MotoGP vanaf 2018 op het Chang circuit in Buriram

Door Redactie
Geplaatst in Motorrace, Sport
Tags: , ,
29 augustus 2017

Goed nieuws voor de motorsportliefhebbers. De Grote Prijs van Thailand staat vanaf 2018 voor drie jaar op de kalender van de MotoGP.

Rechtenhouder Dorna zal deze week de contracten ondertekenen met de Thaise autoriteiten, meldde de koningsklasse van de motorsport. De races worden gehouden op het circuit van Buriram.

Het Chang International Circuit is een permanent circuit in de buurt van Buriram. Het circuit bestaat sinds september 2014 en is ontworpen door bekende Hermann Tilke, die ook diverse Formule 1-circuits heeft ontworpen. Het is het eerste circuit in Thailand dat een Grade 1-licentie van de FIA en een Grade A-licentie van de FIM heeft ontvangen, waardoor het circuit Formule 1- en MotoGP-races mag organiseren.

De coureurs maken in februari 2018 al kennis met het circuit. De tweede wintertest, van 16 tot en met 18 februari, wordt afgewerkt op Buriram. Met de toevoeging van Thailand komt het aantal races voor het WK volgend jaar op negentien.

3 reacties op “MotoGP vanaf 2018 op het Chang circuit in Buriram”

 1. robert48 zegt op

  Nu nog kijken waar we tickets kunnen kopen en wedstrijddagen.
  Kijk er nu al naar uit.

  • marcel zegt op

   Ja robert48 mooi voor thailand maar rossi was er niet blij mee .. het is een stop and go circuit..

  • Dennis zegt op

   Tickets zal wel gaan. Hotels is iets waar ik me meer druk om zou maken.

   Bij de Superbike-races en de diverse autoraces zijn hotels in de wijde omgeving (bijv Surin) vol.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website