Bangkok is niet meer de meest bezochte stad ter wereld. De eerste plaats moet de Thaise hoofdstad afstaan aan Londen. Dat blijkt uit de MasterCard Global Destination Cities Index. 

Het afgelopen jaar brachten bijna 18,7 miljoen mensen van buiten het Verenigd Koninkrijk een bezoek aan Londen. Daarmee is het de meest bezochte stad ter wereld. De tweede en derde plaats worden ingenomen door Bangkok (ruim 16,4 miljoen bezoekers) en Parijs (ruim 15,5 miljoen passagiers).

In 2013 stond Bangkok nog met ruim 18,4 miljoen bezoekers op de eerste plaats. Vorig jaar zag de stad het bezoekersaantal met 11 procent dalen. Volgens het rapport is dit het gevolg van de politieke spanningen in het land.

Amsterdam staat met ruim 7,2 internationale bezoekers op de twaalfde plaats in de lijst. De Peruviaanse hoofdstad Lima sluit met ruim 5,1 miljoen internationale bezoekers de top 20 af.

Top 10 meest bezochte steden volgens MasterCard Global Destination Cities Index

 1. London – 18.69 miljoen
 2. Bangkok – 16.42 miljoen
 3. Paris – 15.57 miljoen
 4. Singapore – 12.47 miljoen
 5. Dubai – 11.95 miljoen
 6. New York – 11.81 miljoen
 7. Istanbul – 11.60 miljoen
 8. Kuala Lumpur – 10.81 miljoen
 9. Hong Kong – 8.84 miljoen
 10. Seoul – 8.63 miljoen

Bron: MasterCard Global Destination Cities Index – http://goo.gl/gkjtFQ

1 reactie op “‘Bangkok niet meer de meeste bezochte stad ter wereld’”

 1. eddy uit Oostende zegt op

  De meeste bezoekers zullen Bangkok maar 1 keer bezoeken,alhoewel het een facinerende stad is,met een verschillende cultuur dan wat wij westerlingen gewoon zijn.Parijs en Londen worden wel verschillende keren door dezelfde mensen bezocht denk ik.In ieder geval ik hou van deze steden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website