Reisbranche teleurgesteld over verlies sprankje hoop

Door Redactie
Geplaatst in Reizen
Tags: ,
4 november 2020

De eerste reactie van reisbrancheorganisatie ANVR, na de bekendmaking van de door het kabinet dinsdagavond voorgestelde reisadviezen, laat zich nog het beste omschrijven als ‘teleurstellend’ en ‘buitenproportioneel’. Ook omdat enig perspectief totaal ontbreekt.

​”Natuurlijk moeten we de keuze die het kabinet op voorspraak van het RIVM maakt, respecteren. We beseffen dat we met z’n allen het virus zo snel mogelijk onder controle moeten zien te krijgen. Maar deze zoveelste dreun is een dramatische boodschap voor onze reisbedrijven die al ruim 8 maanden praktisch stil liggen en die nog een beetje hoop hadden gevestigd op dit najaar en de kerstvakantie”, aldus Frank Oostdam, voorzitter ANVR.

Cijfers van het RIVM laten zien dat vooral ‘de huiselijke kring’ de grote boosdoener is als het gaat om oplopende besmettingsaantallen en niet het reizen (minder dan 2%).

Volgens Oostdam kan dat ook bijna niet, want overal worden protocollen gehanteerd, in vliegtuigen, hotels, restaurants en op bestemmingen. Zijn motto is dan ook: “Het gaat er niet om waar je bent, maar hoe je je gedraagt.” Het bevreemdt de ANVR dat ook reizen naar ‘gele’ gebieden wordt afgeraden, omdat dit verwarring schept in het beleid dat tot op heden is gehanteerd bij een geel reisadvies; namelijk ‘reizen kan’.

De ANVR wil graag in overleg met de overheid, zoals zij ook met een open brief afgelopen week en een campagne heeft laten weten, aan de gang met sneltesten. De reissector is er van overtuigd dat testen, testen en nog eens testen de reiswereld uit het slop kan trekken.
De sector vraagt de overheid, zodra de omstandigheden gunstiger zijn, de huidige beslissingen rondom reisadviezen te heroverwegen, zodat eerder dan gepland reizen kunnen worden hervat. Tenslotte dringt de ANVR aan op sectorspecifieke hulp. De Voucherbank is een goede en belangrijke stap, maar met deze extra reisbeperkingen is extra compensatie hard nodig zijn om met tal van bedrijven deze crisis te overleven.

2 reacties op “Reisbranche teleurgesteld over verlies sprankje hoop”

 1. Harry Romijn zegt op

  Wat had men dan gedacht ? Gezondheid NLe bevolking ondergeschikt aan de belangen van de reisbranche (of horeca, of evenementen, of bruiloftenbranch ) ?
  Al in de zomer smeekten statistici, virologen epidemiologen om nog 3 (drie) weekjes vol te houden, want dan was – net als in China – het virus zo’n beetje het land en de EU uit, doch het egoïsme zegevierde.
  Gewoon een lockdown, en KEIhard handhaven. Ja, kost erg veel, doch daarmee hadden we de 2e golf kunnen voorkomen, die veel en veel meer kost ( of een 3e)

  Wees blij in Thailand enz, met een veel en veel mindere gezondheidsproblematiek

 2. laksi zegt op

  Harry,

  Maak je maar niet bezorgd, een 3e komt er ook nog wel aan, het draait gewoon rond. Het gaat van land naar land. De boel laten verslappen en via een ander land komt het weer binnen. Zie het gewoon, als een tweede griep, die ging ook nooit meer weg.

  We zijn met teveel mensen op deze wereld en de natuur hersteld zich altijd zelf.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website