Eén miljoen om met een jongen te trouwen

Door Redactie
Geplaatst in Relaties
Tags: , , ,
23 december 2011

In ons land is het al lang niet meer de gewoonte om voor de bruiloft, de familie van de bruid een ‘bruidsschat’ te schenken. Maar in landen als Thailand is dat tot op de dag van vandaag nog wel de gewoonte, alleen berichtte de Phuket Gazette deze week over een wel heel bijzondere bruidsschat.

De 60-jarige Australiër Leigh John Pleasance ’trouwde’ zijn 27-jarige Thaise vriend Chaiyanon Worasilp tijdens een traditioneel bruiloftsfeest. Het huwelijk is overigens niet rechtsgeldig omdat Thailand het huwelijk niet heeft opengesteld voor paren van het gelijke geslacht, maar de twee kozen bewust voor een traditionele huwelijksceremonie. Om de hand van zijn vriend te mogen vragen en de familie van zijn geliefde gunstig te stemmen stelde hij de ouders van zijn aanstaande een bruidsschat van maar liefst 40 miljoen bath (zo’n 975.000 euro) in het vooruitzicht.

Ook tijdens het feest werden kosten nog moeite gespaard. Uit heel de wereld werden gasten ingevlogen en volgens de aanwezigen, en natuurlijk voor het paar zelf, was het een onvergetelijke dag. De twee hebben hun intrek genomen in een luxe villa net buiten Chiang Mai. Het stel ontmoette elkaar twee jaar geleden in een Thais restaurant in Australië. De 27-jarige jongeman werkte er in de bediening om zijn marketingstudie te financieren.

De Phuket Gazette meldt dat de bruidsschat uitzonderlijk hoog is. Bedragen tot enkele miljoenen bath voor vrouwen met zeer veel aanzien of uitzonderlijk mooie vrouwen worden wel geschonken maar 40 miljoen bath is zeker voor een verbintenis tussen twee mannen een record, aldus de krant.

Bron: De Gaysite

6 reacties op “Eén miljoen om met een jongen te trouwen”

 1. Jim zegt op

  in geen 975.000 jaar..

  ‘k heb niets tegen sinsod, maar bij dit soort bedragen trouw je toch minimaal met eoa super movie star of zanger(es) of iemand uit de koninklijke familie.

  iig niet met iemand die in een restaurant moet werken om z’n studie te betalen…

  • Jim zegt op

   trouwens.. waarom betaalt de farang de sinsod?
   ze hebben toch allebei een stengel?

   (mag samengevoegd worden met bovenstaand bericht 😉 )

   • Hans van den Pitak zegt op

    Dat weet je toch. De farang betaald altijd.

  • hans zegt op

   Het is een briljant student, hij heeft zijn theorie marketinglessen reeds ten uitvoer gebracht
   in de praktijk voor zijn examenbul.

 2. henk zegt op

  hij weet waarschijnlijk zijn mondje wel te roeren

 3. Anton zegt op

  Het moge duidelijk zijn dat deze farang schatje en schatje rijk is en gewend is liefde en sympathie te kopen. Wat let hem?
  Of hij echt gelukkig wordt meen ik te betwijfelen. Ook zal hij bij zijn ‘schoonfamilie’ geen respect hebben afgedwongen. In hun hart zullen zij hem een sufferd vinden en achter zijn rug hem uitlachen, omdat hij zoveel geld heeft betaald.
  Eigenlijk is hij meelijwekkend. Dit gaat hem naar mijn idee nog veel meer geld kosten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website