Ingezonden: ‘Waarom altijd zo negatief over Thaise vrouwen?’

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Relaties
Tags:
1 februari 2014

Regelmatig zie ik op Thailandblog reacties van lezers voorbij komen over negatieve (financiële) ervaringen met Thaise vrouwen. Wanneer ik deze lees, dan krijg ik altijd een heel onbehagelijk gevoel. Het hoeft namelijk niet altijd zo negatief te zijn. Neem mijn voorbeeld.

Ik ben al ruim 10 jaar gelukkig met een Thaise vrouw getrouwd. Wij wonen samen met onze (haar) Thaise dochter in Almere. Ze heeft inmiddels een Nederlands paspoort en haar Nederlandse rijbewijs. Bovendien werkt ze een aantal dagen per week in loondienst en heeft ze ook nog haar kapsalonnetje aan huis.Ze draagt dus haar steentje bij.

We hebben naast ons huis in Almere ook een huis in Nakhon Sawan. Dit staat uiteraard op haar naam, maar wordt door mij betaald. Ze noemt dit “ons huis” in tegenstelling tot ons huis in Almere, wat ze altijd “jouw huis” noemt. Ik heb dan ook geen enkele angst voor dit huis.

Waarom lukt het ons en ik ken nog vele andere stellen dan wel?
Mijn vrouw komt uit de provincie Nakhon Sawan. Toen ik haar ruim 10 jaar geleden ontmoette was ze al 8 jaar weduwe. Ze had haar kapsalon en verzorgde haar dochter en moeder. Ze zat dus niet op mijn geld te wachten. Toen ze circa 3 jaar in Nederland woonde werd ik werkeloos en kreeg ik grote financiële problemen. Ze vertelde mij toen, dat ze mij nooit in de steek zou laten, ongeacht mijn gezondheid en/of financiële toestand. Ik ben ervan overtuigd dat we hier over ECHTE LIEFDE spreken. Daarnaast hebben we onze culturen in elkaar geschoven.

Volgens mij komt dat doordat we vanaf het begin af aan op een relatie uit liefde en met respect voor elkaars cultuur hebben aangestuurd. Ik denk dat het hier heel vaak mis gaat.

1) Mannen gaan vaak naar de verkeerde plek om een vrouw te ontmoeten. De vrouwen die hier zitten hebben andere intenties dan het op het eerste gezicht lijkt. Je moet jezelf afvragen, waarom doe ben je hier en niet bij je familie elders? Thailand is veel groter dan Pattaya. Wanneer je echt een relatie met een Thaise vrouw wil, laat je dan door een Thaise vrouw, die al een tijd een relatie met een westerse man heeft voorstellen aan een vrouw. Het geeft geen garantie, maar er heeft wel al een selectie plaatsgevonden door iemand die wat meer inzicht heeft in zo’n gemengde relatie. De desbetreffende vrouw is ingelicht over een relatie met een westerse man. Ook ik ben door een kennis aan mijn vrouw voorgesteld.

2) Probeer ook hun cultuur en gedachtegang te begrijpen en te respecteren. Ik zie te vaak dat de Nederlandse man zegt dat nu ze in Nederland woont, ook maar aan onze mentaliteit moet wennen en deze aannemen (assimileren dus). Onthoud: “Je kunt wel de vrouw uit Thailand halen, maar je kunt NOOIT Thailand uit de vrouw halen”. Dit soort relaties zie ik dan ook vaak spaak lopen. Ik ben geen Boeddhist, maar ga wel mee naar de tempel en ga daar ook netjes op mijn knieën. Bovendien ben ik de Thaise taal machtig. Hierdoor begrijp ik ook meer van hun cultuur.

3) Wanneer je een westerse vrouw treft, dan ga je over het algemeen ook geen voorwaarden vooraf bespreken. Je doet dit op basis van liefde voor elkaar vertrouwen en goed overleg. Wanneer je een Thaise vrouw treft, dan is dit niet anders. Overleg goed met elkaar hoe je diverse zaken met elkaar gaat aanpakken. Dus stort niet je gehele banksaldo zomaar op een rekening.

Ik wil graag met elkaar afspreken dat we meer succesverhalen over gemengde relaties op dit geweldige blog gaan schrijven. We houden tenslotte toch allemaal van dit land.

Ingezonden door Frans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

45 reacties op “Ingezonden: ‘Waarom altijd zo negatief over Thaise vrouwen?’”

 1. Gringo zegt op

  Frans, het is een mooi verhaal en laat ik vooropstellen, dat ik het met je eindconclusie volledig eens ben.

  Wat ik dan weer niet begrijp en dan ook tegenspreek als Pattayaan, is dat je zo nodig weer moet zeggen: “Mannen gaan vaak naar de verkeerde plek om een vrouw te ontmoeten”. Ik heb mijn Thaise vrouw ruim 12 jaar geleden ontmoet in een bar in Pattaya en wij zijn nog steeds gelukkig met elkaar. Ik heb hier talloze vrienden en kennissen, die hun Thaise vrouw ook “op de verkeerde plek” hebben ontmoet, langdurig bij elkaar zijn, kinderen hebben en gelukkig zijn.

  Ik zal het je nog sterker vertellen: van alle langdurige gemengde relaties van een buitenlander en een Thaise dame, komen de Thaise dames voor het overgrote deel uit het “barcircuit”, de verkeerde plek dus. Daar is in principe absoluut niet mis mee.

  Heb ik dan oogkleppen op en zie ik al die problemen niet met Thaise dames, die het alleen maar om geld te doen is of die buitenlanders, die alleen maar hun gulp open wensen te doen. Natuurlijk niet, ik ken heel veel mislukkingen op dat gebied, we hebben er al genoeg op dit blog over kunnen lezen.

  Ik houd echter staande, dat de goede relaties in aantal de slechte ver overtreffen en dan maakt het mij niet uit of de vrouw al dan niet “op de verkeerde plek” heeft gewoond en/of gewerkt. De motieven voor echte liefde heb je zelf meer dan voldoende in je verhaal opgenoemd.

  • Tino Kuis zegt op

   Ik sluit mij geheel aan bij deze reactie van Gringo. Ik heb het gevoel dat al die negatieve verhalen over Thaise vrouwen vaak meer zeggen over de schrijver, die buiten schot blijft, dan over de vrouw in kwestie.

  • Farang tingtong zegt op

   Beste Gringo,

   Hopelijk word dit niet gezien als chatten maar ik wil mij graag verontschuldigen.
   Ik lees net jou reactie, en ik wil dan ook direct mijn excuses aanbieden want in mijn reactie lijkt het ook alsof er uit Pattaya alleen maar bar vrouwen komen, en alsof daar ik daar iets tegen zou hebben, laat ik voorop stellen dat ik nooit op iemand zal neer kijken of veroordelen om wat hij of zij geweest mag zijn of is.
   Zo was het van mijn kant niet bedoeld hoor, maar ik geef toe het is wel een beetje ondoordacht zoals ik heb gereageerd, ik heb zelf een paar vrienden met een partner uit Pattaya en ook hier zijn geweldig goeie relaties uit voort gekomen.
   Het is moeilijk uit te leggen, het heeft eigenlijk meer te maken op welke manier landgenoten en vooral de media hier tegen aan kijken zij die weinig of niets van Thailand weten, en dan word al snel het voorbeeld van sekstoeristen en Pattaya uit de kast gehaald.
   Nogmaals excuus

  • Geelhemd zegt op

   Ik ben nu ruim 14 jaar samen met mijn lieve vrouw uit Buriram. Dat gaat alleen als je respect en vertrouwen hebt in elkaar en in haar familie, je bereid bent je voor elkaar (ook financieel) op te offeren en als je in voor en tegenspoed met elkaar je gevoelens deelt en heelt.
   Mijn vrouw is de loop der jaren meer en meer een maatje van me geworden waar ik niet meer zonder kan of wil.

 2. Farang tingtong zegt op

  Beste Frans,

  Wat een geweldig stukje uit mijn hart gegrepen en geen speld tussen te krijgen.
  Ik heb net zoals jij mij al talloze keren mateloos geërgerd aan de negatieve reactie over Thaise vrouwen hier op het blog, ik ga er verder niet op in want het is al vaker besproken en je krijg het toch de wereld niet uit, wat niet weg neemt dat ik het heel goed vind dat je het weer aan de kaak stel. Want het is gewoon zo dat als er zo negatief over Thaise dames gesproken word je direct aan je eigen vrouw denkt.

  Het voelt soms of dat er een mes tussen je ribben gestoken word, want is het zo denkt men ook zo over mijn vrouw, word zij ook gezien als een vrouw die op mijn geld uit is, denken zij dat zij er ook dat is er zo eentje met meerdere sponsors, was zij vroeger ook prostituee in een bar in Pattaya etc.
  Nu ik kan u verzekeren,nee mijn vrouw is gewoon een hard werkende Thaise vrouw nooit ergens op uit geweest, ze heeft een vaste baan hier in Nederland net als ik, en wij hopen over een paar jaar beide lekker met pensioen te gaan, en om dan in Thailand te gaan wonen.

  Ik vind het zo mooi dat je schrijft je kan een Thai uit Thailand halen maar nooit Thailand uit een Thai halen, en zo is het ook.

  Ook ik probeer mij zoveel mogelijk in de Thaise cultuur te verdiepen allereerst omdat ik het leuk en interessant vind maar ook omdat ik mijn partner veel beter kan begrijpen.

  Frans ik ben er voor om succesverhalen over gemengde Thais/Nederlandse relaties hier op dit blog te gaan schrijven mij heb je.

  groet

 3. Jan VC zegt op

  Een stuk naar ons hart. Ook de reacties, tot hiertoe, getuigen van gezond verstand. Veralgemenen kan toch nooit!? Natuurlijk mag Thailandblog.nl zich ook niet afsluiten voor verhalen van “ervaringsdeskundigen” die wel nare ervaringen wensen kenbaar te maken. Realisme is altijd op zijn plaats. Zelf ben ik een bijzonder gelukkig man, gehuwd met een schat van een Thaise vrouw…… Ik wens het iedereen toe!
  Jan en Supana

 4. TAK zegt op

  In Nederland eindigt 1 op de vier huwelijken in een echtscheiding.
  Met gewone relaties zonder huwelijkspapieren za dit aantal nog hoger zijn.
  In Thailand zijn de percentage tussen Thaien onderling nog veel hoger.
  Nou is een relatie tussen een Thai en een ferang nog vele malen moeilijker,
  want men heeft een verschillende cultuur en men spreekt elkaars taal niet.
  Daarom mislukken ook de meeste relaties tussen Thaien en een ferang.
  De meeste zijn al binnen 3 jaar kapot, heel weinig relaties duren langer dan 5 jaar
  en heel uitzonderlijk langer dan 10 jaar. Als ik in Nederland en Thailand mijn uitgebreide
  vrienden en kennissen kring bekijk dan is dit mijn ervaring.
  Ik zeg niet dat dit komt omdat de Thaise vrouwen slecht zijn. Dat relaties kapot gaan kan tal
  van redenen hebben. Er zijn ook ferang mannen niet geschikt voor het huwelijk ( waaronder ik zelf).
  Het is ook leuk om te lezen dat sommige onder ons wel instaat zijn gebleken om een langduring liefde
  volle relatie te hebben met een Thaise vrouw. Uitzonderingen bevestigen de regel ?

 5. Jos zegt op

  Hi Frans,

  ook ik woon al 13 jaar in Almere met mijn Thaise vrouw. Zij komt uit Kamphaeng Phet, en ook wij hebben een “normale” relatie. We hebben inmiddels 2 kinderen.
  Mijn vrouw heeft al 12 jaar een vaste baan, een autorijbewijs, enz. enz.

  In Nederland ken ik zeker wel meer dan 20 “normale” Thai/Nederlandse gezinnen waarvan enkele met een Thaise man.

  Normaal staat tussen haakjes. want ik kan niet bepalen wat normaal is. Met normaal geef ik aan dat het niet veel afwijkt van de standaard relaties in de NL.

  grt Jos

 6. Khun Martin zegt op

  Ik ga ook helemaal mee in hetgeen je schrijft Frans. Wel wil ik hierbij opmerken dat ik veel mensen ken die met een Thaise uit het barcircuit getrouwd of samen zijn, en de meeste hebben een prima relatie samen opgebouwd. De negatieve verhalen over de Thaise vrouwen komen denk ik vaak van mensen die met de verkeerde instelling aan een relatie beginnen. Zelf ben ik al 20 jaar samen met mijn Thaise vrouw, en we hebben het samen nog steeds uitstekend naar ons zin!

 7. Ed de Bruijne zegt op

  Meer van dit soort positieve verhalen doen deze blog goed.
  Kan mij er volledig in vinden.

 8. KhunBram zegt op

  Frans, machtig.

  Als ik soms lees dat diverse farangs niet eens de moeite en tijd willen nemen om daadwerkelijk navraag en speurwerk te doen over, om maar 1 onderwerp te noemen, bijvoorbeeld: Waarom de SinSot hier een cultureel gebruik is, denk ik…….arme man. Wat zoekt ie hier in dit schitterende land.
  Ja elk land kent ook verkeerde mensen. Of mensen die niet bij elkaar passen.
  Schitterende weergave in je verhaal is de LOYALITEIT van zeer veel Thaise vrouwen.
  Zelf ben ik gelukkig alhier in the isaan met mijn Thaise echtgenote en zoon van 9.
  Basic life in optima forma. Financieel vele arme mensen in de dorpen, kinderen die met bijna niets spelen maar zich prima kunnen vermaken, met….stralende ogen van ……tevredenheid.
  Ouders moe van het werk, maar samen slapen en wakker worden met diegene die je lief zijn.

  Wel weet ik dat in nl veel geestelijk straatarme mensen verblijven.

  KhunBram in the Isaan.

 9. Rob V. zegt op

  Dit item keert geregeld terug op het blog. Problemen of zorgen rondom geld, eigendom, familie, gelijkwaardigheid, (vermeende) cultuur etc. Of alle reacties en vragen altijd negatief bedoeld zijn betwijfel ik, soms is het ook onhandige of andere formulering die heel als iets pessimistisch gelezen kan worden. Neem de lezersvraag van 29 januari: “Bestaat er een mogelijkheid om officieel geld uit te lenen aan een Thaise?”. Je kunt als insteek nemen dat bepaalde reageerders of vraagstellers alle eurootjes veilig willen stellen voor vermeende geldwolfen (Bijvoobeeld hun partner, de schoonfamilie etc. ) of als iemand die gewoon financieel de zaakjes goed wil regelen zodat iedereen haar of zijn rechten netjes geregeld zijn . Voor alle partijen dus ook als in de toekomst een relatie afloopt (punt er achter, scheiding, overlijden, ander gedonder binnen het gezin of verdere familie etc.).

  Die zaken goed regelen lijkt me belangrijk, dus daar moet je je goed over informeren en orientëren. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je ten eerste elkaar gewoon vertrouwt en voor elkaar hebt gekozen (bij voorkeur uit liefde naar mijn mening maar als twee mensen met een andere insteek een relatie beginnen en hier open, eerlijk en oprecht tevreden/gelukkig mee zijn is dat toch ook prima?). Ben je achterdochtig dat je wederhelft snode plannen heeft dan moet je niet in de relatie blijven of stappen, ongeacht waar die partner nu vandaan komt. In eigen land stap je doorgaans uit liefde en oprechtheid in een relatie, wil je alles netjes regelen etc. en die vlieger gaat even zo zeer op voor internationale relaties. Maar dan komen nog eens extra verschillen boven water zoals verschillende wetgeving (rechten en plichten volgens Thaise en Nederlandse wet), verschil in culturen (naar mijn mening vaak overschat, als twee mensen open voor elkaar staan, begrip tonen en elkaars achtergrond zoals karakter, opvoeding, cultuur, gebruiken willen leren kennen en respecteren dan kom je een heel eind, niet te snel oordelen, aan “(Thai-farang) relatie boekjes” hecht ik persoonlijk geen waarde) etc.

  Trek je eigen lijn, wees gelukkig met je wederhelft, oordeel niet te snel over mensen, sta open voor andere vizies en toon begrip en respect naar anderen. Dat is het belangrijkste. Negatieve berichten halen natuurlijk sneller de krant en de borrel tafel dan berichten over hoe goed en gelukkig het mensen vergaat. Ik ga me dan ook niet verzuren met denkbeelden “waarom denken mensen zo slecht over Thai/Farang/vul-maar-wat-in)?” en heb een een jaar geleden terug een positief dagboekje ingestuurd ( https://www.thailandblog.nl/dagboek/dagboek-van-rob/ ). Misschien wordt het weer eens tijd voor een vervolg daarop. Laat je niet gek maken door zuurpruimen, geniet van elkaar en met elkaar, lach, leef en geniet van al het mooie in het leven.

 10. SevenEleven zegt op

  Mooi stukje Frans,want inderdaad is er veel te lezen en te horen over Thaise “golddiggers”die er alleen maar op uit zouden zijn een farang financieel uit te kleden,en dan weer vrolijk verder te zoeken naar een volgend slachtoffer.
  Ben zelf nu zo’n 14 jaar getrouwd met een Thaise,een schat van een vrouw,die ik net als zovelen gewoon in de bar ontmoet heb.Het kan dus zeker wel goed gaan.
  Moet er bij aantekenen dat ik daarvoor enkele minder prettige ervaringen gehad heb,maar dat kan je ook met Nederlandse vrouwen overkomen.
  We hebben jaren geleden een huisje laten bouwen in Thailand,waar nu haar oude moeder in woont.Niets bijzonders,maar een paleisje vergeleken met het oude huis van schoonma.In de vakanties verblijven wij daar ook,en gebruiken het als uitvalsbasis voor trips in de omgeving.Heerlijk ook om tot rust te komen in de Isaan.
  Mijn vrouw kan geweldig koken,is ook een hobby van haar,en ondergetekende geniet nog iedere keer van haar kookkunst.We hebben het samen gewoon goed,en ben blij haar ontmoet te hebben.
  Om mij heen zie ik echter wel dat het niet altijd goed gaat in de relaties tussen Nederlandse mannen en Thaise vrouwen,en denk dat ik mag concluderen dat het hier vaak gaat om het inkleuren van het eigen plaatje,en dat er van enige echte liefde geen sprake is.
  Regelmatig verneem ik dan van mijn vrouw dat die en die gaan scheiden,of dat men er een relatie naast de gewone op na houdt,wat altijd een recept voor ellende is.
  Maar zelf vermoed ik dat de grootste fout is dat Nederlandse mannen simpelweg niet de moeite nemen zich te verdiepen in de leefwereld van hun Thaise vrouw,en daar vroeger of later over struikelen,als het al te laat is.
  Hoor mannen op verjaardagen vertellen dat ze de laatste vijf jaar niet meer op bezoek zijn geweest bij hun vrouw’s familie,omdat het “zo’n gedoe is er te komen”.Die urenlange auto of busrit naar Nergenshuizen in de Isaan of elders hebben ze een keer gemaakt,maar daarna was het wel goed.Iemand zei letterlijk dat hij daar gek zou worden,zo ver van alles en iedereen vandaan.(lees:strand,bier,internet,massage,magnums,ijskoffie en Pizza-Hut)
  De vrouw moest maar alleen gaan,zij zaten zolang wel aan het strand in good old Pattaya.
  Vraag me af of ze daar met een Nederlandse vrouw mee weg zouden komen..
  Familie is vaak alles voor deze vrouwen,en als je dan te beroerd bent om eens per jaar langs te komen(terwijl je toch in Thailand op vakantie bent)dan zal dat de relatie beslist geen goed doen,denk ik zo
  Sluit mij graag aan bij vorige reacties,die meer positieve verhalen zouden lezen over dit onderwerp.
  Gr.SevenEleven.

 11. Eugenio zegt op

  Ik vind dat over de Thaise vrouwen op dit blog vrij positief geschreven wordt.
  Elke dag staan er wel een paar bijdragen op, over hoe geweldig een hoop lezers het wel niet met hun Thaise vrouw getroffen hebben.
  Als er is iets “negatiefs” (alles wat niet super positief is volgens vele lezers) staat over de dames, dan zijn het vaak de goedbedoelde waarschuwingen, of de slechte ervaringen die anderen lezers op dit blog vermelden. Natuurlijk is het ook wel eens negatief. Maar mensen die echt negatieve ervaringen ondervonden, die hebben Thailand en dit blog al lang links laten liggen.

  Dit blog is om ervaringen en meningen uit te wisselen. Er is genoeg mogelijkheid, als iemand Thaise vrouwen op een onterechte manier zou beschrijven, om zo iemand in een reactie zijn plaats te wijzen.
  We hebben niets aan een “gedachtenpolitie”, die alleen maar “Feel Good News” op dit blog toelaat.

 12. j.wolf zegt op

  LS

  Hehe eindelijk eens een normaal verhaal.Je zou je hier bijna schamen als je een relatie hebt met een Thaise vrouw.Al die vooroordeelverhalen over sex en geld ben ik zat.Ze willen alleen je geld,geven je liefde en sex totdat geld op is.
  Gewoon flauwekul.Uiteraard die vrouwen zijn er ook.Vaak uit armoe gedwongen.
  In ieder land heb je op geld,status en macht beluste vrouwen.Kijk hier eens om je heen zou ik zeggen.
  Nooit zoveel respect aangetroffen over mijn gevoelens,mijn cultuur,mijn familie als bij mijn thaise relatie.
  Kunnen we hier wat van leren.
  Als we toch aan vooroordelen doen dan zeg ik al die mannen die zo over Thaise vrouwen spreken waren op sex belust,ego gestreeld een mooi jong vrouwtje aan de haak geslagen,maar nooit verder gekeken dan hun neus lang is.En dan achteraf zeuren.Wat een zelfkennis.Verschrikkelijk.
  Zo ik moest dit even kwijt
  Lupus

 13. essers,leo zegt op

  Beste Frans,
  Sta achter je relaas, klopt als een bus.
  Gr,
  Leo.

 14. Bacchus zegt op

  Ben het helemaal met de schrijver eens. Ik heb mij altijd hevig verzet tegen al die negatieve verhalen op dit, maar ook op andere blogs. Leuk dat er nu allemaal van die positieve reacties staan, maar zoek eens op “Thaise vrouwen” op dit blog. Schrik niet, want ik denk dat 75% een uiterst negatieve toon heeft aangaande de Thaise vrouw. Lees de verhalen en reacties en dan glijd je toch echt uit je stoel van de enorme berg negativiteit die de Thaise vrouw in algemeenheid krijgt toegeworpen. Grappig is ook dat al die in hun eer en vooral portemonee geschonden heren iedereen op hun hand krijgen. Ageer je daar tegen, zoals ik altijd heb gedaan en zal blijven doen, dan ben je de luis in de pels en ben jij degene die alles door de, op dit blog vermaarde, roze bril ziet.

  Helaas kunnen die verguisde Thaise dames zich nooit verweren. Gelukkig maar, want dat zou wellicht een heel ander licht werpen op al die geweldige westerse heren, die met alleen maar goede en uiterst serieuze bedoelingen naar Thailand zijn afgereisd.

  Ik ben dus erg blij met deze oproep, maar ook meteen weer erg benieuwd op welke termijn er weer eens lekker over die Thaise geldwolvinnetjes wordt geschreven. Ben bang dat dat niet lang op zich zal laten wachten.

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Bacchus U moet wel een onderscheid maken tussen postings en reacties. De 75 procent die u noemt, kan nooit betrekking hebben op de postings. Of het een realistische schatting van de reacties is, betwijfel ik. Want het is net als bij de échte media: het slechte nieuws valt meer op dan het neutrale en goede nieuws.

   • Bacchus zegt op

    Beste Dick, Zoals inmiddels genoegzaam bekend zal zijn, chargeer ik graag een beetje. Uit ervaring weet ik dat dit mensen nog wel eens tot denken aanzet. Qua postings, specifiek over de Thaise vrouw, zal ik er waarschijnlijk wel naast schieten. Maar qua reacties op deze postings zou ik mijn hand er niet voor in het vuur durven steken. Dit mag toch ook wel blijken uit deze posting en de reacties daarop. Dat slecht nieuws beter blijft hangen c.q. opvalt dan goed nieuws vind ik een broodje aap verhaal. Dat ligt aan de lezer. Wellicht bedoel je – of weet je vanuit je journalistieke achtergrond – dat slecht nieuws beter verkoopt. Maar dat zou dan kunnen betekenen, als dit blog daarin meegaat, ik met mijn schatting wel eens gelijk zou kunnen hebben.

    Neemt niet weg dat deze posting en de reacties daarop niet uit de lucht komt vallen. Ik lees veel over Thailand op verschillende blogs. Opvallend is, dat wanneer het onderwerp de Thaise vrouw betreft, er altijd veel negatieve ervaringen zijn te melden. Zoveel zelfs, dat ik mij wel eens afvraag wat al die westerse heren met puur goede bedoelingen hier nog langer zoeken. Je zou een exodus van westerse mannen verwachten.

    Dat er heren zijn die slechte ervaringen hebben opgedaan, staat buiten kijf. Daaronder zullen ongetwijfeld heren rondlopen die te goeder trouw hebben gehandeld. Echter, als ik de verhalen en reacties lees, zijn er ook veel heren die het noodlot over zichzelf afroepen. Als het dan misloopt, wordt maar al te gemakkelijk de schuld neergelegd bij de Thaise vrouw. Vaak worden de verhalen nog eens flink aangedikt om maar vooral je eigen dom, arrogant en egoistisch gedrag te verdoezelen. Juist dit soort kul-verhalen draagt bij in de enorme negatieve beeldvorming.

    Hoe ernstig het met die beeldvorming gesteld is mag bijvoorbeeld blijken uit postings over de aankoop van onroerend goed. Ik chargeer (misschien) weer even, maar in 9 van de 10 reacties wordt dit ten stelligste afgeraden, daar de Thaise partner niet te vertrouwen is.

    Als het over vertrouwen en geld gaat, doemen ook altijd weer de verhalen op over de Thaise familie die je bij je Thaise vrouw krijgt. Wat is er mis aan het helpen van je schoonfamilie als je de middelen hebt en zij nu juist een gebrek aan middelen en mogelijkheden hebben? Natuurlijk hoeft dat niet in het absurde te worden doorgevoerd en mag je daar best eisen aan stellen. Maar ook dit is weer zo’n voorbeeld dat als een negatieve nevel over de Thaise vrouw neerdaalt. Ik vraag mij altijd af wat men zou doen als familie in Nederland in de problemen geraakt? Laten ze die dan ook barsten?

    Al dit soort verhalen vinden hun oorzaak in een voortwoekerende westerse ziekte: gebrek aan empatie! Het is dan ook goed om eens een posting en positieve reacties als deze te lezen.

    • Mathias zegt op

     Dank u Bacchus, lees net uw 3e blokje…Ben het daar helemaal met u eens, eindelijk zijn er ook goede falangs wel eens de dupe! Dat miste ik wel eens bij u. Bij deze moet ik dit dus even recht zetten!

  • kees 1 zegt op

   Beste Bacchus

   Weet u wat het grootste vooroordeel is wat er onder de mensen heerst
   Meisjes uit de Bar die deugen niet. U vind het toch niet erg als ik het daar niet mee eens ben
   Ook mijn vrouw heb ik ontmoet in de Bar. En niet in de supermarkt of bij de kapper
   U bent het met de schrijver eens en bevestigd hier mee het vooroordeel
   Misschien moet u het nog maar een keer lezen.
   voor de rest een positief verhaal jammer van Punt 1

   Kees

   • BA zegt op

    Klopt Kees.

    Ik ken een aantal bardames en daar zitten absoluut hele lieve vrouwen tussen.

    Omgekeerd ken ik ook een aantal ‘normale’ Thai dames. Stuk voor stuk doen ze minderwaardig over vrouwen uit het barcircuit, maar ik weet wel een beetje wat ze zelf uitspoken. Alleen omdat ze achter de schermen mia noi spelen of een gik naast hun normale relatie hebben, maar het niet openbaar doen, bestaat het niet en kunnen ze mooi weer spelen. Wat niet bij allemaal zo is, maar ik weet wel dat er meer buiten het barcircuit gebeurd als binnen dat circuit.

    Voor een westerling lijkt het hier allemaal zo zwart wit, bardame = sexwerker, en damebijvoorbeeld uit de winkel of studente zijn ‘normaal’. Ik weet alleen dat hoe langer je hier vertoeft hoe grijzer de tussenliggende zone word.

   • Bacchus zegt op

    Beste Kees, Ik ben het met de schrijver eens dat er veel negatieve verhalen over Thaise vrouwen in algemeenheid rondgaan.

    Ik veroordeel bardames niet, maar begrijp wel wat de schrijver bedoelt met “vrouwen op de verkeerde plek zoeken”. Ik denk dat je in Nederland ook op veel onbegrip stuit wanneer je meldt dat je je toekomstige relatie op de wallen in Amsterdam gaat zoeken. Ook daar zullen ongetwijfeld heel leuke en lieve dames werken, maar ook daar heb je dames die slechts een doel nastreven, en dat is de eigen portemonee spekken. Als je dus in die vijvers gaat vissen weet je dus dat je een meer dan bovengemiddeld risico loopt teleurgesteld te worden. Gezien de economische situatie (lees armoe) zal die kans in Thailand wellicht wat lager liggen, maar toch kun je daar naar mijn mening de ogen niet voor sluiten.

    Wat ook nog meespeelt, is dat in dit soort plaatsen/plekken vrouwen rondlopen met veel negatieve ervaringen, hierdoor ernstig teleurgesteld kunnen zijn en het daarom niet meer zo nauw nemen met de ware liefde. Overigens vind ik dat ook zeer begrijpelijk. Neemt niet weg dat je ook op deze plaatsen tegen heel lieve, leuke en betrouwbare dames kunt aanlopen, zoals jij hebt ervaren.

    • Mathias zegt op

     Moderator: reageer niet alleen op elkaar maar op het artikel.

 15. j.lupus zegt op

  He he eindelijk ook eens een normaal verhaal.
  Al die verhalen over ze zijn op je geld uit.Liefde voor geld;is het geld weg,liefde over.Er zijn inderdaad vrouwen door armoe gedreven,die financiele zekerheid zoeken voor henzelf en familie.Wat is daar mis mee.
  Als de liefde oprecht is en ze zijn eerlijk,niets zou ik zeggen.
  Het zijn vooral de teleurgestelde mannen,die een mooi jong thais vrouwtje zochten voor hun eigen plezier.Afgestraft dus uiteindelijk.Waar op de wereld zijn er geen vrouwen die uit zijn op geld en status.
  Je hebt toch wel een beetje mensenkennis als je een keuze maakt.

  Met al de vooroordelen van deze lieden,aangedikt in de media,ga je je bijna schamen een relatie te hebben met een thaise vrouw.Als man geven ze je in je omgeving al gauw het stempel op zoek naar sex
  en van alle kanten verhalen /waarschuwingen over mannen,die bestolen zijn.

  Nou mijn ervaring is heel anders over het algemeen hebben Thaise vrouwen respect,begrip en staan voor jou en je familie klaar in goede en slechtere tijden.Veel meer sociaal voelend,zullen hun ouders niet zo maar wegstoppen in een verzorgingshuis,de hele familie zal het uiterste doen voor elkaar.Moet je hier komen in deze geïndividualeersde maatschappij;ieder voor zich en god voor ons allen.

  In ieder land heb je rotte appels.Hier dus ook.Maar met een beetje mensenkennis weet je goed en kwaad te scheiden.

  Ik zou zeggen tegen al die mensen met vooroordelen ga het land bezoeken,maak kennis met de Thai,vriendelijk en aardig.Geloof niet al die overtrokkenverhalen van die teleurgestelde mannen.

  Zo dit moest ik even kwijt

 16. Peter zegt op

  Hallo Frans,
  Ik had ook deze berichten gelezen, maar heb inmiddels een hele lieve Thaise vrouw. De verhalen over Thaise vrouwen zijn niet mis, maar ik denk veelal door gefrusteerde mannen geschreven.
  In Chiang Mai zie je ze ook pronken met hun ‘meisje’, mannen van 60 jaar die een vrouw van 22 aan de arm hebben en dan gek opkijken als het niet klikt.

  Ik ben getrouwd geweest met een Nederlandse vrouw die me financieel te pakken had, dus hier heb je ook nare vrouwen. Verder niets van aantrekken, het is JOUW leven en niet van een ander.
  Hartelijke groet, Peter

 17. Eddy zegt op

  Tja,……

  Er zijn inderdaad vooroordelen wanneer een Europeaan een relatie begint met een Thaise dame.
  Als weduwnaar van 59 jaar kwam ik via lieve vrienden in contact met een aardige Thaise dame die nu 54 jaar “jong” is.

  De oorspronkelijke bedoeling was om de Engelse taal beter te gaan beheersen door gedurende, nu al drie mooie jaren, met elkaar te corresponderen. Na zo’n 2500 e-mails besloten we om elkaar “life” te ontmoeten, zowel in Thailand als in België. Ongelooflijk maar waar, we werden verliefd, zelfs op onze leeftijd kon dit, en we zijn op 2 januari 2014 boeddhistisch getrouwd in Thailand. Dit was voor ons beiden een fantastisch evenement want wij houden zielsveel van elkaar. Dit jaar plannen we dan ook om het wettelijk huwelijk aan te gaan in België, maar er wacht ons nog een serieuze “paper-chase” vooraleer dit een feit wordt.

  Zij woont en werkt in Thailand, ik woon en werk in België. Beiden zijn we financieel onafhankelijk en hebben beiden al een mooi “vorig leven” achter ons liggen.
  De culturele, religieuze en andere verschillen zijn inderdaad een feit, maar omdat we beiden weten dat deze bestaan, kunnen we er ook rekening mee houden. Open communicatie in een relatie is zéér belangrijk, net als ‘t motto : “bezint eer ge begint”, hetgeen we ook gedaan hebben.

  De essentie van mijn reactie op dit thema “negatief over Thaise vrouwen” is dat mijn lieve partner mij nooit of te nooit om één eurocent gevraagd of ook maar geïnsinueerd heeft. Alle beslissingen gebeuren in onderling overleg en hebben tot op heden nog nooit tot misverstanden geleid.

  Ik ben 37 jaar zéér gelukkig geweest met mijn overleden echtgenote, waar ik nog zielsveel van houd, en nu ben ik gelukkig met mijn huidige Thaise wederhelft waarvan ik ook heel veel van hou.
  In mijn naaste omgeving ben ik de laatste drie jaren regelmatig geconfronteerd geworden met de (verkeerde) perceptie die mensen hebben over Thailand, en zeker over de Thaise vrouwen. Mijn lieve partner was aanvankelijk onaangenaam verrast toen ik haar vertelde wat de meeste westerlingen denken over Thaise vrouwen en over een Europeaan die zijn geluk zoekt of toevallig gevonden heeft in Thailand. Onvoorstelbaar wat een misvattingen er zijn, die één voor één geen steek houden wanneer er wordt veralgemeend.

  Ik ben gelukkig, zij is gelukkig. Ik ben katholiek, zij is boeddhistisch. Ik spreek Nederlands, zij spreekt Thais en beiden converseren we in ‘t Engels. Ik leer Thais, zij leert Nederlands. Ik heb mijn mooie herinneringen, zij heeft haar mooie herinneringen, en samen kijken we uit naar een mooie toekomst.
  Statistisch gezien hebben we nog zo’n mooie 20 jaren in ‘t verschiet, bij “leven en welzijn”.

  We hebben ons voorgenomen om alle potentiële misverstanden tijdig op te helderen door zowel ons hart als ons verstand te volgen. Wederzijds vertrouwen en respect is onontbeerlijk om hierin te slagen.
  Verliefdheid is tijdelijk, liefde is voor eeuwig……!!!

  • Jan VC zegt op

   Beste Eddy,
   Ons overkwam een zelfde verhaal. Kennismaking, verliefd worden en uiteindelijk trouwen. Ga er voor! Geniet en hopelijk gaat het goed met de afhandeling van jullie documenten. Heb zelf goede ervaringen met de zeer correcte afhandeling door het Belgische ambassadepersoneel. Graag willen wij u, indien gewenst, onze ervaringen meedelen. Kan bij de redactie ons e-mail adres opgevraagd worden? Ik weet dat het niet de bedoeling is van Thailandblog.nl om te chatten maar raad en eventuele hulp kan toch mee de zoektocht verlichten?!
   Groetjes,
   Jan

   • Eddy zegt op

    Beste Jan VC,

    Alvast bedankt om je hulp aan te bieden.
    Ik vind het uitermate tof dat we quasi dezelfde ervaring hebben, met dat verschil dat jullie ons een stapje voor zijn. Terecht kunnen jullie dan aanzien worden door mij als “ervaringsdeskundigen”.

    Ik heb er het volste vertrouwen in dat de ganse papierkraam uiteindelijk in orde zal komen.
    We hebben ons ook voorgenomen om de “documentenjacht” te beschouwen als een aangenaam tijdverdrijf onder het motto : “niets moet, alles kan”. Er is géén haast bij en we zullen ons niet snel laten ontmoedigen indien we op ons parcours hindernissen gaan tegenkomen.

    Intussen hebben we al gemerkt dat er een zakelijke aanpak is door het administratief personeel in de stad- en gemeentehuizen, de ambassades, maar ook een intermenselijke aanpak. Deze laatste wil nog wel eens drastisch verschillen. Dit heb ik gemerkt wanneer ik de persoon aan de balie duidelijk zie denken : “waarom in hemelsnaam gaat deze Belg nu zijn partner zoeken in Thailand ?”
    En dan vermoed ik dat er zulke gedachten in ‘t hoofd spoken die onmiddellijk kunnen gerelateerd worden naar de titel van deze rubriek : “waarom altijd zo negatief over Thaise vrouwen” 🙂

 18. Hendrik zegt op

  Beste Frans ,

  Heb je verhaal per toeval gelezen en wil ook even mijn steentje bijdragen. Ik zeg erbij dat ik niet alle reakties voor 100 % gelezen heb want het zijn er wel heel wat.
  Even in het kort : Ik ben op oudejaarsdag naar een oud kollega van mijn werk gevlogen die al 7 jaar in het noorden van Thailand woont, Ikzelf woon in de VS en had al sinds begin 2013 per skype een heel leuk kontakt met mijn ex-kollega , wij komen allebei uit de vliegerswereld dus hebben de wereld wel goed bekeken, ikzelf ben een half jaar in brazilie gestationeerd geweest en heb daar ook een jaar na mijn “gouden” handdruk bij de vliegmij. gewoond. Inmiddels ben ik al 15 jaar in de VS woonachtig en was al lang niet meer in het verre oosten geweest, dus had ik een maand ingepland (januari),.
  laat ik even voor de goede orde melden dat ik via hem een nichtje heb leren kennen toen ik in okt nog in de VS was. er werd geskypt en gelined etc. en er scheen iets te ontstaan…..
  Ik kwam op 1 januari in BKK aan en werd onthaald door dit nichtje van zijn vrouw en nog twee andere dames. Helaas was er weinig kommunikatie in het engels… nadat ik de eerste nacht (alleen) in het hotel had geslapen ben ik met dit nichtje vervolgens naar hem en zijn vrouw in Noord thailand gevlogen.
  Het was best gezellig de eerste twee dagen.. maar toen kwam de “ontnuchtering” .. : Ik werd door haar gevraagd om wat geld te geven ( let wel , we kenden elkaar nog niet intiem en ze woonde ook aan de overkant bij haar tante) op zich geen punt , maar ze kwam een paar uur later terug vioor nog meer geld en toen klapte er iets dicht bij mij.. er ontstond een spanning in het huis en mijn ex kollega en vriend vond het ook allemaal niet “normaal” zoals dit liep. Het nichtje is nog een week gebleven maar kwam nog maar af en toe langs .. Er was iedere dag een grote discussie tussen mijn ex kollega en zijn vrouw waar ik dan bij zat .. kortom een vreemde ervaring en een “ontnuchtering” voor mij want het ging alleen maar om geld , geld , en nog eens geld .. Ik wil hier niet een negatief beeld neerzetten maar alleen maar mijn ervaring , ik ben 2 weken eerder als gepland linearect naar BKK en meteen door naar europa gevlogen, absoluut dus geen sekstoerist maar een oprechte man die zijn geluk dacht te vinden in Thailand.
  Leuk om te lezen dat er mannen zijn die het beter hebben getroffen !! Ik wil hier nog even een bedankje zeggen aan mijn ex kollega en vriend die mij heel gastvrij heeft opgenomen en altijd achter mij stond !

  • Marco zegt op

   Beste Hendrik dat is echt jammer voor je ,ik lees dat je vlieger bent geweest .
   Je zult best leuke en minder leuke ervaringen gehad hebben tijdens je loopbaan maar bij een slechte ervaring wordt je toch niet ineens slager omdat vliegen niet meer leuk is.
   Je bent ongeveer een week opgetrokken met een vrouw en dit viel tegen (kan naar mijn mening overal gebeuren)
   Je had ook de laatste 2 weken van je vakantie kunnen doorbrengen in Thailand,en wie weet was je een leuk iemand tegengekomen.
   Ik vind je verhaal dus een beetje slap en het zegt verder niet zoveel over Thaise vrouwen.

   • Hendrik zegt op

    Nee hoor eenmaal een vlieger altijd een vlieger en ter verduidelijking , ik wil niet generaliseren alleen maar een verhaaltje kwijt hier om ermee te willen zeggen hoe ik dit ervaren heb, namelijk dat er zonder dat er ook maar iets de kans heeft te ontstaan tussen man en vrouw er in mijn geval een soort blokkade is ontstaan t.o.v. Thaise vrouwen , zeker na de vele discussies met de Farangs die daar wonen en hun ervaringen vertelden aan mij. Maar als je dat een beetje SLAP verhaal vindt , dan is dat jouw mening , die mij de indruk geeft dat je je gekrenkt voelt en het wil opnemen voor de Thaise gemeenschap , is op zich niks mis mee hoor.

    • Marco zegt op

     Beste Hendrik dit waren natuurlijk ook allemaal farangs met negatieve ervaringen,ik voel mij trouwens niet gekrenkt als ik mij wat zou aantrekken van al die negatieve verhalen over de Thaise vrouw was ik er niet mee getrouwd.
     Maar wat ik uit jou verhaal begrijp heb je het ook niet echt een kans gegeven,zoals gezegd je had je vakantie kunnen volmaken en dan was de blokkade misschien opgeheven.
     Mijn ex (een Nederlandse) gaf haar geld ook liever aan schoenen en kleding uit dan aan nuttige zaken voor b.v. het huis,ik heb toen niet gelijk alle Nederlandse vrouwen geblokkeerd om maar een voorbeeld te geven.

 19. Soi zegt op

  Alhoewel ik jou oproep begrijp en jouw mening deel dat de teneur in reacties vaak doorschiet naar een negatieve benadering van de TH vrouw, ben ik het toch niet eens met je. Ik vind dat negatieve ervaringen ook verteld mogen worden, (en nogmaals: de toon mag wel minder.)
  Ik vind dat de alledaagse realiteit in TH in al haar kleurenpalet geschilderd mag worden.

  Dat de realiteit zijn eigen kleur heeft, anders dan we allemaal zouden willen, is toch weer te lezen in het voorbeeld zoals in de laatste reactie van @Hendrik hierboven. Zijn verhaal, uit het leven gegrepen, alhoewel een momentopname, zet toch weer een domper op de relatieve feestvreugde van eerdere reacties. Hoe het ook zij, desondanks: uit het leven gegrepen!

  Ik lees wel een positievere benadering van TH vrouwen als zij in NL zijn: er wordt gesproken over hardwerkende, liefhebbende en zorgende vriendinnen, partners en echtgenotes.

  Deze benamingen: vriendinnen, partners en echtgenotes met vele positieve kwalificaties toegevoegd, lees je ook bij NL mannen, die met hun vrouwen wonen en leven in bv de Isaan. Zeg maar op het TH platteland. Ik zeg dat zowel in NL als op het TH platteland, mannen en vrouwen in hun gemengde relaties veel meer bezig zijn met elkaar, hun leven, hun daagse ritme, hun besognes, hun (schoon)families, hun gezinnen, hun (klein)kinderen,hun straat, hun buurt, etc. Er wordt verteld en verhaald vanuit een gevoel en beleving van gezamenlijkheid. Een relatie is aangegaan, en van daaruit wordt omgeving en wereld tegemoet getreden.

  Anders dan op het TH platteland is men in de grote steden als Pattaya, BKK, Chiangmai, Udon Thani meer doende met de “geneugten des levens”: eten, drinken, beerbars, biljartpools, prostitutie, uitgaan, genot, soort- en lotgenoten, elkaars gezelschap, elkaars gezelligheid, geld, business, dronkenschap, en ander minder fraaie levensuiting. Vaker dan elders worden TH vrouwen in minder fraaie bewoordingen aangeduid. Meer dan elders is er sprake van confrontatie en conflict om geld en verstoorde wederzijdse verhoudingen.

  Zij die mijn reacties lezen weten dat ik altijd zo veel mogelijk TH mensen en cultuur uit de wind houd. Van alle gedoe, dus ook rondom TH vrouwen, zal ik een oorzaak zoeken in de NL mentaliteit. Zo ook in deze vraagstelling. Ik vind dat NL mannen zich vaak uiterst naief en dommig gedragen: zij menen dat aan de andere kant van de aardbol mensen zich maar moeten schikken naar de maatstaven die zij vanuit het Westen meenemen. Om vervolgens steen en been te klagen als men bij de neus is genomen na jacht op genoemde geneugten, dan wel met veel misbaar wijzen naar kennelijke onvolkomendheden in de TH cultuur.

  Het is dan als vanzelfsprekend dat reacties hierover negatief gekleurd zijn. Soms onnadenkend: bv aan een verhaal over TH gevoeligheden onlangs, was het woord ‘struisvogel’ geplakt. De gevoelswaarde/connotatie hiervan is echter: wegkijken, niet willen zien, ontkennen. Waarmee het verhaal in zekere richting gestuurd wordt, bij voorbaat.
  Ik meen dat in vele reacties hetzelfde gebeurt: er wordt bij voorbaat maar ook onbewust een negatieve connotatie meegegeven: een slachtofferige. Zie en hoor toch eens wat me nu weer is overkomen!, is dan de boodschap. Zie eens wat mij is aangedaan, ik wist van niks!

  Dus ben ik voorstander dat ook negatieve verhalen de ronde blijven doen, opdat we met z’n allen leren hoe dommig we ons zo af en toe kunnen gedragen, met alle schade en schande maar wel met eigen schuld. Als vanuit deze optiek ervaringen zouden kunnen worden beschreven verdwijnt tevens de negatieve gevoelswaarde.

 20. j.lupus zegt op

  OK natuurlijk mogen negatieve verhalen verteld worden.Maar niet eenzijdige verhalen Vaak van horen zeggen.
  De negativiteit voert hier in Nederland de boventoon.
  Heb je het op een verjaardagsfeest over thaise vrouwen dan krijg je de bekende verhalen te horen.
  Heb je het over Thailand dan heb je het over hoeren,sex en wat dies meer zij.Er wordt nooit gesproken over hoe mooi het land is,hoe aardig mensen ook kunnen zijn.

  Wat mij betreft mogen nu ook de positieve verhalen eens de boventoon voeren.

  Al die negativiteit ik word er doodziek van.

 21. Marco zegt op

  Hallo allemaal ik heb een idee voor een posting en wel het volgende,

  Thaise vrouw gaat mee met haar geliefde naar NL en komt er daarbij achter dat alles toch heel anders is dan hij het deed voorkomen.
  Opeens is alles te duur, hij is niet vaak thuis,trekt altijd op met z,n vrienden,haar schoonfamilie is niet te vertrouwen en vindt haar maar …..
  Dus bij deze graag de reacties van de Thaise vrouw over ons mannen,kunnen we de negativiteit eens omdraaien.

 22. Lex K. zegt op

  Toch even een ontnuchterende reactie voor een aantal mensen; ik kwam 17 jaar geleden een Thaise vrouw tegen en ben 16 jaar geleden met haar getrouwd, een moslim meisje uit het zuiden van Thailand, 15 jaar geleden kwam zij naar Nederland, alles goed geregeld met het verblijfsvergunningen-circus en Nederlands paspoort, kortom rozeschijn en manegeur, regelmatig op vakantie naar Thailand, haar toekomst daar een beetje veiliggesteld i.v.m. met ons leeftijdsverschil, we konden doen en laten wat we wilden en gaan en staan waar en wanneer we wilden.
  In 2007 raak ik arbeidsongeschikt ( ik had een hele goede baan met dito inkomen en vrijheid) en ga dus met inkomen een stuk achteruit, afgelopen met de reisjes naar Thailand, 3 keer per jaar af en toe en al helemaal geen lange verblijven aldaar meer.
  Na een huwelijk van 10 jaar was het afgelopen met de liefde, van haar kant dan tenminste.
  Ik zeg dit niet omdat dit iets typisch voor Thaise vrouwen zou zijn, het zal bij andere nationaliteiten ook voorkomen, maar ik heb zwaar mijn bedenkingen bij de loyaliteit van Thaise vrouwen en die ligt niet in 1e instantie bij het gezin.
  Ik weet bijvoorbeeld dat zij in Thailand zo terecht zou kunnen, voorzien van natje en droogje, terwijl wij hier op een houtje zitten te bijten, maar haar eigen toekomst ( in Thailand) is ze wel bezig veilig aan het stellen, terwijl ik in mijn “goede” periode nooit iets van haar gevraagd of verwacht heb, ze hoefde niet zo nodig te werken en wat ze verdiende kon ze naar eigen goeddunken uitgeven, is dus allemaal naar haar Thaise familie gegaan.
  Nu zit ik met een minimaal inkomen, 2 kinderen die naar de middelbare school moeten en een Thaise vrouw die het me allemaal uit laat zoeken, zowel financieel en emotioneel, ze is een ster in geestelijke mishandeling en laat geen kans onbenut mij op mijn nutteloosheid/overbodigheid te wijzen, een totaal gebrek aan empatisch vermogen en ik ben niet de enige die in deze situatie verkeerd, ik kan zat vergelijkbare voorbeelden aanhalen
  Door deze ervaring wijs geworden: voor mij, van ze lang zal ze leven, geen Thaise vrouw meer, daarom sta ik nogal sceptisch tegen alle “goede afloop” verhalen die hier de rondte doen, ik heb andere ervaringen,
  helaas.

  • Khun Martin zegt op

   Beste Lex,

   Beroerd dat het voor jou allemaal zo gelopen is! Het is niet mijn gewoonte om met mijn privé leven op een of ander forum te koop te lopen, maar ondanks jouw scepsis tegenover alle “goede afloop” verhalen wil ik het tegenovergestelde van jouw ervaring even kwijt:

   Eind jaren 90 woonde ik samen met mijn Thaise vrouw in Nederland. Wij waren toen nog niet zo land samen en het ging ons in ieder opzicht voor de wind. Toen kwam de dag dat ik met mijn software bedrijfje failliet ging. 12 man op straat, en van de ene op de andere dag geen cent meer te makken. De ene dag nog in een Mercedes en de andere dag zat ik in lijn 3. Ik dacht “hoe ga ik dit mijn vrouw vertellen”. Daar zat ik best wel over in maar het was niet anders, dus het hoge woord moest eruit. Haar reactie op mijn mededeling dat er niets meer was “oh, dat geeft toch niet, ik kan ook werken”.
   Dat heeft zij dan ook gedaan. De situatie werd nog beroerder, want door alle ellende kwamen er een paar hartinfarcten bij en uiteindelijk een bypass operatie. Daardoor natuurlijk arbeidsongeschikt en ik belandde in de bijstand. Al die tijd is zij blijven werken en als wij het erover hadden zei zij alleen maar “ik ga pas bij je weg als jij dat zelf wil”. Nu leven wij in Thailand van mijn AOW en een piepklein pensioentje, zijn na 20 jaar nog steeds samen, en hebben het samen nog steeds uitstekend naar ons zin. Wat mij betreft was mijn vrouw toen, en is zij nog steeds, een geschenk uit de hemel!

   Je kunt je vast wel voorstellen dat ik het niet helemaal met je eens ben. Het is jammer dat je het zo slecht getroffen hebt, en zo zullen er nog vele zijn. Aan de andere kant zijn er toch ook vele die het wel goed getroffen hebben. Ik begrijp je reactie na zo’n beroerde ervaring maar je kunt toch niet alles over een kam scheren, en dan ook nog je vraagtekens zetten bij de “goede afloop” verhalen.
   Ik hoop dat het je nu wat beter gaat!

  • Rob V. zegt op

   Lex, dat ligt toch puur aan het individu hoe iemand met tegenslag (of onverwachte grote -financiële- voorspoed)om gaat? Je leest vaak genoeg over relaties die onder druk komen te staan of uiteenvallen als het hoofdinkomen (vaak de man) weg valt of een andere vervelende gebeurtenis zich verstrekt (een terminale ziekte, wegvallen van iemand, ….). Waar je partner vandaan komt heeft er toch niets mee te maken hoe hij/zij omgaat met het wegvallen van een inkomen. Jou partner kon of wou niet leven met een plots veel lager inkomen. Dat zegt alleen wat over haar karakter en niets over de Thai. Het had evengoed een Nederlandse of vrouw van waar dan ook kunnen zijn. Gelukkig zijn er ook verhalen van partners (Thai, Nederlands of anders) die elkaar door dik en dun steunen. Mij zul je dan ook niet horen zeggen ” voor mij geen Nederlandse/Thaise/buitenlandse/.. meer” want het gaat puur om het individu en hoe twee karakters samen klikken in een relatie. Ik vind 3x per jaar naar Thailand nogal wat, ik kan meer dan 1x per jaar een paar weken niet betalen met zijn tweeën (kost al snel tussen de 2 en 3 duizend euro inclusief tickets etc.). We hebben het niet breed -en toen we elkaar ontmette had ik slechts parttime werk met nog minder te besteden- maar mijn Thaise en ik zijn tevreden, maar dat had evengoed met een Nederlandse kunnen zijn. En wat er zal gebeuren als we in zwaar weer komen? Geen idee, mijn hart zegt me dat het goed zit maar uiteraard kan alleen een feitelijke tegenslag in inkomen dat bewijzen, ik hoop het nooit mee te maken. Sterkte in iedergeval aan iedereen die wel zulke tegenslagen is tegengekomen!

  • j.lupus zegt op

   Wat naar voor je.Je hebt de verkeerde vrouw getroffen..Maar dit is volgens my niet typisch thais.
   Ik ken genoeg nederlandse huwelijken,die stuk zijn gelopen op gemis aan inkomen,luxe.Ik ken ook genoeg mannen,die het materieel zo goed ging,dat ze liever een jongere vrouw aan hun zijde hadden en hun maatje van jaren aan de kant zette.
   Dit soort ervaringen is van over de hele wereld:hoe naar ook voor jou,maar om nou te zeggen,dat het komt,omdat het een thaise vrouw is,dat lijkt me iets tekort door de bocht.
   Mijn advies geen vrouw meer nemen dan sluit je al de risico’s uit.Denk nou niet dat je dit met een vrouw van andere nationaliteit niet had kunnen overkomen.
   Het doet me ook denken aan huwelijken,die uit elkaar gaan,dan deugt opeens niks meer van de partner.
   Het leven is soms zwaar en teleurstellend.Het ga je goed.

  • kees 1 zegt op

   Beste Lex
   Jammer dat het je zo is vergaan . Ook jammer dat nu twijfelt over de goede afloop verhalen
   Wand die zijn er wel degelijk. Het is mijn exact het zelfde vergaan als Khun Martin.
   Naar het failliet gaan van mijn bedrijfje raakten we alles kwijt
   Mijn vrouw die in de verpleging werkt nam er een baan bij. Van 7 toot 16.00 uur in de verpleging daarna van 17.00 uur tot 1.uur in een Thais restaurant. Tot dat ze niet meer kon.
   Nu 10 jaar later is ze nog steeds Hoofd verdiener.
   Wat jou overkomen is Lex is niet typisch Thais dat kan je met iedere vrouw overkomen

   Groet Kees

  • Lex K. zegt op

   Beste Martin en Rob V,
   Ergens in het midden van mijn betoog zeg ik heel duidelijk en ik citeer “Ik zeg dit niet omdat dit iets typisch voor Thaise vrouwen zou zijn, het zal bij andere nationaliteiten ook voorkomen, maar ik heb zwaar mijn bedenkingen bij de loyaliteit van Thaise vrouwen en die ligt niet in 1e instantie bij het gezin”
   einde citaat, om mijn verhaal goed te begrijpen en dus een onafhankelijk oordeel te vellen zou je veel meer over mij en mijn omstandigheden moet weten, het gaat mij te ver om mijn hele privé leven op een openbaar blog voor iedereen vrij te lezen neer te schrijven, uw begrip hiervoor.
   Ik kom al sinds 1983 ( 30 jaar dus) in Thailand en ik durf van mij zelf te beweren dat ik echt geen groentje ben, ik val ook niet blindelings ” De Thaise” vrouw aan, als je mijn reacties terug zou kunnen lezen kan je zien dat ik het vaak voor de “Thaise Vrouw” opneem.
   In de tijd dat ik, ongetrouwd, door Thailand reisde ben ik heel veel mensen tegen gekomen, aardige zowel als mindere aardige, wat mij wel opviel is dat de zogenaamde “Bargirl” vaker oprecht was dan vrouwen die je in het normale leven tegen kwam.( goed lezen a.u.b.)
   In dit geval is het gewoon zo dat ik inderdaad gewoon de verkeerde vrouw getroffen heb, die toevallig ook nog een Thai is, een heleboel vooroordelen over Thais vrouwen worden door haar bevestigd, 1 voorbeeld van de velen: mijn dochter ( bijna 9 jaar) heeft een oud barrel van een fiets( een afgetrapte vouwfiets, die eerst van mijn vrouw was) terwijl ze wel 1000 euro naar haar broer, (die niet werkt en de hele dag een beetje in een hangmat rond hangt) stuurt, voor een nieuwe motorbike, hij moet wel nieuw zijn uiteraard, stel je voor een 2e hands; hij zou zich kapot schamen.
   Dit is een veel gehoorde klacht van westerse mannen over Thaise vrouwen; familie gaat altijd voor, sla het blog er maar op; na verhalen genoeg.
   Ik wil er verder, op deze manier niet dieper en daardoor te diep op in gaan, maar ik heb heel veel aardige vrouwen ontmoet in Thailand, vaak ook in het barcircuit, ik kan mij heel goed voorstellen dat een aantal mannen dolgelukkig is met zijn Thaise vrouw.
   Ik sluit echter wel af met de veel gehoorde waarschuwing over de , ozo bekende roze bril, zet die af, denk met het juiste koppie en probeer nuchter te blijven denken.
   Aan Rob V, die 3 keer op en neer vliegen is in 10 jaar 3 keer voorgekomen, 2 keer familie omstandigheden en 1 keer tsunami, de rest van de tijd was het 2 maal een kort verblijf of 1 maal een langer verblijf, ik verkeerde in de gelukkige omstandigheid veel geld te verdienen, met weinig vaste kosten en een heel flexibele werkgever .
   Ik hoop e.a. een beetje verduidelijkt te hebben, zo niet, dan toch; dit is mijn laatste bijdrage over dit onderwerp op het T.B

   • Rob V. zegt op

    Bedankt voor je toelichting Lex. Ik had gezien dat je dit niet “op dé Thaise vrouw” betrok ik kan me niet vinden in jou persoonlijke conclusie dat “de” Thaise vrouw het gezin niet op de eerste plaats zet (op de eerste plaats de ouders, broers en zussen neem ik aan? Dat lees je weleens maar ik kan me daar niet in vinden, mijn ervaringen zijn tot dusver anders). Ook bedankt voor je toelichting over het vliegen, ik dacht dat je schreef ná je inkomensverlies door die verschrikkelijke arbeidsongeschiktheid nog “slechts” 3 keer per jaar heen en weer kon vliegen… Dat is nu ook opgehelderd. De vrouw die jij beschrijft stelt wat mij betreft de vekeerde prioriteiten. Natuurlijk moet je ook aan je ouders denken (er is geen of amper een sociaal vangnet dus een goede oude dag uitkering is er niet, ja een klein ambtenaren pensioentje) maar wat jij hier beschrijft is niet balanseren tussen de belangen van de ouders (begrijpelijk), eventuele andere familie in nood, de eigen behoeftes en die van haar partner, kinderen en andere mensen uit het privé leven. Als een vrouw de eigen kinderen ver ondergeschikt maakt aan de eigen broer dan stel je naar mijn mening echt de verkeerde prioriteiten. Je broer een kleinheidje toe stoppen okay, hem uit uiterste noodzaak uit de penarie helpen (wat hopelijk nooit zal voorkomen) okay, maar een motorfiets sponsoren??!! Ik zie dat puur als het gedrag van een individu en niet van “de Thaise die het gezin niet op 1” zet (of dat nu verondersteld is uit eigen wil of door hoge druk uit de familie die in sommige gevallen waanideeën heeft dat het geld hier aan de bomen groeit en er honderden euro’s per maand overgepompt kunnen worden… foute boel!!).

    Ik houdt het hier ook bij om niet in een chat sessie te belanden. Nogmaals bedankt.

 23. Soi zegt op

  Er wordt op Thailandblog vaak gewag gemaakt van niet goed lopende relaties, maar even zo vaak van het tegendeel. Idem van hoe TH vrouwen reageren bij tegenslag. Het lijkt af te hangen van individuele karakters en persoonlijkheden. De een zet een extra tandje bij als verwachtingen niet blijken uit te komen, de ander raakt gedesillusioneerd. De een weet van aanpakken, de ander laat het erbij zitten. Daarbij gaat het allemaal om mensen, en je zult beide reacties bij alle nationaliteiten kunnen zien. De situatie van de ene reageerder, noch van de andere hebben niets van doen met het feit dat hun partner toevalligerwijs de TH nationaliteit heeft. Het gebeurt bij mensen van welke nationaliteit dan ook. Je kunt bij tegenslag weinig minder dan samen je oorspronkelijke doelstellingen herschikken, en er samen de schouders onder zetten. Als een van de partners daarvan het nut niet ziet, noch blijk geeft van begrip van de situatie, dan zegt dat iets over die persoon zelve. Dan heb je er een stevig probleem bij, en moet je daarover over praten, en zoeken naar gezamenlijke oplossingen. Tja, als de ander dat niet in de eigen gezamenlijke situatie op kan brengen dan heb je het slecht getroffen. Blijven de problemen voortduren, is het aan jezelf hoe om te gaan met konsekwenties ervan.
  Zo zit het leven in elkaar, zo gaan mensen er mee om, dit doen mensen elkaar aan. Helaas, jammer, maar het heeft niets van doen met de TH nationaliteit.

  • Khun Martin zegt op

   En zo is het!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website