Chiang Mai, op 700 kilometer van Bangkok, is de belangrijkste stad in het noorden. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige en bergachtige provincie.

Roos van het noorden

Veel Thai houden van Chiang Mai (de Roos van het noorden) vanwege de aparte festivals, de 14e-eeuwse tempels, schitterende landschappen, het aparte eten en een aangenaam koel klimaat in de winter.

Cultuur

De inwoners van de provincie Chiang Mai hebben een cultuur die op veel punten afwijkt van die in de rest van het land. Het zijn veelal boeren en handwerkers met een eigen dialect, eigen gebruiken, eigen festivals, eigen architectonische tradities, eigen inheemse kunstwerken, eigen dansen en een aparte keuken. De bergstammen dragen bij aan het speciale en kleurrijke karakter van Chiang Mai en omgeving.

Chiang Mai centrum

De binnenstad van Chiang Mai alleen al telt meer dan 100 tempels, met nog eens 200 in de directe nabijheid. De tempel Wat Phra Singh (Leeuwengodtempel) aan Sam Lan Road dateert uit 1345 en is een van de belangrijke plaatsen van het Songkran festival als de Phra Buddha Singh als heiligste boeddha van het noorden wordt gewassen.

Chiang Mai is Thailand’s belangrijkste centrum voor kwaliteitshandwerk. De bezoeker hoeft slechts de beroemde Night Bazar te bezoeken om zijn slag te kunnen slaan. Een groot voordeel van het winkelen in Chiang Mai is dat men de handwerkers in de stad en omringende dorpen aan het werk kan zien, vooral aan de Bo Sang-San-Kamphaeng Road.

Bron: Thais Verkeersbureau

3 reacties op “Amazing Thailand – Chiang Mai (video)”

 1. Cornelis zegt op

  Helaas is er in feite nauwelijks iets van Chiang Mai te zien – hetzelfde filmpje kun je nog wel voor een aantal andere plaatsen gebruiken. Als promotiefilmpje lijkt me dit niet erg geslaagd.

  • Henk Luijters zegt op

   Als u wat wilt weten over Chiang Mai, de roos van het noorden, moet u eens op mijn thailandblog kijken………..www.mauke-henk.blogspot.com

 2. sa zegt op

  Wij gaan ook altijd naar Chiang Mai toe en kopen hier iedere keer weer prachige spullen voor onze webshop in Nederland. In december zijn wij weer van de partij. Zo kunnen we de Nederlanders kennis laten maken met het Thaise vakmanschap.

  Groetjes Sa


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website