Bangkok populairste reisbestemming ter wereld

Door Redactie
Geplaatst in Bangkok, Steden
Tags: , ,
24 september 2016

De Thaise hoofdstad Bangkok is de populairste reisbestemming van 2016. Dat blijkt uit de Index of Global Destination Cities van Mastercard. Na Bangkok en Londen volgen Parijs, Dubai en Singapore. 

Thailand, de tweede economie in Zuidoost-Azië, verwacht dit jaar met 33 miljoen bezoekers een nieuw record te breken. Bangkok alleen is al goed voor ruim 21 miljoen bezoekers. Deze metropool staat dan ook garant voor een flitsende grootstedelijke levensstijl, in combinatie met een typisch oosterse culturele activiteit.

Amsterdam staat wereldwijd op de dertiende plaats, in Europa staat de hoofdstad zelfs op de vijfde plek. De stad moet alleen Londen, Parijs, Istanbul en Barcelona voor zicht dulden.

Het verschil tussen de mondiale top tien en de snelst groeiende top tien steden suggereert dat Azië, Oceanië, het Midden-Oosten en Afrika steeds belangrijker voor het wereldwijde economische landschap zijn geworden. Veel geanalyseerde steden in de Index laten toenemende groei zien, waarbij zowel belangstelling is voor de cultuur als het leven in de steden.

De Global Destination Cities Index die Mastercard al zeven jaar achtereen publiceert, meet het aantal internationale bezoekers dat in de 132 meest bezochte steden minstens één nacht verblijft.

4 reacties op “Bangkok populairste reisbestemming ter wereld”

 1. Pat zegt op

  Volledig terecht wat mij betreft.

  Bangkok is mijn absolute nummer 1 van steden waar ik graag ben, en ik heb zowat alle landen en steden van de wereld bezocht.

  Het is puur esthetisch één van de meest lelijke en vuile steden ter wereld, maar anderzijds ontzettend boeiend, sfeervol, inspirerend, en zelfs romantisch…

  Echt een fenomenale wereldstad!

 2. l.lagemaat zegt op

  Het lijkt wel een wedstrijd tussen 2 koplopers Londen – Bangkok.

  Dit jaar kennelijk dus weer Bangkok volgens de Global Destination Cities Index .

  Echter de stad heeft ook de twijfelachtige eer om een van de ongezondste steden
  te zijn om er te verkeren.

  De gezondste stad zou Zürich zijn met stip op nummer één.

 3. fernand zegt op

  Beste pat,

  volkomen met je eens,iedere keer ik naar Thailand ga spendeer ik enkele nachten in Bangkok,doch,als je al zoveel gereisd hebt als je zegt dan zou je al moeten ondervonden hebben wat HCMC ten heden dage zoal te bieden heeft,vooral District 1 is er enorm op vooruitgegaan,en district 7 is werkelijk een bezoek waard,de hoofdstad hanoi ben ik niet zo weg van,omdat het eerst en vooral bijna een uur is van den airport,maar toch is het ook daar leuk vertoeven als je d e stad beetje kent en die ken je niet na 1 enkel bezoekje.

 4. John zegt op

  Ga nu sinds 4 jaar,naar Bangkok, ik woon al lang in Spanje, ibiza, canarias, laatste jaren in Barcelona
  Heb samen met mijn meisje (zij is 42, ik net 60) een ruimte in bangkok, telkens als ik daar ben, en rook mijn sigaretje op het balkon, kijk ik uit over the skyline van bangkok, geweldig, heb 25 jaar in Amsterdam gewoond., maar wil uiteindelijk in bangkok wonen !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website