Het jaar 2013 loopt ten einde en dan is het aardig om te kijken welke trends zich laten zien op de populaire social media site Instagram.

Het gebruik van social media is erg populair onder de Thaise jeugd. Dat blijkt uit ook de de top 10 van meest populaire locatie en steden op Instagram.

Instagram

Instagram is een gratis mobiele app om digitale foto’s of video’s uit te wisselen op mobiele apparaten. De foto’s en video’s kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociaalnetwerksites, zoals die van Instagram zelf. Er zijn wereldwijd meer dan 150 miljoen gebruikers. Instragram fungeert tegenwoordig niet alleen meer als foto-app, maar ook als alternatief voor Facebook. Vooral jongeren gebruiken het om te chatten en informatie te delen.

Meest gefotografeerde Instagram locatie ter wereld

Net als vorig jaar, staat er een locatie in Thailand op nummer 1: de luxueuze shoppingmall Siam Paragon in Bangkok. Vorig jaar stond Suvarnabhumi Airport wereldwijd op nummer één, maar de luchthaven is in 2013 gedaald naar plaats negen. De Eiffeltoren in Parijs staat dit jaar zelfs niet meer in de top 10.

Nieuw in de top 10 in 2013 zijn: Walt Disney World, High Line en Central Park in New York en de Bellagio fonteinen in Las Vegas.

Top 10 Instagrammed locaties van 2013:

 1. Siam Paragon, Bangkok
 2. Times Square, New York
 3. Disneyland, Californië
 4. Bellagio Fountains, Las Vegas
 5. Disney World Florida
 6. Staples Center, Los Angeles
 7. Central Park, New York
 8. Dodger Stadium in Los Angeles
 9. Suvarnabhumi Airport ( BKK )
 10. The High Line, New York

Instagram blijft hard groeien over de hele wereld. Gebruikers in landend zoals Indonesië, Rusland en Brazilië zijn sterk in opkomst. Zestig procent van de Instagrammers die foto’s en video’s delen bevinden zich buiten de Verenigde Staten.

De top 10 van meest Instagrammed steden in 2013:

 1. New York City, NY, USA
 2. Bangkok, Thailand
 3. Los Angeles, CA, USA
 4. London, UK
 5. São Paulo, Brazil
 6. Moscow, Russia
 7. Rio de Janeiro, Brazil
 8. San Diego, CA, USA
 9. Las Vegas, NV, USA
 10. San Francisco, CA, USA

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website