Met deze titel zullen er ongetwijfeld ene aantal lolbroeken reageren met: Hoe kom ik van mijn Thaise vrouw af? Heel leuk, maar ik ben je al voor.

Wat ik vooral bewonder in Thaise dames is hun gevoel voor humor. Thaise vrouwen hebben een geweldig gevoel voor humor dat hen zo charmant maakt. Hun humor kan subtiel zijn en tot uiting komen in lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen, wat het extra leuk maakt om te ontdekken. Wat ik het meest bewonder aan Thaise vrouwen is hun vermogen om zichzelf en hun cultuur niet al te serieus te nemen en om te lachen om zichzelf. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijk te benaderen zijn en openstaan voor anderen. Ik kan je zeggenmag ik  uit ervaring dat het lachen met een Thaise vrouw het beste medicijn is. Het is zo’n verademing om met iemand te zijn die het leven niet te serieus neemt en je kan helpen om de lichtere kant van het leven te zien.

Relatie

Als je een relatie wilt beginnen met een Thaise vrouw, zijn er verschillende manieren om haar te ontmoeten.

Hier zijn enkele mogelijkheden om een Thaise vrouw te ontmoeten voor een relatie:

 • Online dating: Er zijn tal van Thaise dating websites waar je Thaise vrouwen kunt ontmoeten. Het is belangrijk om een betrouwbare en veilige site te kiezen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat niet alle vrouwen op deze sites op zoek zijn naar een serieuze relatie. Wees voorzichtig en maak een weloverwogen keuze.
 • Reizen naar Thailand: Als je de Thaise cultuur wilt leren kennen en Thaise vrouwen persoonlijk wilt ontmoeten, kun je overwegen om naar Thailand te reizen. Er zijn veel steden en dorpen waar je vrouwen kunt ontmoeten, zoals Bangkok, Chiang Mai en Phuket.
 • Sociale evenementen: Er zijn verschillende sociale evenementen waar je Thaise vrouwen kunt ontmoeten, zoals festivals, concerten, markten en religieuze bijeenkomsten. Het bijwonen van deze evenementen kan je in contact brengen met Thaise vrouwen en je de kans geven om de cultuur te leren kennen.
 • Taalcursussen: Als je serieus bent over het vinden van een Thaise vrouw en een relatie wilt opbouwen, kan het volgen van een taalcursus een goede optie zijn. Door Thais te leren, kun je gemakkelijker communiceren met Thaise vrouwen en hun cultuur beter begrijpen.

Als ervaringsdeskundige weet ik dat het ontmoeten van een Thaise vrouw voor een relatie een geweldige ervaring kan zijn. Maar het is wel belangrijk om rekening te houden met de culturele verschillen en haar met respect te behandelen. Je kunt niet zomaar doen alsof je in het wilde westen bent en haar als een cowgirl behandelen.

Als je geïnteresseerd bent in een Thaise vrouw, is het slim om te leren over haar cultuur en tradities en haar respectvol te behandelen. Thaise vrouwen hebben namelijk andere normen en waarden dan westerse vrouwen, dus wees tolerant en probeer haar cultuur te begrijpen. Als je Thais leert spreken, kun je gemakkelijker met haar communiceren en een betere relatie opbouwen. En weet je wat nog meer helpt? Geduld. Thaise vrouwen kunnen namelijk verlegen zijn, dus geef haar de tijd om zich op haar gemak te voelen. Maar vergeet niet om ook eerlijk te zijn over je bedoelingen en haar met respect te behandelen. Anders maak je valse verwachtingen en dat is niet de bedoeling. Dat zou pas een flop zijn.

Als je serieus bent over het vinden van een Thaise vrouw voor een relatie, zijn er verschillende manieren om haar te ontmoeten. Maar onthoud: respectvol blijven en rekening houden met de culturele verschillen is de key. Als je bereid bent om te investeren in de relatie, kan het zeker de moeite waard zijn!

Misverstanden

Mijn beste vrienden, er circuleren heel wat verkeerde ideeën over Thaise vrouwen en hun cultuur. Het gebeurt nogal eens dat Thaise vrouwen onterecht in een hokje worden gestopt, terwijl ze juist allemaal uniek zijn met hun eigen persoonlijkheden en achtergronden. Daarom is het zo belangrijk om iedereen als individu te behandelen en niet te generaliseren. Ja, het is waar dat sommige Thaise vrouwen traditioneel gezien een ondergeschikte rol spelen, maar dat betekent niet dat ze minderwaardig zijn en hun vaardigheden moeten absoluut gerespecteerd worden.

En dan hebben we het nog niet eens over het idee dat Thaise vrouwen westerse mannen zouden zoeken voor financiële ondersteuning. Wat een onzin, jongens! Iedereen verdient individueel respect en het is niet fair om te generaliseren. En wat dacht je van het vooroordeel dat Thaise vrouwen gemakkelijk te krijgen zijn? Hoe kom je erbij? Ze verdienen ook respect en moeten op een respectvolle manier behandeld worden, net als ieder ander persoon. Dus laten we deze vooroordelen achterwege laten en iedereen behandelen op basis van hun eigen unieke persoonlijkheid.

Over het succes van relaties tussen westerse mannen en Thaise vrouwen

Nou, beweren dat relaties tussen Thaise vrouwen en westerse mannen in het algemeen succesvol zijn. Er zijn namelijk veel verschillende factoren die daarbij komen kijken. Je hebt te maken met culturele verschillen, zoals normen en waarden, religie en tradities. Dat kan soms leiden tot problemen en misverstanden. Ook communicatie kan een issue zijn als de Thaise vrouw geen Engels spreekt en jij geen Thais. Daarnaast kunnen jullie verschillende verwachtingen hebben van elkaar en van de relatie. Het is ook zo dat sommige Thaise vrouwen westerse mannen als een soort financiële bron zien, wat kan leiden tot ongelijkheid en stress. En dan heb je nog die hechte familiebanden en gemeenschapsgevoel bij Thaise vrouwen, waardoor er soms druk ontstaat om met iemand uit dezelfde gemeenschap te trouwen. Dat kan jullie relatie onder druk zetten.

Maar hé, laat je niet ontmoedigen. Er zijn namelijk wel degelijk veel succesvolle relaties tussen Thaise vrouwen en westerse mannen. Het hangt gewoon af van jullie individuele omstandigheden en hoe goed jullie omgaan met de uitdagingen die zich voordoen. Als jij respect hebt voor haar cultuur, normen en waarden, en zij andersom ook, dan is dat al een goede start. Wees open naar elkaar toe en bied elkaar de nodige ondersteuning. Als jullie dat doen, dan kan een relatie tussen een Thaise vrouw en een westerse man zeker succesvol zijn!

14 reacties op “Hoe kom ik aan een Thaise vrouw? Tips van een ervaringsdeskundige!”

 1. Stefan zegt op

  De tips zijn goed en uitgebreid. Ik kan enkel kleinigheden toevoegen.
  Zorg voor intense communicatie. Met mijn huidige echtgenote sprak ik via chat of videochat in de eerste 6 maanden gemiddeld 2 en half uur per dag. Geleidelijk aan werd ALLES bespreekbaar. Zoek naar de verschillen en probeer deze te overbruggen.
  Heel wat Westerse mannen menen dat een Thaise het alleen maar beter kan hebben bij ons. Financieel meestal beter. Vergeet echter niet dat ze familie en vrienden achterlaat.

 2. Bert zegt op

  De cultuur verschillen zullen Europeanen nooit begrijpen. Wat we geleerd hebben vanaf onze geboorte tot we circa zestien waren. Die begrippen die we in die tijd leerde hebben we zelf meestal in ons leven toegepast.
  Zo ook in Azië. Een heel andere cultuur die hebben datzelfde. En wat er in zit krijg je er niet meer uit. Dan zijn de meeste mannen uit europa die een Thaise vrouw zoeken nog een boven de zestig. En die zeggen ik begrijp de Thaise vrouw. Ze doet alsof ze jouw begrijpt, maar je blijft een Farang

 3. peter zegt op

  Kan allemaal.
  Ben echt al wat ouder en ging recent een fles blend275 halen bij 7/11. Oppert een vrouwtje van pakweg 23 zich gelijk op om te helpen bij het legen van fles. Niet een vrouwtje dat Engels kon spreken, maar haar collega (wel Engels sprekend) vertaalde dat even. Ik denk dat zij ook mee was gekomen met de andere.
  Het is dat ik een relatie heb, anders had ik ze wel uitgenodigd.
  En nee dat is niet in Pattaya, BK of enig ander druk gebeuren.
  Ik ben een van de weinige farang alhier, een zeldzaamheid. en dat merk je en dat levert soms wel komische en ook leuke situaties op.
  In een DIY shop werd tegen me gezegd dat ik er knap (vooruit dan maar) uitzag door de kassière, in het Engels dus.
  En dat was nota bene een jong Thaise moslim vrouw, maar gewoon flirten dus. Dus dan maar terug flirten en zeggen dat je er van bloost.
  Dus hoezo verdiepen cultuur, taal of wat dan ook?
  In Nederland zal zo iets nauwelijks gebeuren, maar in Thailand kan dat wel makkelijker, blijkt dus. Het is wat je er daarna zelf mee doet.

  • Rori zegt op

   Klopt. Ik liep ooit jaren terug met mijn vrouw, haar broer en de hulp thuis (nichtje van 18) bij mijn zwager (getrouwd 2 kinderen) in bangkok op straat (Bang Kapi). mijn vrouw en haar broer liepen een meter of 7 voor ons. De nicht had de troley met de jongste (toen 3 jaar) in de bugy en ik had de oudste aan de hand (7 jaar).
   Komen van de andere kant twee “studentes” in uniform aanlopen en zien de twee kinderen en beginnen gewoon tegen mij in het engels te praten over moie kinderen die zij ook wel wilden.
   Of ik zin had om hun beiden ook zwanger te maken?? Moet ik hun maar bellen. wilden me gelijk hun nummer geven. Heb het lachend afgewimpld door te zeggen dat we aan het eind van de dag naar ons huis in het noorden gingen.

   Ooit op het militair hospitaal in uttaradit in de koffie shop samen met mijn vrouw zitten we koffie te drinken. Ik krijg een kop koffie met een hartje in de room. mijn vrouw kreeg er een gewone platte.
   Mijn vrouw had de afspraak en ik bleef zitten. was de enige klant komt de vrouw ik schatte en ara of 30 naar mij toe en begint duidelijk va nalles te vragen om maar contact t krijgen. gaf me zelfs ongevraagd nog een kop koffie met weer een hartje.

   Op het dorp tijdens een event ooit benaderd door een vrouw welke een wist ik relatie heeft met een italiaan (hij is 3 maanden per jaar in het dorp en heeft daar ook een huis gebouwd). Kreeg ik de vraag of ik haar wilde helpen met iets te repareren. Ben ook geweest. bleek duidelijk ook in scene gezet want de reparatie kon iedereen doen. Alleen wist zij dat ik kwam op een afgesproken tijd. Bleek dat zij zich net aan het douchen was en opende de deur met alleen een handdoek?

   Zulke dingen zullen mij in nederland of belgie niet overkomen.

   • MeeYak zegt op

    Ik ben 73 jaar en woon al jaren in Thailand. Ik ben groot en atletisch gebouwd.
    Ik ben modern gekleed en zie er eerder uit als 55 jaar dan 73 jaar, m.a.w. ik ben geen “enge” man.
    De ervaringen die ik lees heb ik echt nog nooit meegemaakt, jonge vrouwen op verzoek zwanger maken, koffiejufrouw die zich aanbied of wat dan maar ook.
    Altijd krijg ik te horen bij kennis maken met zowel Thaise vrouwen als Thaise mannen dat ik er jong, sterk en gezond uitzie, men noemt mij Mr Glooney, mijn partner daarentegen noemt mij Zeus, vanwege mijn bouw, haarlengte en baard.
    Ik denk dat ik of met oogkleppen oploop of dat deze verhalen van de schrijvers stille wensen zijn.
    Maar ondanks alles ben ik gelukkig met mijn partner en de kids hier in ons “dorp” Chiang Mai.
    Mvg. MeeYak ofwel grote beer (waarom deze naam, dat heb ik al beschreven).

    • bennietpeter zegt op

     Sorry, het is geen wens, het zijn persoonlijke ervaringen.
     Dat het me overkwam, was inderdaad zeer verbazend.
     Dat je stelt dat het fantasieën zijn, is dan jouw aanname en niet waar.
     Kan er verder niets aan doen, heb het gedeeld en dat is het.
     Maak zo nu en dan toch wel meer dingen mee, waarbij ik achteraf denk, wtf?
     Was een keer in Thaiwatsadu en 2 dames wilde mijn huid aanraken?!?
     Zulk soort dingen maak ik toch wel mee in Thailand. Zolang het niet negatief is voor mij, is het ok.
     En vooral in Thailand, maak ik zulk soort dingen mee en waarom? Zou het niet weten.
     Ik ben er niet naar op zoek, het overkomt me zo nu en dan.

 4. Jan S zegt op

  Het eerste wat ik moest leren was om mijn principes opzij te zetten.

 5. Henk zegt op

  Vergeet de Thaise familie niet! De druk van hen is moeilijk voor mijn vrouw. Ze denken hij heeft geld zat, dus blijven om van alles vragen. Mijn vrouw verdiend ook, maar al haar geld gaat naar de familie.

 6. khun moo zegt op

  Ik denk dat veel vrouwen niet op ons uiterlijk vallen in Thailand.
  kijk naar mick jagger.
  Moeilijk om iemand te vinden die nog lelijker is, maar hij blijkt wel erg aantrekkelijk te zijn voor jonge knappe vrouwen.
  Donald trump is ook niet een van de mooiste, maar zijn veel jongere vrouw mag er wel wezen.

  • Arno zegt op

   zulke vrouwen noemen we “Gold diggers” , gelukkig gaat het met vele relaties goed, maar zeker weten dat in veel relaties de Farang man door de vrouw en haar familie als ATM gezien word en gebruikt word.
   Het blijft een gok.

   Gr. Arno

 7. Erwin zegt op

  Ervaring met Thaise vrouwen en Nederlandse vrouwen. Als je financieel het wel goed hebt.
  Zou ik altijd voor een Thaise vrouw gaan.
  Vind een Thaise dame leuker en minder klagen, het kost allemaal wel meer, en ook taalbarrière en cultuur verschil kan er misschien wel zijn.
  Maar dat zijn slechts mijn bevindingen.

 8. Stefan zegt op

  De meeste Thaise vrouwen letten veel minder op uiterlijk dan Westerse mannen. Ze wensen wel een vriendelijk verzorgde man met het hart op de juiste plaats. Sommige Thaise vrouwen zien op naar de Westerse familiale man zoals in de romantic movies. Alcohol misbruik, roken en onrespectvol gedrag stoot dan weer af.
  Hoe kom je als Westerse man te weten of je toekomstige voor jou kiest en niet voor je geld? Weinig tot geen geld toestoppen voor het huwelijk.

 9. Arnolds zegt op

  ik ben 20 jaar getrouwd met een Thaise vrouw en heb een zoon. In NL ging het leven redelijk goed.
  Sinds 5 jaar wonen we in Thailand ,maar mijn vrouw maakt vaak ruzie om geld voor haar dochters en haar familie. Ze wilde dat ik een huis met grond voor haar vader moest kopen.Ik heb haar duidelijk gemaakt dat ze alleen per maand geld krijgt voor haar vader van boven de 80 jaar. De rest van mijn geld gaat naar ons huurhuis ,nieuwe auto en Internationale Universiteit van ons zoon.
  Overigens mijn financiele zaken hou ik al vanaf ons huwelijk gesloten.
  Mijn advies is neem een Thaise vrouw ,maar trouw niet wettelijk ,ga in eerste instantie een paar jaar samenwonen liefst in Nederland. Je leert elkaar dan beter kennen en regel ook gelijk je zaken bij een Notaris.
  Later als het goed gaat kan je ook e.e.a wijzigen m.b.v. een testament.

 10. John zegt op

  Vergeet niet dat we in Nederland uitgebreide sociale voorzieningen gewend zijn. Die zijn er in Thailand niet.
  Een werknemer kan er elk moment uitgeschopt worden en de aow is 30 euro per maand. Het is in Thailand zoals in Nederland 150 jaar geleden: je familie is je sociale voorziening. Een Thai zal daarom eerder denken aan trouwen met iemand (uit een familie) die wat geld heeft dan een Nederlander.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website