Het Nederlandse kabinet gaat per 15 mei weer normale reisadviezen per land geven. Tot nu toe is de gehele wereld op kleurcode oranje gezet vanwege de pandemie. 

Vanavond zal dit worden bekendgemaakt op de coronapersconferentie. Door landen weer geel of groen te kleuren kan men weer normaal reizen. Ook kunnen de grote touroperators weer pakketreizen uitvoeren.

Waarschijnlijk worden Portugal, IJsland, Finland, de Balearen (Ibiza, Mallorca, Menorca) en een groot aantal Griekse vakantie-eilanden op groen of geel gezet. Voor die gebieden geldt er, vanwege het zeer lage aantal besmettingen, al geen testverplichting meer bij terugkomst naar Nederland. Ook hoeven reizigers niet meer in thuisquarantaine te gaan. Nederlanders die op vakantie willen naar de landen met een geel reisadvies, zullen zelf wel goed in de gaten moeten houden of hun bestemming geen reisbeperkingen heeft opgelegd.

Reisbranche wil af van onderscheid EU of niet-EU

Reisbrancheorganisatie ANVR is blij dat het generieke reisadvies, waarbij de hele wereld oranje gekleurd is, van tafel gaat, maar wil dat dit ook voor landen buiten de EU gaat gelden. “Als landen weer echt individueel worden beoordeeld op de risico’s, dan moet er ook geen onderscheid gemaakt worden in EU of niet-EU”, stelt de ANVR. Bestemmingen als Bali, Thailand en ook de Verenigde Staten zijn geliefde reisdoelen voor Nederlanders én de sector.

Bron: Nu.nl

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

3 reacties op “Wereldwijd negatief reisadvies vervalt per 15 mei”

  1. chris zegt op

    Er zijn natuurlijk nog steeds regels om een land binnen te komen. Die regels maakt het land van bestemming zelf en niet Nederland.

    • Dat staat ook in de tekst, dus je opmerking is overbodig: Nederlanders die op vakantie willen naar de landen met een geel reisadvies, zullen zelf wel goed in de gaten moeten houden of hun bestemming geen reisbeperkingen heeft opgelegd.

  2. Willem zegt op

    Met het nu geldende negatieve reisadvies is mijn reisverzekering waardeloos gebleken. Ik heb het daarom opgezegd. Gelukkig gaat men weer terug naar de reeele reisadviezen. Thailand is nooit een risicoland geweest.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website