Ikea opent zonder feestje

Door Redactie
Geplaatst in Shoppen
Tags: ,
3 november 2011

De eerste Ikea-vestiging in Thailand gaat donderdag zonder feestvertoon open. Het bedrijf heeft het budget dat daarvoor was uitgetrokken, 20 miljoen baht, gedoneerd aan de Mae Fah Luang Foundation voor hulp aan slachtoffers van de overstromingen.

Op 29 oktober was Ikea één dag op proef open. Het concept van zelf je meubels in elkaar zetten (DIY: do-it-yourself) bleek bekend bij de bezoekers wat de hoop voedde dat DIY een trend wordt in het land.

Ikea denkt dat de populariteit van DIY-meubels na de overstromingen zal toenemen. Marketing manager Lars Svensson wijst erop dat die in tegenstelling tot vast meubilair gemakkelijk te demonteren zijn wanneer mensen bij een ramp hun huis moeten verlaten.

Van het assortiment wordt 2 tot 3 procent in Thailand gemaakt. Ikea wil dat percentage volgend jaar uitbreiden naar een percentage met twee cijfers. Het warenhuis is gevestigd aan de Bang Na-Trat weg in het district Bang Na. Het blijft open wanneer de overstromingen bezit nemen van heel Bangkok, maar het plan om een tweede vestiging te openen kan herzien worden. Ikea heeft zich goed voorbereid op de watersnood. Het heeft voedsel en water opgeslagen, generators staan klaar om de stroomvoorziening over te nemen en er is een evacuatieplan voor het personeel gemaakt.

De officiële opening trekt waarschijnlijk 10 procent minder bezoekers dan de eerder geschatte 400.000 tot 500.000.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website