De Baiyoke Tower II in Bangkok is met zijn 304 meter (328 als je de antenne op het dak meerekent) een imposant gebouw. Het Baiyoke Sky Hotel, welke in de wolkenkrabber huist, behoort zelfs tot de 10 hoogste hotels ter wereld.

Vanaf hier heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de Thaise hoofdstad Bangkok. Aan deze majestueuze toren met 85 etages werd maar liefst 7 jaar gebouwd, van 1990 tot en met 1997. In januari 1998 opende het Baiyoke Sky Hotel officieel zijn deuren.

Op de lagere etages van de Baiyoke Tower zijn winkels te vinden. De 673 hotelkamers vind je van etage 22 tot en met etage 74. Wil je niet in het Sky Hotel te slapen maar wil je wel van het uitzicht genieten? Dat is gelukkig mogelijk!

Observatiedek Baiyoke Tower

Op verdieping 77 van de Baiyoke Tower vind je het observatiedek. Mocht je hoogtevrees hebben? Geen angst. Het observatiedek is compleet afgesloten en door de grote glazen ramen heb je een geweldig uitzicht over Bangkok. Het observatiedek is voorzien van (multimediale) kaarten en informatiezuilen waar je ook op kunt lezen op welke bezienswaardigheden je uitkijkt. Ook voor kinderen is dit erg leuk om te zien. De rit naar boven is trouwens al een belevenis op zich. Je stapt namelijk aan de buitenkant van het gebouw in een glazen lift, waardoor je op weg naar boven al een mooi uitzicht hebt op de stad.

Het observatiedek is doordeweeks geopend van 10.30 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 9.30 tot 22.00 uur.

Voor de dapperen onder ons heeft de Baiyoke Tower ook nog een Sky Walk op de 84ste etage. Dit is een openluchtdek, het dak van het gebouw, vanwaar je een uitzicht van 360º hebt over Bangkok. Voor de veiligheid zijn er hekken geplaatst.

Eten en drinken in de Baiyoke Tower

Lunchen, dineren, of genieten van een drankje met uitzicht op Bangkok? In de Baiyoke Tower zijn er genoeg mogelijkheden. Op etages 76 en 78 vind je bijvoorbeeld het Sky Restaurant. Verder zijn er de Crystall Grill (etage 82), de Rooftop Bar en Music Lounge (etage 83).

Klik hier voor meer hoger gelegen restaurants en bars in Bangkok >>>

Hoe kom je bij de Baiyoke Tower en het Sky Hotel?

De Baiyoke Tower is te vinden aan de Ratchaprarop Road 222 in Bangkok. De twee dichtstbijzijnde Skytrain-haltes zijn Phya Thai en Ratchathewi, op zo’n 20 tot 25 minuten lopen van de Baiyoke Tower. Deze wandeling is gezien de hitte in Bangkok echter niet aan te raden. Vanaf de stations kun je daarom beter een taxi of tuk-tuk nemen. Kun je je aardig redden in het Thais, dan is het met de plaatselijke bus ook nog te doen.

Reis je vanaf Banglamphu of Ratanakosin naar de Baiyoke Tower, dan kun je de watertaxi nemen (via Khlong Sen Seb). Dit is trouwens niet aan te raden als je een zwakke maag hebt; een eerste ritje per watertaxi is best heftig. Toch zijn deze bootjes wel handig als vervoersmiddel. Om bij de Baiyoke Tower te komen stap je uit bij halte Pratunam. Vervolgens loop je langs de Rajadamri naar het noorden.

Pratunam Market

Houd je van winkelen? Vlak bij de Baiyoke Tower vind je de Pratunam Market. Op deze markt heb je met name groothandel, maar er zijn ook stalletjes waar je kleding kunt kopen. Een bezoek aan de Baiyoke Tower valt ook goed te combineren met een bezoek aan het huis van Jim Thompson.

Voor je bezoek aan Bangkok is het overigens zeer aan te raden om een Nancy Chandler-stadsplattegrond te kopen.

Wil je slapen in het Baiyoke Sky Hotel? Klik hier voor reserveren.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website