Vijf jaar na de sluiting, gaat de Suan Lum Night Bazaar in Bangkok weer open. Wel 10 kilometer verderop in de wijk Chatuchak.

De opening is een jaar later dan gepland. De nieuwe avondmarkt is vlak bij de MRT Lat Phrao bij de Ratchada-Lat Phrao intersection. Het geheel wordt commercieel dus het is maar de vraag of je er de sfeer van voorheen terug zal vinden. Zo is er een Champions Sports Bars, chinees restaurant en Japanse buffet. Ook een theater genaamd “The Bazaar Theater” zal je er aantreffen. Net zoals voorheen komt er ook een Beergarden.

De oorspronkelijke Suan Lum Night Bazaar, die in 2011 gesloten werd, was befaamd bij insiders. Vooral de Bangkok indie-hipster scene maakte de Bazaar bijzonder. Als snel ontstond er een wildgroei van kleine kraampjes waar veel toenmalige kleine merken het levenslicht zagen. Het zat net buiten MRT Lumphini en was beroemd om zijn kraampjes, concertzaal, poppentheater en no-nonsense outdoor bier garden. Je kon er goed terecht voor kleding en andere goederen. Het gebied was echter in handen van een projectontwikkelaar en de markt werd (met geweld) in 2011 verdreven om plaats te maken voor commerciële ontwikkeling.

Foto bovenaan is van de orginele Suan Lum Night Bazaar.

Bron: Khaosod English

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website