Sta je op het punt om Nederland achter te laten voor het mooie Thailand? Dan kan een slimme zet zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten! Je weet dan zeker dat waar jouw avontuur je ook brengt, je goed gedekt bent voor onvoorziene omstandigheden. Hier vind je alles wat je moet weten over een doorlopende reisverzekering!

Verschillende soorten dekking

Het is belangrijk om te weten dat een doorlopende reisverzekering dekking biedt voor meerdere reizen gedurende het jaar, met een maximaal aantal dagen per reis. Bij het afsluiten van je reisverzekering kun je uit verschillende soorten dekking kiezen, zoals medische kosten, annulering, verlies van bagage en diefstal. Controleer welke specifieke risico’s gedekt zijn en selecteer een verzekering die het beste bij jou en je budget past.

Details van je reis

Elke reisverzekering heeft een maximaal aantal dagen dat elke reis mag duren onder de verzekering. Dit ligt meestal tussen de 30 en 90 dagen. Wanneer je van plan bent om langer te reizen, moet je mogelijk aanvullende dekking kiezen. Anders loop je het risico dat je helemaal niet gedekt bent tijdens je reis. Controleer ook of je verzekering de bestemmingen dekt waar jij naartoe reist. Sommige polissen hebben beperkingen of sluiten afgelegen of exotische gebieden zelfs helemaal uit. Wanneer je precies weet wat er mogelijk is binnen je reisverzekering, kun je volledig profiteren van de bescherming die het biedt.

Eigen risico en dekking

Elke verzekering heeft een eigen risico, denk bijvoorbeeld aan je zorgverzekering. Het eigen risico is een drempelbedrag dat je zelf draagt in het geval van schade of verlies. Het overige bedrag wordt dan door je verzekering betaald. Voordat je op reis gaat, is het slim om je eigen risico te bekijken en te controleren in welke omstandigheden dit van toepassing is. Soms geldt het eigen risico alleen voor specifieke dekkingen, zoals medische kosten of annulering. Controleer ook de maximale dekking voor elke categorie, dit is het maximale bedrag dat de verzekeraar zal uitkeren. Door dit te weten, zorg je dat je realistische verwachtingen hebt over wat je kunt verwachten in het geval van verlies, diefstal of andere onvoorziene situaties.

Polisvoorwaarden

Lees de poliswaarden van je verzekering goed door voordat je naar Thailand vertrekt. Naast het eigen risico, de maximale dekking en de duur van de reis, bevat de polis vaak een aantal uitsluitingen die van invloed kunnen zijn op de geldigheid van je dekking. Een veelvoorkomende uitsluiting is pre-bestaande medische aandoeningen. Sommige doorlopende reisverzekeringen bieden namelijk geen dekking voor gezondheidsproblemen die al bestonden voordat je de reisverzekering afsloot. Het is belangrijk om te kijken naar hoe de verzekeraar daarmee omgaat. Ook kunnen bepaalde activiteiten of situaties uitgesloten worden. Denk hierbij aan extreme sporten, zoals bergbeklimmen, parachutespringen, of diepzeeduiken.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website