai is wel een bezoekje waard.

De Zoo zelf is niet veel bijzonders. Je vindt er een standaardcollectie van dieren. De belangrijkste bezienswaardigheid is het pandaverblijf. In mei 2009 is daar een panda geboren: Lin Bing. De vader van deze pandababy heet Chuang Chuang en de moeder Lin Hui.

Lin Bing is nu de meest populaire toeristische attractie in Chiang Mai. Thais komen uit het hele land voor Lin Bing. Ook de toeristen komen in grote getallen om de enige reuzenpanda baby in Azië (buiten China) te bewonderen. Overigens wordt de babypanda maar zelden aan het publiek getoond. De Thaise overheid en de dierentuin nemen geen enkel risico met Lin Bing, die geruime tijd wereldnieuws was.

De entreeprijs voor Chiang Mai Zoo bedraagt 100 Baht voor volwassenen en 50 Baht voor kinderen. Voor toegang tot de panda’s betaal je dat zelfde bedrag nog eens. De dierentuin is geopend van 8:00 uur tot 18.00 uur.

Chiang Mai Zoo is gelegen aan de Huay Kaew weg aan de voet van de Doi Suthep, net voorbij Chiang Mai University. Je kunt er komen met een tuk-tuk of songtaew (een pick-up met bankjes).

Pandababy Lin Bing

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Chiang Mai Zoo en de pandababy Lin Bing”

 1. Steve zegt op

  Ben er geweest en vond het niet vel bijzonders. De panda’s ook niet trouwens. Erg commercieel opgezet. Ook toen werd de kleine niet getoond. Beetje nep eigenlijk want je betaalt er wel voor.

 2. john zegt op

  Ik ben er deze zomer ook geweest, inderdaad niets bijzonders, lagen allebei te slapen.
  Ik had er iets te veel van voor gesteld!!

 3. Pim zegt op

  Die panda’s kan je de hele dag bekijken op kanaal 23 van UPC .
  Er staat 1 camera in het verblijf .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website