Het is nu niet eenvoudig om naar Thailand te reizen. Het is kostbaar door de verplichte quarantaine en andere inreisvoorwaarden. Wellicht heb jij je partner al een tijd niet gezien en het alternatief is dan om hem of haar naar Nederland te laten komen. Dat kan nog steeds ondanks het aangescherpte inreisverbod voor Nederland.

De lijst van uitzonderingscategorieën voor het EU-inreisverbod voor Nederland is op 23-01-2021 aangepast. Dat komt door de huidige ontwikkelingen rondom de COVID-19-situatie in Nederland en de rest van de wereld. Gelukkig valt Thailand nog steeds onder de veilige landen en kunnen Thai zonder beperking naar Nederland reizen.

Veilige landen (met een laag COVID-19-risico)

Als je in een land woont met een laag COVID-19-risico, een veilig land, dan mag je naar Nederland reizen. Hiervoor geldt geen EU-inreisverbod. Het maakt hierbij niet uit welke nationaliteit je bezit of wat het doel is van jouw reis. Als je uit een land komt met een laag COVID-19-risico, een veilig land, dan hoef je geen negatieve testuitslag te hebben als je naar Nederland reist.

Veilige landen met laag COVID-19-risico buiten de Europese Unie

 • IJsland
 • Australië
 • Japan
 • Nieuw-Zeeland
 • Rwanda
 • Singapore
 • Zuid-Korea
 • Thailand
 • China (vasteland China, Hongkong, Macau). Voor China geldt het EU-inreisverbod tot China ook weer Europese reizigers toelaat. Reizigers uit China hoeven geen negatieve testverklaring te kunnen tonen.

Deze veilige landen kunnen veranderen. Houd daarom de pagina in de gaten voor de laatste informatie.

Schengenvisum

Natuurlijk moet een Thai die naar Nederland wil reizen wel een Schengenvisum voor kort verblijf bezitten en aan de normale inreisvoorwaarden voldoen.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

7 reacties op “Thai kunnen nog naar Nederland reizen, ondanks aangescherpt inreisverbod”

 1. gerard zegt op

  De meeste vliegmaatschappijen vereisen echter wel een PCR-test en een Negative Test DeclarationCOVID-19.

 2. Freek Vermolen zegt op

  Maar terug wordt dan wel weer een dure grap. Nederland is voor Thailand zeker geen veilig land. Dus, als de overweging, geld is. Dan kun je net zo goed naar je lief in Thailand vliegen

 3. Hans zegt op

  Niet alleen moet de Thai een visum voor Schengen hebben maar de Thai moet bij terugkeer vanuit Nederland gewoon in quarantaine.
  Hij/zij komt als vakantieganger niet in aanmerking voor de kostenloze opvang die voor gerepatrieerde Thai geldt. Hoewel de kosten mogelijk lager liggen dan voor buitenlanders, is het dus niet gratis!

  • fred zegt op

   Voor mensen met de Thai nationaliteit is de quarantaine gratis. De reden waarom die Thai in Europa was of is speelt geen enkele rol.

 4. Maarten zegt op

  Reizen naar nederland zijn ook voor mijn Thaise vrouw de regels veranderd, als men een nieuwe aanvraag schengenvisum kortverblijf (Multi) doet via VFS Global zijn er al allerlei nieuwe formulieren en een daarvan is net zoals Gerard zegt het Negative test Declaration Covid 19 formulier die verplicht is , die vind je op die site en daarnaast ook de CPR test en zoals laatst te lezen was ook 10 dagen in Quarantine als men in nederland aankomt thuis en het liefst niet met openbaar vervoer , daarnaast als ze terug zou gaan denk ik dat de thaise regering zegt dit is geen repartiering meer zoals dit in het begin wel was van de corona want dit kost natuurlijk al veel geld, hopelijk gaat dit gauw veranderen allemaal, ben nu dus bezig met een nieuwe aanvraag voor kortverblijf Multi , maar mijn vrouw zegt blijf toch liever veilig in thailand dan ik naar nederland ga waar al die rellen uitbreken, groeten maarten

 5. steven zegt op

  ik heb de lijst veilige landen op de site eens bekeken maar heb toch vragen bij die samenstelling,kijk naar Vietnam 1551 besmettingen en slechts 35 doden t.o.v Thailand 14646 besmettingen en 75 doden.Thailand 9 keer meer besmettingen en 3x meer doden,Thailand veilig ,Vietnam niet.
  En ik weet uit goeie bron dat e r in Vietnam bij de minste besmetting een gebied wordt geisoleerd en iedereen in dat gebied getest word.

 6. TheoB zegt op

  Op 23 november heeft mijn vriendin bij VFS een aanvraag ingediend voor een visum kort verblijf (bezoek familie/vrienden).
  Op de Thai-talige versie van de website van VFS stond/staat dat ze een RT-PCR-test aanbieden, maar dat was – en is volgens mij nog steeds – niet verplicht voor Thaise inwoners. Als je niet goed verder kijkt krijg je de indruk dat het wél verplicht is.
  Op 8 december is mijn vriendin op Schiphol gearriveerd met KLM vlucht KL0816. Bewust voor KLM gekozen, omdat de Thaise ambassade toen elke 2 weken met KLM repatriëringsvluchten organiseerde en het omboeken gratis zou zijn.

  Op maandag 25 januari werden door de ambassade weer 2 georganiseerde repatriëringvluchten aangekondigd. Op 12 en 26 februari. Inschrijven vanaf 27 januari 10:00u.
  Ik heb samen met mijn Thaise vriendin vanochtend om 10 uur op https://coethailand.mfa.go.th de aanvraag ingediend voor een zitplaats voor haar op een ‘SQ-vlucht’.
  Er werd niet gevraagd wanneer zij naar Nederland is gekomen.
  Om 12:35u kwam de voorlopige goedkeuring binnen en het verzoek om de vluchtgegevens te ‘uploaden’.

  Jammer dat hierboven een aantal mensen verkeerde informatie verstrekt. Dat zorgt voor (veel) onrust onder de lezers.
  Dus:
  De op de VFS website aangeboden RT-PCR-test is dus (nog) niet verplicht voor Thaise inwoners.
  Alle Thai die terug willen naar Thailand kunnen, mits de terugvlucht georganiseerd is door de Thaise ambassade, nog steeds gebruik maken van de gratis quarantaine (SQ).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website