Benjakiti park in Bangkok

Benjakiti is een 130 Rai (20,8 hectare) openbaar park in de Sukhumvit wijk van Bangkok, aangelegd ter ere van de 72ste verjaardag van koningin Sirikit in 2004. Het was ooit een deel van het Tobacco Monopoly, een groot gebied met fabrieken en pakhuizen.

Hoogtepunt is het grote stuwmeer aan de zijkant, dat het grootste deel van de oppervlakte van het park maakt. Het park biedt verschillende joggingpaden, tuinen, grasvelden, twee mooie fonteinen en een fietspad, die goed gebruikt worden maar gelukkig is het zelden druk.

Bezoekers kunnen (water)fietsen en kano’s huren om het meer ‘te verkennen’ of fietsen door het park. In tegenstelling tot Lumphini Park zijn er geen (luidruchtige) dans instructeurs, maar het verkeerslawaai afkomstig van aangrenzende Ratchadapisek Road kan soms irritant zijn. Voor het drukke Sukhumvit gebied is dit park een geweldige optie om even tot rust te komen.

Benjakiti park in Bangkok

Het ligt tussen Terminal 21 en het Queen Sirikit National Convention Center. Met de wolkenkrabbers op de achtergrond biedt het de bezoeker een aantal leuke fotografische effecten, vooral laat in de middag tegen zonsondergang.

P.s. Interessant genoeg is er nu ook een echt wandel/fietspad (gedeeltelijk verhoogd!) van hier naar Lumpini Park!


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Benjakiti park in Bangkok”

 1. Hans van den Pitak zegt op

  Inderdaad een mooi park geworden. Het meer is geen stuwmeer, maar het was de poel waar de fabriek tientallen jaren zijn afvalwater loosde. Het water was zo vuil en dood als de Klong Saen Saeb. Het mag een wonder heten dat er nu weer leven in mogelijk is. Ik heb er schilpadden in zien zwemmen en als ik het goed gezien heb ook de tegen alles bestand zijnde catfish.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 2. klong toey zegt op

  De sukhumvit wijk bestaat niet. Het ligt in khet Klong Toey. DE MRT loopt er ok langs/onder Asoke.
  Het is in feite het voormalig terrein van de Thai Tobacco Monopoly-uit de tijd dat net als het bier er maar 1 of 2 sigarettenmerken van de staat waren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website