Nederlandse liefde voor een Boeddhistische monnik

Door Redactie
Geplaatst in Relaties
Tags: ,
31 augustus 2013
Nederlandse liefde voor een Boeddhistische monnik

In de derde serie van het programma KRO’s Liefs Uit… volgt Yvon Jaspers acht verliefde Nederlanders die er alles voor over hebben om samen met hun buitenlandse partner een toekomst in Nederland op te bouwen.

Na soms maanden of jaren bezig te zijn geweest met de verblijfspapieren verwelkomen Michael, Simone, Ellen, Anne-Marijn, Vincent, Camiel, Suzan en Jeniffer hun grote liefde uit Chili, Laos, Ghana, Sri Lanka, Singapore, Zuid Afrika, Mexico en Turkije om hier een gezamenlijk leven op te bouwen.

Yvon Jaspers volgt de verliefde stellen gedurende een lange periode, vanaf het moment dat er afscheid wordt genomen van familie en vrienden in het land van herkomst en de hereniging in Nederland waar lang en intens naar toe is geleefd.

Regelmatig zoekt Yvon Jaspers de stellen op in hun nieuwe gedeelde leven en ziet hoe de buitenlandse partners proberen te aarden in Nederland. Niet alleen is ze er getuige van hoe de buitenlandse partners kennismaken met de Nederlandse gewoontes, op zoek gaan naar een baan en nieuwe vrienden maken. Ook ziet ze grappige maar soms ook grote culturele verschillen. Vanzelfsprekend steken heimwee en verveling de kop op en moeten andere onvermijdelijke relationele hobbels worden genomen.

KRO’s Liefs Uit… laat zien hoe de buitenlandse partners door hun nieuwe omgeving worden ontvangen en hoe het is om in Nederland als nieuwkomer je draai te moeten vinden. Maar ook hoe het is voor degene die hier al woont. Want niet altijd wordt een exotische partnerkeuze begrepen. Michael en Lorena, Ellen en Bismark, Anne en Thusitha, Vincent en Lynn, Camiel en Daniel, Suzan en Aziel en Jeniffer en Metin laten zien of het vuur van hun liefde bestand is tegen het Hollandse klimaat.

Simone en Keo

In aflevering 2 gaat het over Simone en Keo een monnik uit Laos die zij in Thailand ontmoete. Simone: “Wij denken altijd dat Nederland het meest fantastische land ter wereld is maar we vergeten wel eens dat er meer is dan werken en geld verdienen. Ik hoop dat Keo zijn pure aard niet hoeft op te geven om hier te kunnen overleven. Keo was tijdens onze eerste ontmoeting namelijk een monnik.”

Tijdens haar reis door Thailand in 2009 leert receptioniste Simone (34) haar grote liefde Keo (27) kennen. Keo is een Boeddhistische monnik en woont al vanaf zijn zevende in een tempel. Simone is direct onder de indruk van de charismatische Keo, maar ze bedwingt haar gevoelens voor hem: een monnik dient celibaat te leven en een liefdesrelatie is verboden.

Toch voelt ook Keo een klik met Simone en ze wisselen contactgegevens uit. Dat dit de eerste stap is in hun unieke liefdesverhaal kunnen ze op dat moment zelf ook nog niet bedenken. Twee jaar later zoekt Simone Keo op in zijn geboorteland Laos en na zes fantastische weken samen weten ze het zeker: ze zijn smoorverliefd en willen met elkaar verder. Keo treedt uit als monnik en het stel begint aan een lange bureaucratische weg om samen in Nederland te kunnen leven.

Eenmaal in Nederland gaat er nog een grote wens van Simone in vervulling: ze in blijde verwachting! Keo is inmiddels in Deventer aan het werk in een garagebedrijf en het geluk lacht het stel toe.

Gaat de spirituele Keo zijn draai vinden in het materialistische Westen?

KRO’s Liefs Uit… 12 september, 21.30 uur Nederland 1.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website