Lukdod, de grootste souvenirshop in Pattaya

Door Dick Koger
Geplaatst in Shoppen
Tags: , , ,
8 maart 2014
Kleding voor dames en heren

Het is borreltijd en we zitten aan een ronde tafel na te praten over gespeelde spellen. Een van de dames is opvallend gekleed in een paars jasje van Indiase makelij. Natuurlijk heeft ze meer aan, maar dat doet er nu niet toe.

Belangstellend vragen we waar ze dit jasje gekocht heeft. Bij Lukdod, is het antwoord en de anderen doen alsof dit de meest vanzelfsprekende zaak is om Indiase jasjes te kopen. Ik heb geen flauw idee waar ze het over hebben. Dus vraag ik waar ik Lukdod kan vinden.

De volgende dag rijd ik over Sukhumvit naar de North Pattaya Road. Die rijden we op en na een meter of vijftig bij een kinderspeelplaats is de eerste zijstraat linksaf. In dat straatje moet Lukdod liggen, weer zo’n vijftig meter van de hoek, aan de rechterhand. Aan de uithangborden is te merken dat men vooral mikt op Russische toeristen. Door een straat met allerlei beeldhouwwerk bereik je de eigenlijke winkel.

Souvenirs

Meubelen

Eenmaal binnen merk ik dat dit een gigantische winkel is, waar allerhande souvenirs worden verkocht. Met allerhande bedoel ik ook allerhande. Van de meest verschrikkelijke prullaria tot buitengewoon aardige houtsnijwerkjes. Van spullen van vijftig Baht tot voorwerpen van 100.000 Baht. Kortom voor elk wat wils. Kleine beeldjes, handtasjes, potten en glaswerk, sieraden, heren- en dameskleding, ontilbare meubelen, opgezette vlinders, asbakjes, houten spelletjes, wandkleden, kunstbloemen en ga zo maar door.

Na een halfuur ga ik ademloos weer naar buiten. Niet uit pure bewondering, maar vanwege de gigantische afstanden die ik inmiddels heb afgelegd. Deze zaak is zonder meer een bezoek waard, er altijd wel iets te vinden. Ze gaan trouwens om tien uur open.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lukdod, de grootste souvenirshop in Pattaya”

 1. tino kuis zegt op

  Lugdod, Loegdood (dalende toon, lage toon) betekent “een schot hagel” Altijd raak dus. Heel toepasselijk.

 2. Jan Nagelhout zegt op

  Als ik het zo bekijk dan kopen ze het meeste in bij Prathunam en Sempeng, net zoals de meeste handelaren. (Voornamelijk textiel en sieraden e.d. daar) En zo heb je wel meer van die plekken, zelf kom ik veel op de bovengenoemde, voor de handel, en om lekker te sneupen, en later lekker eten op jarawat (spelfouten voorbehouden:) )

 3. BramSiam zegt op

  Het is in soi Yumee, maar wat mij betreft vooral interessant voor de busladingen Russische toeristen die daar komen. Ook als je veel prullaria ziet, blijft het prullaria.

  • b.van.keulen zegt op

   Je kan er een kaartje kopen voor 150 bat dan krijg je gedurende een jaar 10% korting.
   Dit kaartje is overdraagbaar.

 4. Bert, khun Nok zegt op

  Twaalf jaar geleden was dit een kleine winkel, nu uitgegroeid tot een megashop.
  Daar hebben de Russen ook toe bijgedragen de laatste 5 jaren. Die komen daar buiten met ZAKKEN om U tegen te zeggen.
  Ik ken de eigenaar, hij woont op Koh Larn en bezit er nu nog veel gronden. Een vriendelijke oudere man met een zakeninstinct. Hij liet op eigen kosten een aantal kleine tempels bouwen op het eiland om den Boeddha gunstig te stemmen. Wel, zegt hij, het heeft geholpen. Zal wel want Lukdod is een rijk man.
  Groeten,
  Bert.

 5. Henk van't Slot zegt op

  Mooie zaak en goede service,heb zo’n beetje al mijn meubels daar gekocht,werd allemaal netjes bezorgd.
  Als je wat grootere aankopen gaat doen is het niet onverstandig om een klantenkaart aan te schaffen voor 100 bath,geeft je 10% korting.
  Wat het kleingoed betrefdt,zo’n beetje alles wat ze op straat proberen te verkopen aan je,oliefantjes,bhuda beeldjes enz enz,komt bij Luc Dot vandaan,bakken vol met bhuda beeldjes,vanaf 50 bath.

 6. Johannes zegt op

  Ik ken de zaak nog van ‘n jaar of acht geleden. Toen kon je er nog ‘ns goedkoop shoppen.
  Maar vanaf de tijd dat de eerste Russen de tent “Overvielen”, is ‘t niet meer leuk…….
  (tussen de 50 tot 100% duurder)
  Je kunt nog ‘ns proberen om te “mazzelen”. Soms heb je geluk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website