Bijgaand informatie en een infographic uitgebracht door het ministerie van Buitenlandse Zaken over de herziene maatregelen voor het Test & Go programma die start op 1 maart.

Inreisvoorwaarden:

 • Volledig ingeënt (minimaal 14 dagen voor vertrek ontvangen).
 • Reizigers uit alle landen/gebieden zijn toegestaan.

Vereiste documenten

 • Paspoort
 • Vaccinatiebewijs:
  • Leeftijd 12-17 jaar mag worden ingeënt met slechts 1 vaccinatiedosis.
  • Ongevaccineerde kinderen onder 18 jaar moeten zich inschrijven en reizen met hun ouder of voogd
 • Betaald SHA Extra+ / AQ Hotel boekingsbevestiging voor 1 dag inclusief de betaling voor 1 PCR-test, 1 ATK zelftestkit en luchthaventransfer.
 • Verzekering met minimale dekking van 20.000 USD voor medische kosten (Niet vereist voor Thaise onderdanen of vreemdelingen die Thaise sociale zekerheid / bevestigingsbrieven van werkgever in Thailand hebben).

Stappen

 • Registreer je op Thailand Pass op https://tp.consular.go.th/ *Verwerkingstijd is 3-7 dagen.
 • Maximaal 72 uur voor vertrek naar Thailand een negatief PCR testresultaat.
 • Ga bij aankomst in Thailand door de aangewezen controlepunten voordat je via een verzegelde route naar je hotel gaat (luchthaventransfer geregeld door je hotel).
 • Onderga bij je hotel een PCR-test en wacht op het testresultaat.
 • Doe een ATK-zelftest op dag 5-6 en meld het testresultaat volgens instructies van het ministerie van Volksgezondheid.

9 reacties op “Thailand Pass: Test & Go per 1 maart 2022”

 1. Sander zegt op

  Ik lees (nog) niets over de voor 27-02-2022 aangevraagde Thailand Passes? Weet iemand of die gewoon geldig blijven? Ook als je het reeds geboekte hotel + PCR testen annuleert. En of de overheid de annuleringen inclusief de bijbehorende refund van de reeds geboekte hotels/PCR testen ondersteunt?

 2. Karin Jongman zegt op

  The following rules will be in effect from 1 March, 2022, and will also apply to travelers who have applied/obtained the TEST & GO Thailand Pass or Certificate of Entry with scheduled arrivals from this date.

  Deze informatie is te lezen op de pagina van http://www.tatnews.org.

 3. Stan zegt op

  De verplichte PCR-test in een hotel wordt een verplichte zelftest, die je door moet geven in die app. Ligt het aan mij of veranderd er dan eigenlijk gewoon bijna helemaal niets?!
  Moet je bij een positieve zelftest ook 2 weken in quarantaine? Wordt mij niet duidelijk uit de info die is gegeven. Ik ben bang van wel.

  • Mocht die 2e test positief zijn, en je hebt verder geen klachten, dan ga je dat toch niet melden? Ga je toch gewoon in zelfisolatie een aantal dagen…. Kraait geen haan naar.

   • Dennis zegt op

    Je kunt natuurlijk heel eenvoudig een negatieve zelftest produceren. Dat kan iedereen wel bedenken vermoed ik (ik ga het dan ook niet uitleggen, het is echt heel eenvoudig).

    Probleempje is natuurlijk wel, dat bij een terugvlucht je een test mét certificaat nodig hebt. Als je terugvlucht dan binnen die 10 dagen valt, dan loop je een risico

 4. Fred de Jong zegt op

  Er zit beweging in. Maar ik zie als een berg op om een Thailand pass en e-visum aan te vragen voor
  onze reis in mei naar Thailand. Laat ik het zo zeggen “de computer en ik zijn geen vrienden “.
  Ik woon in Amsterdam dichtbij het Vondelpark. Kan iemand helpen hiermee? Groet Fred

  • Een visumbureau doet dit voor je. Ze vragen volgens mij € 65,-

 5. Fred Kosum zegt op

  Op 23 en 27 februari heb ik Thailand Pass gekregen voor mij en mijn Thaise partner. Met de vereiste voor 1e en 5e dag – hotel+ PCR test en transfer betaling bewijzen.
  Nu zal verbetering komen , 5e dag geen hotel en PCR test wel1 self-ATK. Het is mij niet duidelijk of wij dus 2e test moeten vooraf betalen – 1e dag ? bij het hotel of meenemen van NL of speciaal in Thailand kopen.
  Onze Thailand passen hebben wij gekregen nog zonder ATK zelftest betalingsbewijs. Kunnen wij 5e dag hotel met PCR überhaupt annuleren?
  Wie weet wat vereist is? Van wie kan ik bewijs van betaling van ATK test vragen?
  De informatie is (mij) niet helemaal duidelijk.
  Fred

 6. Tim zegt op

  Klopt het dat bij “volledig gevaccineerd” niet wordt gekeken naar boosters en/of verlopen vaccinaties? Mijn Nederlandse QR verloopt op 1 april en ik mag om medische redenen geen booster. Ben in december 2021 al wel in Thailand geweest met Thaise QR code en wil in mei eigenlijk weer gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website