Benjakiti park in Bangkok

Benjakiti is een 130 Rai (20,8 hectare) openbaar park in de Sukhumvit wijk van Bangkok, aangelegd ter ere van de 72ste verjaardag van koningin Sirikit in 2004. Het was ooit een deel van het Tobacco Monopoly, een groot gebied met fabrieken en pakhuizen.

Hoogtepunt is het grote stuwmeer aan de zijkant, dat het grootste deel van de oppervlakte van het park maakt. Het park biedt verschillende joggingpaden, tuinen, grasvelden, twee mooie fonteinen en een fietspad, die goed gebruikt worden maar gelukkig is het zelden druk.

Bezoekers kunnen (water)fietsen en kano’s huren om het meer ‘te verkennen’ of fietsen door het park. In tegenstelling tot Lumphini Park zijn er geen (luidruchtige) dans instructeurs, maar het verkeerslawaai afkomstig van aangrenzende Ratchadapisek Road kan soms irritant zijn. Voor het drukke Sukhumvit gebied is dit park een geweldige optie om even tot rust te komen.

Benjakiti park in Bangkok

Het ligt tussen Terminal 21 en het Queen Sirikit National Convention Center. Met de wolkenkrabbers op de achtergrond biedt het de bezoeker een aantal leuke fotografische effecten, vooral laat in de middag tegen zonsondergang.

P.s. Interessant genoeg is er nu ook een echt wandel/fietspad (gedeeltelijk verhoogd!) van hier naar Lumpini Park!

7 reacties op “Benjakiti park in Bangkok”

 1. Hans van den Pitak zegt op

  Inderdaad een mooi park geworden. Het meer is geen stuwmeer, maar het was de poel waar de fabriek tientallen jaren zijn afvalwater loosde. Het water was zo vuil en dood als de Klong Saen Saeb. Het mag een wonder heten dat er nu weer leven in mogelijk is. Ik heb er schilpadden in zien zwemmen en als ik het goed gezien heb ook de tegen alles bestand zijnde catfish.

 2. klong toey zegt op

  De sukhumvit wijk bestaat niet. Het ligt in khet Klong Toey. DE MRT loopt er ok langs/onder Asoke.
  Het is in feite het voormalig terrein van de Thai Tobacco Monopoly-uit de tijd dat net als het bier er maar 1 of 2 sigarettenmerken van de staat waren.

 3. Louis Tinner zegt op

  Het park is nu onder constructie voor een jaar. Je kan er nog wel lopen, maar niet fietsen begreep ik.

 4. Antoni Uni zegt op

  Benjakitti Park (Thai: สวนเบญจกิติ, RTGS: Benchakitti) is a park in the Khlong Toei District of central Bankgkok; situated next to the Queen Sirikit National Convention Center. It is close to Queen Sirikit National Convention Centre MRT Station, Sukhumvit MRT Station and Asok BTS Station.

  Benjakitti Park was developed from Tobacco pond area 200×800 meters, built by digging and reclamation. This park was part of the project replacement area from resolutions in government of Prime Minister Anand Panyarachun.

  Name “Benjakitti” was given by Queen Sirikit during the opening. Benjakitti Park has a landmark symbol called “Pathumthani” near the pond.

  It was opened in 2004 (on land formally owned by the Tobacco Monopoly) to honour the 72nd birthday of Queen Sirikit.

  Between 1 and 9 December 2004, this park was used for performing theater and a spectacular technique to commemorate His Majesty the King “The Phra Mahathat The Phenomenal Life Show” by the stage in the middle of the pond over 100 meters which is the longest water stage in the country.

  After that, the Tobacco Monopoly gave 61 rai(97,600 meters) more to build Benjakitti forest park to celebrate Her Majesty Queen Sirikit Queen’s 7th Birthday Anniversary in 2006, which makes Benjakitti park became the first park in Bangkok which has forest park.

  It includes a central boating lake, an outdoor exercise area, a cycling track and a path that is used by walkers and joggers; bicycles and boats can be hired in the park.

  Source: Wikipedia

 5. mee farang zegt op

  Tip voor toeristen:
  die in en om de buurt van Sukhumvit gestationeerd zijn en Loi Krathong willen vieren
  en hun bootje te water willen laten, raad ik Queen Sirikit’s Garden alias Benjakitti aan.
  Het is er uitermate gezellig maar heel druk.
  Allemaal Thaise families met kinderen, grootouders, neven en nichten.
  Vlakbij het Skytrain station en bij de ingang van Benjikitti kun je je bootje kopen
  en lekkere Thaise hapjes bij de eetstalletjes aanschaffen.
  Nog vrij authentiek.

 6. Stan zegt op

  Ze zijn het park nu flink aan het uitbreiden. Het wordt meer dan 3 keer zo groot. Bijna het hele terrein van de voormalige Tobacco Monopoly.

  • Hans van den Pitak zegt op

   Naast het eerste Benjakitti Park ligt nu Benjakitti Park 2. Keurig aangeharkt en fantasieloos. Maar daarnaast is nu in aanleg Bangkok Central Forest, en wat er nu al te zien is wordt dat een prachtig cultuurbos in het midden van de stad, waar andere wereldsteden alleen maar van kunnen dromen. En nu maar hopen dat de verwachtingen ook uit zullen komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website