Panya7 / Shutterstock.com

De metropool Bangkok biedt iedereen die van winkelen houdt een ongekende ervaring. Je kan er fantastische koopjes vinden in luxueuze winkelcentra of op de lokale straatmarkten.

Het bekendste winkelgebied in Bangkok ligt aan de Rama 1 road. Je zou kunnen starten met shoppen bij Mah Boon Krong (MBK), als je lokale producten of elektronica zoekt. Steek het kruispunt over en je kan je uitleven bij Siam Discovery en Siam Center, daar vind je de bekende modemerken. Een aanrader is ook het verderop gelegen Siam Paragon. dit is meer een luxueus entertainment center met warenhuizen, restaurants en entertainment zoals bioscopen en een zeeaquarium. Aan de overkant van Siam Paragon kan je Siam Square bezoeken, dit gebied is meer gericht op jongeren. Leuk om de kleine steegjes met veel hippe winkels, eettentjes en vermaak.

Loop door richting de Ratchaprasong Kruising en daar tref je Central World (CTW), dat is een van de grootste shoppingmalls in Zuidoost-Azie. In de omgeving nog meer winkelcentra zoals Zen en Isetan. Gaysorn Plaza, Erawan, Central Chidlom en BigC.

Wil je nog meer zien? Dan kan je via Sukhumvit Road, naar het zeer luxueuze Central Embassy, Terminal 21, Emporium en EmQuartier. Je vindt hier lokale Thaise designer boetieks en winkels van bekende merken.

Als je van winkelen in de buitenlucht houdt, biedt Bangkok veel avond- en weekendmarkten waaronder de wereldberoemde Chatuchak weekend markt en de grote vintage Rod Fai markt gelegen aan de oostzijde van de stad aan Srinakarin Road. Pratunam market is een fantastische plek om kleding te kopen.

6 reacties op “Winkelen in Bangkok is een ontdekkingsreis”

 1. RuudB zegt op

  Een van de nieuwere en pas geopende is: ICONSIAM, alhoewel veel van hetzelfde vergeleken met bv Paragon (https://www.iconsiam.com), met gratis shuttlebus vanaf BTS Krung Thonburi of gratis shuttleboot vanaf BTS Saphan Taksin of Krung.
  En de allernieuwste, dus nog niet helemaal klaar, maar met verrassend veel groen en wandelmogelijkheden en veel groen: 101The Third Place (http://www.101thethirdplace.com/), op wandelafstand vanaf BTS Punnawithi, if vanauit BTS On Nut of Udomsuk met een gratis shuttlebus.

 2. Annet zegt op

  Iconsiam was een fijne plek om voor een billijke plek met uitzicht op de vele wolkenkrabbers wat te drinken.

 3. rene23 zegt op

  Iconsiam is spectaculair en heeft een heel mooi dakterras boven de rivier.
  Maar ook flinke prijzen: 1 biertje + 1witte wijn 720THB !!!

 4. Cornelis zegt op

  Met ‘Pratunam market’, in de laatste zin, zal worden bedoeld de ‘Pratunam Fashion Mall’…….

 5. UbonRome zegt op

  ’t straatje in tegenover de mall is de (kleding) markt.

 6. Pratunamplat zegt op

  Ben nu net weer terug in NL, maar half Pratunam-het oude deel, nogal Indisch getint, met al die wat velen menen goedkope kleding te zijn, is platgegooid en in afwachting van wat wel weer de Xde nieuwe wolkenkrabber zal gaan worden.
  Mijn tip: trek eropuit, ga naar lokale centra, zoals Bangkapi-heet niet voor niets HAPPYland!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website