MahaNakhon

Eind 2010 wordt er begonnen met de bouw van het hoogste gebouw in Bangkok, de MahaNakhon (in het Thais: ‘metropool’).

Het Nederlandse architectenbureau OMA (Office for Metropolitan Architecture) van de wereldberoemde architect Rem Koolhaas is verantwoordelijk voor het ontwerp. De wolkenkrabber van 1,6 miljoen vierkante meter oppervlakte en 77 verdiepingen komt te liggen tussen Silom en Sathorn Road, in het centrum van Bangkok.

De bouw van de  immense toren gaat 515 miljoen dollar kosten en neemt twee jaar in beslag. In het MahaNakhon gebouw komt een hotel (The Bangkok Edition Hotel) met 150 kamers geëxploiteerd door de Marriott International Group. Daarnaast worden er 200 luxe appartementen gerealiseerd (met de sfeer van een skybox penthouse) deze worden beheerd door de The Ritz-Carlton.

Op het dak van de wolkenkrabber komt een restaurant en een bar met een spectaculair uitzicht over Bangkok.

De MahaNakhon krijgt zowel een publieke als commerciële functie. Op het terrein komt tevens een luxueus winkelcentrum van 10.000 m²

Het Nederlandse architectenbureau OMA heeft eerder het CCTV Headquarters in Beijing ontworpen, evenals diverse Prada winkels, het Casa Da Musica in Portugal en De Rotterdam in Nederland.

Het gigantische gebouw, zal al ruim voor de voltooiing de skyline van Bangkok domineren.

Meer informatie: MahaNakhon

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Hollands glorie in Bangkok: de MahaNakhon”

  1. Friso zegt op

    Hebben een tijd lang in Siam Paragon gestaan met een maquette van dit wonderbaarlijk mooie gebouw. Heb een hele hoop boekjes en blaadjes gehad met informatie. Ben erg benieuwd hoe het er daadwerkelijk uit gaat zien.

  2. Miek37 zegt op

    De bouw is begonnen eind 2010 en neemt twee jaar beslag, m.a.w. hij is bijna af?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website