Thailand zet eerste stap richting Grand Prix voor 2015

Door Redactie
Geplaatst in Autorace, Sport
Tags:
26 april 2013
Thailand zet eerste stap richting Grand Prix voor 2015

De eerste stap richting een Grand Prix in Thailand is gezet. Al enkele jaren gaan er geruchten dat het Aziatische land een Formule 1-race wil organiseren en deze week hebben officials het mogelijke circuit goedgekeurd. De eerste Grand Prix van Thailand staat gepland voor 2015 en wordt net als de Grand Prix van Singapore een nachtrace.

Op donderdag keurde Kanokphand Chulakasem, baas van de Sports Autorithy of Thailand, het bijna zes kilometer lange circuit goed. Men wil met de Formule 1-bolides graag langs enkele monumenten racen, zoals het Grand Palace, de Temple of Dawn en het Victory Monument. De plannen zijn om de pitstraat en de paddock direct langs de Chao Phraya-rivier te bouwen.

“Misschien wordt de hoofdtribune wel in het water gebouwd”, vertelde Kanokphand in de Bangkok Post. “Dat zou ook handig zijn voor de transportatie van apparatuur.” De plannen zijn om er een nachtrace van te maken, maar deze zouden wel nog moeten worden goedgekeurd door de overheid. Dat kan maximaal drie maanden in beslag nemen.

De komst van de Thaise Grand Prix zou vooral een wens zijn geweest van Red Bull, aangezien het energiedrankje zijn oorsprong kent in dit Aziatische land.

Bron: www.autosportweb.nl/nieuws/F1/241/thailand

1 reactie op “Thailand zet eerste stap richting Grand Prix voor 2015”

  1. ferry zegt op

    Zou te gek zijn. Ging in Nederland altijd naar Duitsland en Belgie. Als de motoren starten kippenvel gevoel. Was de laatste keer in Bangkok toen daar door Redbull een demonstratie race werd gegeven om het Victory monument.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website