In de wereldstad Bangkok is genoeg te zien en te ondernemen. Je ontkomt er niet aan een keuze te maken, zeker als je maar een paar dagen in Bangkok verblijft. Met deze video kan je ideeën en inspiratie opdoen. 

Bangkok is een enorme stad, die zowel in de breedte als in de hoogte groeit. De onderstaande districten van Bangkok zijn interessant voor toeristen:

  1. Sukhumvit – de lange Sukhumvit Road, die in het westen van naam verandert in Ploenchit Road en Rama I Road, is het moderne commerciële hart van Bangkok, vol met glinsterende winkelcentra en hotels. De Skytrain-kruising op Siam Square lijkt het meeste op het centrum van Bangkok.
  2. Silom – ten zuiden van Sukhumvit, het gebied rondom Silom Road en Sathorn Road is het sobere financiële centrum van Thailand overdag, maar Bangkoks grootste centrum met nachtleven als bij zonsondergang de bars van het beruchte Patpong opengaan.
  3. Rattanakosin – tussen de rivier en Sukhumvit ligt het drukke, volle “Oude Bangkok”, waar de beroemdste wats (tempels) staan. Chinatown en de attracties rondom de Chao Phraya Rivier horen hier ook bij, alsmede het walhalla van de rugzaktoeristen Khao San Road en het aangrenzende district Banglamphu.
  4. Thonburi – de rustiger westelijke oever van de Chao Phraya-rivier, met vele kleine grachten en minder bezochte maar wel interessante attracties.
  5. Phahonyothin – het gebied rondom Phahonyothin Road en Viphavadi Rangsit Road is het best bekend vanwege de Chatuchak weekendmarkt en Don Muang Airport.
  6. Ratchadaphisek – het district ten noorden van Sukhumvit gecentreerd rondom Ratchadaphisek Road (waarvan er een Asoke wordt genoemd) en uitstrekkend van Phetchaburi Road tot Lat Phrao. Dit gebied is in sterke ontwikkeling sinds de nieuwe metrolijn via Ratchadaphisek Road gaat.

Video: 41 dingen die je kan doen in Bangkok (deel 2: Downtown)

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/s2n58EBqazk[/youtube]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website